lodówce nie było ricotty. Kiedy się kończy od razu muszę zrobić zapasy. Uwielbiam jej smak na porannej kanapce, w obiedzie jako dodatek do pizzy, makaronu, czy jako podstawa deseru. Jeżeli jeszcze jej nie znacie, koniecznie to nadróbcie! Z przepisu wychodzi 10 małych gofrów (takich jak na zdjęciu) lub 5 dużych „pełnowymiarowych”. Przy podziale na 5, jeden duży gofr ze śmietaną
Be Fit Be StrongTiramisu truskawkowe to pyszna owocowa wariacja, bazująca na tradycyjnym włoskim deserze. Pysznie smakuje, jest bez pieczenia, więc polecam je zrobić latem, gdy upały doskwierają i nie mamy ochoty włączać piekarnika. Tiramisu z truskawkami to strzał The post Tiramisu truskawkowe appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeNajlepiej smakują ciasta z sezonowymi owocami. Obecnie królują truskawki, więc nie mogłam nie zrobić wypieku z tymi owocami. Biszkoptowe ciasto z truskawkami to kolejny prosty deser, choć tym razem pokusiłam się o ubijanie piany z białek. Składniki: ciasto: - 4 jajka - 3/4 szklanki cukru - 1 mały cukier waniliowy - 1/2 szklanki oleju (u mnie olej rzepakowy) - 1 i 1/2 szklanki mąki
Kuchnia co dniaRabarbar jest źródłem wielu witamin (A, C, E) i błonnika, we Francji nieco mniej popularny niż w Polsce, ale we współczesnej kuchni francuskiej coraz częściej przygotowuje się desery i ciasta z jego udziałem. Dzisiaj proponuję Wam prosty przepis na tartę z rabarbarem z nutą migdałową. Dla 6 osób Przygotowanie: 40 min. Chłodzenie: 1godz. Pieczenie: 45 min. Składniki na ciasto
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskapomarańczowego, cytrynowego lub klasycznego waniliowego. Rodzynki możesz zalać na kilka minut rumem jeżeli lubisz delikatny posmak alkoholu w lodach (opcja 18+!) CIEKAWOSTKA: Lody bakaliowe polane mleczkiem skondensowanym były ulubionym deserem Zdzisława Beksińskiego :) Składniki na ponad 0,5 litra lodów: 300 ml śmietanki 30% 200 g gęstego jogurtu naturalnego (np. greckiego) 5 łyżek mleka 4 łyżki Miodu Wielokwiatowego Huzar
Czarnawisienkadzięki temu powstały te przepyszne placki bananowe. Są puszyste i delikatne a podane z sosem czekoladowym i borówkami smakują obłędnie. Czy będziecie je jeść na śniadanie czy na deser? nie ma to żadnego znaczenia, znikną szybko. Placuszki bananowe. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekulinarnych gazet. Przerobiłam je na ciasto 3-warstwowe, układając warstwy jak szachownicę, dzięki czemu osiągnęłam węższe ale wyższe ciasto przekładane owocami, musem rabarbarowym i śmietaną. Wyszedł pyszny, letni deser Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniktętnicze. Są też małokaloryczne ponieważ ich skład to aż 90% wody. Jedzmy je więc bez wyrzutów sumienia. Truskawki to również bezcenny skarb w naszej kuchni, doskonały dodatek do ciast, deserów czy przetworów. Ja mam dziś dla Was propozycję na łatwe, szybkie i tanie ciasto drożdżowe z truskawkami. Gwarantuję, że znika w mgnieniu oka. Składniki: 500 g mąki pszennej – polecam
Fascynacje Aniteraz wam zdradzę: udało się. Udało mi się stworzyć duet idealny. Płatki róży postanowiłam połączyć z sokiem malinowym. W ten sposób otrzymacie idealny dodatek do herbaty lub różnego rodzaju deserów. Właśnie z myślą o chłodniejszych dniach, galaretka z płatków róży trafiła u mnie do niewielkich słoiczków. W ten sposób będę mogła ją szybko wykorzystać, dodając ją chociażby do herbaty. Świetnie
okolicepalnika.plmasło. Przygotowałem okrągłą formę o średnicy 25 , którą wysmarowałem masłem. Na dnie naczynia ułożyłem wydrylowane czereśnie. Rozgrzałem piekarnik do temperatury 180 stopni. Na czereśnie wlałem masę mleczno-jajeczną. Wierzch deseru udekorowałem płatkami migdałowymi oraz oprószyłem 2 łyżeczkami cukru. Clafoutis pieczemy ok. 25-30 minut
R'n'G KitchenUwielbiam truskawki, a że sezon trwa trzeba z tego korzystać. Dziś przygotowałam szybki deser budyniowy z truskawkami, z bitą śmietaną i sosem czekoladowym. Mówię Wam, to było pyszne! Składniki: 3,5 szklanki mleka 2 budynie śmietankowe z cukrem 200 ml śmietanki 36% ok. 200 g truskawek 2-3 łyżki cukru pudru sos czekoladowy 50 g gorzkiej czekolady
magiczna kuchnia KasiPotrzeba jest matką wynalazków, czyż nie? Miałam ochotę na bardzo lekki, zdrowy i błyskawiczny deser, a w domu tylko truskawki i borówki. Cóż, więc zrobić z nich, by nie odpalać piekarnika w tak gorący dzień, ani nie jeść ich zwyczajnie prosto z kobiałki? Wtem do głowy przyszedł pomysł, by ubić z nich lekką owocową piankę. To był strzał w dziesiątkę
Be Fit Be Strongmacie zbyt wiele czasu, to wypróbujcie ten przepis, zapraszam do pieczenia! Print Mini pączki .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Szybki przepis dla zapracowanych. Course Desery Prep Time 3 hours Cook Time 30 minutes Total Time 3 hours 30 minutes Servings 4 Author Anna Ingredients 500 g mąki pszennej 80 g cukru 5 g soli
SprawdzonaKuchnia.pldużo. Tort tęczowy, kolorowy już gotowy, a dzieci wrzeszczą z radości!!! Print Tęczowy tort .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Tort na super imprezę! Course Deser Cuisine American Prep Time 40 minutes Cook Time 20 minutes Total Time 1 hour Servings 12 Author Anna Ingredients Ciasto 375 g mąki pszennej 226 g masła 220 g cukru
SprawdzonaKuchnia.pl