Jak każdego roku i w tym, moją świąteczną działką z zakresu przygotowań w kuchni stanowiły ciasta. W tym roku zmieniłam przepis na sernik. Zanim w ogóle
Życie zamknięte w smakuodżywka wysokobiałkowa Marka: Natural Health Technology Skład: Naturalny – 100% koncentrat białka serwatki. Wanilia - 87,5 % koncentrat białka serwatki (z mleka), aromat, substancja słodząca: sukraloza, lecytyna słonecznikowa. Truskawka – 87,5 % koncentrat białka serwatki (z mleka), aromat, substancja słodząca: sukraloza, lecytyna słonecznikowa, kwas karminowy (barwnik). Masa netto: 908g Wartości odżywcze: 100g/ 379 kcal , tłuszcz – 5,9g w tym kwasy tłuszczowe(...)tego kruszony lód i mamy fantastyczny orzeźwiający mrożony koktajl. Podsumowanie: Wszystkie trzy białka niewątpliwie znajdą zastosowanie w naszej kuchni, bo są naprawdę smaczne i świetnie też nadają się do deserów oraz wypieków jak np. ostatni nasz truskawkowy sernik. Jednak jeżeli mamy być szczere to smakowe wersje białek są dla nas nieco za słodkie. Nie za bardzo lubimy się z sukralozą
Candy PandasCukier w przepisie został zredukowany do minimum, bo mleko które użyłam jest wystarczająco słodkie, poza tym banan nie dość, że skleja ciasto to dosładza całość. Nie lubię bardzo słodkich deserów, wiec jeżeli używam bananów to zazwyczaj jeden banan zastępuje mi 50 g cukru, czyli gdy użyjecie innego mleka niż ja (niesłodzonego) to dodaj do ciasta, a dokładniej do zaczynu drożdżowego(...)rozpracować, po pierwszej partii będziecie wiedzieć co i jak Gofry piecz na złoty kolor, mi to zajmowało 5- 7 minut każdy. Swojego gofra przygotowałam w wersji RAW, czyli z truskawkami , bananem i listkami mięty, ale niestety tylko ugryzłam, bo okazało się, że Miśkowi mało i rzucił się na mojego, będąc pewnym że już po sesji zdjęciowej i można jeść
greenscarfNiesamowicie kremowy i aksamitny serniczek. Delikatnie kwaskowy, o wspaniałym, bogatym smaku. Idealny! Bardzo polecam!!! Składniki na sernik na zimno: na formę o
Rozpustne gotowanieZnów dodaję posta po dość długiej przerwie, ale myślę, że pozostanę przy tej częstotliwości, raz na tydzień jest ok;) co u mnie? powiem tylko, że
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćlepiej smakują…latem. Po przekrojeniu widelcem z wnętrza pieroga wytaczają się owoce i wylewa sok. Tak naprawdę w lecie mogą dla mnie być pierogi z jagodami, serem, malinami, truskawkami, jabłkami… chyba jeszcze z jakimiś owocami, o których właśnie zapomniałam, ale wybredna nie jestem Pierogi z owocami, zawsze smakują najlepiej te świeże, dopiero co zrobione lub już zimne, wystygnięte(...)Podajemy polane śmietaną z cukrem 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/pierogi-z-jagodami/ BosowKuchni Artykuł Pierogi z jagodami + przepis na ciasto pierogowe bez jajek pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkusię na jedno. Padło u nas na klasykę, czyli placek drożdżowy z kruszonką. Lubię bardzo rabarbar za jego kwaskowość. Uwielbiam ciasta rabarbarowo-truskawkowe, gdzie ten kwasek jest łamany słodyczą truskawek. Rabarbar to wdzięczne warzywo na kompot, który smakuje jak żaden inny i pamiętam go z dzieciństwa, ale również zupę rabarbarową. Placek z rabarbarem jeśli lubicie naprawdę słodkie smaki, możecie polukrować(...)Pieczemy ok 40-45 min w 180 stopniach 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/ciasto-drozdzowe-rabarbarem/ BosowKuchni Artykuł Ciasto drożdżowe z rabarbarem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuDziś zapraszam na jagielnik rabarbarowy, czyli ciasto na zimno, które powstało na bazie kaszy jaglanej. Do ciasta użyłam kaszy jaglanej firmy Sante . Kasza
Kulinarne przygody GatityLipiec to pierwszy miesiąc lata, w którym zaczynamy robić przetwory. U mnie po truskawkach przychodzi pora na porzeczki. Z reguły robię z nich galaretkę i dżem. W tym roku nastawiłam też nalewkę. Dziś zapraszam Was na dżem z czerwonej porzeczki. W chłodnych miesiącach będzie pysznym dodatkiem do naleśników, tostów czy też do dań mięsnych - drobiu, dziczyzny czy wieprzowiny(...)porzeczka w kuchni Oczywiście najzdrowsze są surowe, ale nie każdy z nas lubi kwaskowe owoce, dlatego możemy je wykorzystać do przygotowania koktajli i kompotów. Możemy z nich przygotować różne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem
Kulinarne przygody GatityOwocowe i warzywne koktajle są modne, zwłaszcza teraz, kiedy na targach świeżych warzyw i owoców jest coraz więcej. Koktajle można przygotowywać na jogurcie, maślance, ale i
Moja smaczna kuchniaLody, lody dla ochłody. Przy takich letnich temperaturach jakie w końcu zapanowały, lody i zimne napoje to prawdziwe zbawienie. Do tej pory wydawało mi się, że
Bon appetit mon amieSą różne Teściowe. Kawały o nich krążą niesamowite, a niektóre wręcz groteskowe. Dowcipy z tej serii - choć czasem bardzo śmieszne są fantastycznym źródłem i
Kuchnia po mojemuwkawiarence.pl Błyskawiczne półkruche ciasto z czereśniami to ciasto na każdą okazję, na niezapowiedzianą wizytę teściowej, na małe co nieco po niedzielnym obiedzie. Proste, nie wymagające dużo
W KawiarenceWitajcie Kochani! Dziś zapraszam Was na pyszne, mięciutkie, maślane ciasteczka Linzer. Robiłam je po raz pierwszy i jestem zachwycona efektem! Ciasteczka są
Rozpustne gotowanieWiele osób unika serka mascarpone ze względu na zawartość tłuszczu ponad 30%. Niewątpliwie ten tłusty ser powinien być omijany szerokim łukiem, jeśli jesteśmy na diecie redukcyjnej
KucharzycaDługo mnie tu nie było. Chwilami myślałam, że sobie daruję. W końcu na tyle zatęskniłam za swoją pisaniną, że jestem. Choć przez moje życie osobiste przewaliła
Kuchnia po mojemu