u00f3\u0142 szklanki oleju lub rozpuszczonego mas\u0142a,\r","s\u00f3l,\r","2 s\u0142oiki marmolady w ulubionym smaku."],"name":"S\u0142odkie bu\u0142eczki z marmolad\u0105","recipeCategory":"chleby, desery","cookTime":"PT0H25M","prepTime":"PT1H30M","recipeInstructions":["W 0,5 szklanki CIEP\u0141EGO mleka i 2 \u0142y\u017ckach cukru rozpu\u015bci\u0107 dro\u017cd\u017ce.\r","Po ok 10 minutach rozczyn powinien
Bardzo Gruby Smokotynkowa\u0107\" tort.\r","Udekorowa\u0107 owocami i wstawi\u0107 do lod\u00f3wki na kilka godzin, aby ca\u0142o\u015b\u0107 st\u0119\u017ca\u0142a."],"keywords":"bor\u00f3wki,deser,kiwi,masa \u015bmietanowo-mascarpone,na imprez\u0119,niebieski,owoce,tort,winogrona,zielony","totalTime":"PT4H10M"} Drukuj Niebiesko-zielony tort na podwójne urodziny Czas przygotowania: 3 godzin/y, 30 minut/y Czas gotowania/pieczenia: 40 minut/y
Bardzo Gruby Smoku0142y\u017cka \u017celatyny, 1\/3 szklanki gor\u0105cej wody,\r","OWOCE: bor\u00f3wki, maliny do dekoracji."],"name":"Tort z mas\u0105 jogurtow\u0105 z bor\u00f3wkami","recipeCategory":"ciasta, desery, torty","cookTime":"PT0H40M","prepTime":"PT0H40M","recipeInstructions":["Bia\u0142ka ubi\u0107 na sztywno z cukrem. Nast\u0119pnie doda\u0107 po jednym \u017c\u00f3\u0142tku i dalej miksowa\u0107.\r","Doda\u0107
Bardzo Gruby Smoku0142y\u017cki wody, s\u00f3l,\r","MASA \u015aMIETANOWA: 500ml \u015bmietanki 30%, serek mascarpone, 2 batoniki princessa,\r","OWOCE: bor\u00f3wki i maliny,\r"],"name":"Tort z batonikami Princessa","recipeCategory":"desery, torty","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["BISZKOPT: Bia\u0142ka ubi\u0107 na sztywno z cukrem.\r","Nast\u0119pnie doda\u0107 po jednym \u017c\u00f3\u0142tku i dalej miksowa\u0107
Bardzo Gruby Smokfont-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Puszyste placuszki o maślanym smaku idealne na śniadanie, jako samodzielna przekąska lub popołudniowy deser Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki mleka 2 jajka Nieco mniej niż 1/3 szklanki stopionego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Cukier do smaku, może być
W garach u GosiRyż z jabłkiem, to smak z dzieciństwa. Teraz często przygotowuję go mojej rodzinie, która go uwielbia. Może, to być dodatek jako drugie danie obiadowe lub zupełnie odrębny posiłek czy deser. Składniki: 3 woreczki ryżu ( 300g) 5,5 szklanki mleka 2 płaskie łyżki cukru, sól do smaku 4-5 jabłek cynamon 2-3 łyżki masła Opcjonalnie pół szklanki śmietanki
W garach u Gosifont:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Frużelina - owoce w żelu To pyszny dodatek do deserów z bitą śmietaną, do gofrów, naleśników lub kruchych babeczek Składniki: 5 gruszek niestety nie znam ich gatunku ale te, których użyłam były bardzo aromatyczne i słodkie 4 łyżki cukru
W garach u Gosibardzo smaczne. Zwłaszcza lekkie gofry na kefirze. Ale te są po prostu rewelacyjne. Chrupiące, pięknie się wypiekają a z dodatkiem domowej frużeliny gruszkowej uważam że to deser, dla którego warto przytyć. Składniki: 4 jajka 3 szklanki mąki pszennej 1¾ szklanki białej wody gazowanej 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta soli
W garach u Gosiprzygotowaniu. Jabłka możemy zastąpić innymi owocami, wedle naszych upodobań smakowych. Biszkopt według podanego przepisu, zawsze się udaje. Kiedy niespodziewani goście na horyzoncie a chcemy coś lekkiego podać jako deser, zachęcam do skorzystania z przepisu. Pięknie wygląda i obłędnie smakuje. Składniki Biszkopt 5 jajek 1 szklanka pszennej mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 5 łyżek oleju Budyń
gotuj ze mnąjego zaletą, fajnie smakuje, ale jest też baaardzo słodkie. Mały kawałeczek wystarczy, aby zaspokoić potrzebę zjedzenia czegoś słodkiego na długi czas. Osobiście nie wiem czy lubię aż tak słodkie desery. Z czasem płatki tracą swoją chrupkość, co też może przeszkadzać. Jest to więc idealne ciasto, aby zjeść je w dość krótkim czasie po przygotowaniu (po odpowiednio długim schładzaniu, oczywiście
Smaki Na TalerzuMuffinki z borówkami to szybki i prosty sposób na przygotowanie deseru. Możesz je upiec z dowolnymi owocami, nawet mrożonymi lub tymi z puszki, udekorować polewą, lukrem lub posypać cukrem pudrem. To sprawdzony przepis na 12 muffinek, które przygotujesz w kilka chwil, bez miksera. Muffinki z borówkami SKŁADNIKI: 250 g mąki pszennej 150 g drobnego cukru szklanka borówek lub jagód, świeżych
Zasmakuj Kuchnirozpuszczalnej kawy, wody i lodu. Dodaje energii i doskonale orzeźwia w upalne dni. Ale już kawa mrożona podana z lodami i bitą śmietaną to świetny pomysł na letni deser. Taką kawę bez trudu przygotujesz w domu, a smakować będzie jak ta z najlepszej kawiarni
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jedne z lepszych batoników czekoladowych z płatków owsianych bez pieczenia, które ostatnio robiłam. Batoniki mogą być świetnym deserem lub zdrową przekąską energetyczną. Batoniki czekoladowe z płatków owsianych bez pieczenia śmiało można podać dzieciom, gdyż nie zawierają żadnych konserwantów ani poprawiaczy smaku. Zawartość cukru to jedynie cukier z gorzkiej czekolady i naturalny zawarty w miodzie i bakaliach. Batoniki pomimo zdrowego składu
Kuchcik gotujePtysie z kremem kawowym – idealny deser na każdą okazję! Macie ochotę na ptysie? I to takie gotowe w kilkanaście minut, bez pieczenia ? Ciesze się, że powstają takie produkty jak np. ptysie firmy Brześć z naprawę świetnym składem ! Czytaj dalej Artykuł Ptysie z kremem kawowym pochodzi z serwisu Marcepanowa kuchnia
Marcepanowa kuchniaczego można wykorzystać zalegające w szafie galaretki? A np do zrobienia nietypowych babeczek. To będzie idealny letni, orzeźwiający deser i do tego pięknie się prezentujący. Spód jest zrobiony z orzechów, ale oczywiście możecie użyć gotowych ciastek. jeśli nie chcecie się bawić w robienie orzechowych ciastek. Oczywiście takie babeczki możecie zrobić z każdego rodzaju galaretki, w zależności jakie macie: truskawkowe, malinowe
Bernika - moj kulinarny pamietnik