Rzutem na taśmę kupiłam truskawki i zrobiłam najprostszy deser na świecie. Do czego i Was serdecznie zachęcam. Jego przygotowanie jest bajecznie proste i zajmie Wam tylko kilkanaście minut. Albo może poproście Wasze pociechy o pomoc ? Na pewno Wam nie odmówią. Najprostszy deser z musem truskawkowym Czas przygotowania: 15 minut + chłodzenie Składniki 400 g jogurtu typu greckiego(...)pudru 500 g truskawek Wykonanie: Serek mascarpone ubijamy z cukrem pudrem. Następnie mieszamy z jogurtem. Truskawki płuczemy, zdejmujemy szypułki. Owoce wrzucamy do blendera i miksujemy. Do pucharków lub szklanek przekładamy masę jogurtową, na wierzchu wylewamy mus. Wkładamy do lodówki, aby deser się schłodził
Kulinarne przygody Gatitymiłośników truskawek i serników na zimno, pyszny deserek naładowany truskawkami. Jeżeli nie macie truskawek świeżych możecie użyć tych z kompotu, tylko że trzeba je odsączyć na sitku. Jeżeli chcecie użyć truskawek mrożonych, najpierw trzeba je rozmrozić i położyć na papierowym ręczniku, aby odciekły. Przepis delikatnie zmodyfikowany pochodzi z blogu Moje Wypieki . Składniki na tortownicę 23 cm: 350 gr truskawek najlepsze(...)wrzątku, przestudzić, odstawić do lekkiego stężenia. Z 350 gr truskawek odłożyć połowę około 125 gr, pokroić w słupki lub połówki. Resztę truskawek wrzucić do miski, dodać serek, cukier puder, śmietankę, ostudzoną galaretkę. Zblendować dokładnie. Wstawić do lodówki do lekkiego stężenia, uwaga ta masa szybko tężeje. Masę truskawkową wyjąć dodać pokrojone truskawki. Wymieszać. Wylać odrobinkę na biszkoptowy spód, tak żeby leciutko
moj przepis nagodzinę. Bitą śmietanę ubić na sztywno. Przełożyć do worka cukierniczego zakończonego ozdobną małą gwiazdką. Na serniku wycisnąć rozetki, w każdą rozetkę włożyć umytą i osuszoną truskawkę (bez odrywania szypułki). Deser przechowywać w lodówce. *jeżeli używamy truskawek z kompotu zamiast wrzącej wody może być wrzący kompot nic się nie zmarnuje :)! Smacznego! Truskawkowe Love Truskawkowe Love listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7
moj przepis naSezon truskawkowy już się zaczął.Pora na deser truskawkowy - naleśniki z truskawkami. Składniki na ciasto naleśnikowe:-2 szklanki mleka-1,5 szklanki mąki-2 jajka-2 łyżki oleju-szczypta soli i cukru Wypełnieniem będą truskawki - ok. 1/2 kg wystarczy na 8-10 naleśników.Do tego przyda się śmietana kremowa lub jogurt owocowy. Śmietanę ubijamy(...)szypułek, myjemy, osuszamy i kroimy w półplasterki.Lekko dosładzamy cukrem. Z podanych składników sporządzamy ciasto naleśnikowe.Na patelni smażymy naleśniki.Wypełniamy je truskawkami i zwijamy. Dodajemy ubitą śmietanę lub jogurt i deser gotowy.....a jaki smaczny!....Smacznego
Maminek kulinarnyTruskawki pod chmurkami pokochają wszystkie dzieci :). Słodkie truskawki, czekolada i bita śmietana stanowi pokusę nie do odparcia dla każdego! Radzę zrobić z
Słodki Pomysłprzyjemność ogłosić, że kilka dni temu kupiłam naprawdę smaczne truskawki, więc sezon na te owoce uważam za otwarty. :) Mam dla was przepis na smaczny deser, takie trochę truskawkowe tiramisu. Zapraszam do wypróbowania innych receptur z truskawkami: klik! Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com
Przepisy Aleksandrysmaczne, lekkie i zdrowe. Najlepsze, najbardziej soczyste i pyszne są polskie truskawki, więc warto korzystać z sezonu, póki trwa. Moja propozycja na truskawki w miodzie z truskawkowym jogurtem z siemieniem lnianym możemy podać na deser, ale to również pomysł na idealne śniadanie. Do dzieła! Składniki 400 g truskawek 20 g miodu 10 ml soku z limony 200 g jogurtu naturalnego
Tajemnice Smakutruskawek nigdy dość! :) Przynajmniej w moim przypadku :) Było ciasto, lody, kompot a teraz przyszła pora na deser :) Jeśli aktywnie śledzicie Euro 2016 to zamieńcie kolejność warstw i otrzymacie deser idealny dla kibica hehe :) Składniki: (na 2 porcje) 100 g białej czekolady 125 mascarpone 50 jogurtu naturalnego 1 cukier waniliowy 250 g truskawek 1 łyżka cukru pudru
My simple kitchenPrzepis z resztek, które pozostały w lodówce po bezowych gniazdkach. :) Bezy, bita śmietana i truskawki - czy istnieje coś lepszego? To właśnie słodki bałagan z Eton, czyli tradycyjny, brytyjski deser. Podawany jest także z bananami jako Lancing Mess. My zaszaleliśmy i wykorzystaliśmy także granat, banana i odrobinę serka naturalnego, by masa śmietanowa była nieco gęstsza. Całość jest po prostu(...)śmietany 30-36% (można użyć także jogurtu) ok. 3 łyżki serka naturalnego* 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka drobnego cukru lub cukru waniliowego - opcjonalnie W tradycyjnym deserze wykorzystuje się bezy, truskawki i śmietanę. Ja trochę go "podrasowałam", ale oryginał także jest cudowny. Jeśli wykorzystujecie tylko truskawki, a nie są one dość słodkie - zasypcie je wcześniej cukrem i rozgniećcie widelcem
Cooking MonsterSkładniki /ok. 6 szt. o średnicy 12 cm: – 1 ¼ szk. mąki – 2 łyżki cukru – szczypta soli – 125 g masła Krem – 2 żółtka – 4 łyżki
I LOVE LIFEchrupiąca cukrowa skorupka to proste, a zarazem ogromnie uzależniające połączenie. Nie potrafię, ba! Nawet nie próbuję się mu oprzeć. Postanowiłam więc te same smaki zamknąć w innym deserze. Efekt? Czysty obłęd! Miękkie truskawki w słodkim syropie z lekką nutą bzu pod rozpływającym się na języku, wyraźnie bazyliowym kremem. I, oczywiście, pękająca pod naciskiem łyżeczki cukrowa skorupka... Czysta rozkosz. Już
Pożeraczka, czyli raz adobrzeuważacie? Jeśli swoje desery chcecie szybko i fajnie udekorować, zajrzyjcie koniecznie do sklepu SŁODKI ŚWIAT tam znajdziecie wszystko potrzebne do udekorowania mniejszych i większych deserów Składniki: 50 dag truskawek 1 szklanka śmietany kremówki szklanka mleczka kokosowego cukier puder lub miód ewentualnie ksylitol do smaku ozdoby czekoladowe do dekoracji- u mnie rurki i kwadraciki ze sklepu Słodki Świat(...)Wykonanie: Truskawki odszypułkowujemy, myjemy. Blendujemy. Dodajemy mleczko kokosowe, dosładzamy do smaku .Przelewamy do pucharków.Kremówkę ubijamy na sztywno, dosaładzamy cukrem pudrem, wykładamy na wierzch deserów. Dekorujemy czekoladowymi ozdobami
Z Majeczką w kuchnilekko kwaskowe truskawki. Dzięki "marynacie" z syropu z czarnego bzu, mięty, bazylii i skórki cytrynowej nabierają ciekawego, bardzo orzeźwiającego smaku. Jest to najlepszy deser, jaki miałam okazję jeść w ostatnim czasie i polecam spróbować każdemu miłosnikowi truskawek. Nawet jeśli nie przepadacie za kaszą manną-spróbujcie jej w tej wersji, a gwarantuję, że się zakochacie :) Składniki na 6-8 porcji(...)syrop z czarnego bzu, skórkę cytrynową i jak najdrobniej posiekane listki mięty i bazylii. Mieszamy i odstawiamy do lodówki, aby smaki się połączyły. Po odpowiednim schłodzeniu przygotowujemy deser: Do pucharków nakładamy truskawki, na nie mus z kaszy manny i dekorujemy truskawkami i listkami mięty. Podajemy od razu
Zawsze głodna!Truskawki pomału już znikają z krzaczków..i trza korzystać jeszcze póki można.Taki deser można zrobić z dowolnymi owocami lub i z owocami i dodatkowo z galaretkami [klik] . Deser dodaję do akcji Desery na zimno .Pyszne desery można zobaczyć u : Dorotki , Sylwi , Kasi , Gosi , Joasi , Dorotki, Tereski , Dorotki . 500 ml mleka 3 łyżki cukru 300 ml ciepłej wody
Moje domowe kucharzenieprzygotowania wystarczy w miarę dobra gofrownica, trochę chęci, ulubione owoce i deser gotowy. składniki na 8 sztuk 2 szklanki płatków owsianych 2 jajka 300 ml jogurtu naturalnego 3 łyżki oleju 3 – 4 łyżki miodu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 300 g truskawek lub innych owoców cukier puder do posypania gofrów liście melisy lub mięty do dekoracji przepis
Smakowite Dania