„Rozjechany” kurczak na warzywach Kurczak, czyli strzał w dziesiątkę , pyszny obiad . Mój młodszy, syn jak go zobaczył , stwierdził że , cytuję : ” obiad wygląda dzisiaj
Ogrodnik w podróżyPodchmielony kurczak na piwie po staropolsku Kurczak..nieśmiertelna, obowiązkowa potrawa w mojej familji . Po prostu nie ma tygodnia ,żeby ptak nie gościł na stole , więc trzeba
Ogrodnik w podróżyWitam Was po dłuższej przerwie, ale cały poprzedni tydzień spędziłam w pięknym mieście Gdańsk. Pomimo okoliczności, które mnie tam przygnały, bardzo lubię to miasto, z którego
Pieguskowa KuchniaJakoś tak się utarło w mojej rodzinie, że piątek jest dniem ryby i dlatego pewnie sporo ryb jadamy :). Dzisiaj zapiekanka z ryby w towarzystwie marchewki i
Pieguskowa KuchniaPrzeziębienie odpuszcza, czuję się coraz lepiej i w końcu moje zmysły powróciły do formy. Na obiad przygotowałam świetną karkówkę, pracy przy niej nie za wiele a
Pieguskowa KuchniaTak jak pisałam jakiś czas temu, bardzo posmakowały mi azjatyckie smaki. Tym razem postanowiłam spróbować czegoś z kuchni koreańskiej. Po tajlandzkim kurczaku z orzechami nerkowca , przyszedł
Pieguskowa KuchniaPrzyłączam się do rzeszy osób narzekających na brak światła, dodającego nam energii. Nastała właśnie najgorsza dla mnie pora roku ale trzeba jakoś ją przetrwać. Dzisiaj zdecydowanie
Pieguskowa KuchniaW przerwie między meczami czas na lekką kolację więc zapraszam na szparagi zapiekane z szynką, pod pyszną kołderką chlebowo-ziołową. Fajne, lekkie danie
Pieguskowa KuchniaTak przygotowane ziemniaczki mogą stanowić danie samodzielne lub jako dodatek do rożnych mięs albo surówek. Pięknie pachną ziołami i są niezwykle aromatyczne
Kulinarne przemysleniaFritatta to kolejne z dań podawanych jako drobna przekąska czy starter, które "przyjmie wszystko". Zarówno nasze ulubione składniki jak i te, które mamy akurat
zobacz ich smakNie wiem czy Wam również, ale mi zupa owocowa kojarzy się z przedszkolem. Wspominam ją bardzo dobrze, na prawdę była smaczna, słodkawa, z makaronem. Ja byłam
dom-agi.plWitajcie :) Co powiecie na najbardziej klasyczne danie dostępne chyba we wszystkich barach wzdłuż naszych polskich dróg. Były czasy, że jeździliśmy służbowo po
vegetaniepomyślałam, że takie zwyczajne jedzenie w tym tygodniu nikogo nie zainteresuje, ale przecież jeść trzeba. To jeden z naszych zwykłych obiadów - fajny bo jednogarnkowy i pracy przy nim niedużo a wyszło bardzo smacznie. Do tego dania potrzebne są ziemniaki o zwartym miąższu, takie które nie rozpadną nam się podczas duszenia - jakie ziemniaki do czego nadają się najlepiej ? ROZWIŃ
Smaczna Pyzagęstym pomidorowym sosie ze sporym dodatkiem wędzonej kiełbasy i aromatycznych przypraw to idealne danie, kiedy pogoda nie zachęca do wychodzenia z domu. To taki comfort food, po którym robi się cieplej na ciele i duszy. Takie treściwe, rozgrzewające potrawy jednogarnkowe najlepiej smakują jesienią i zimą. Bo doskonale rozgrzewają, zaspokajają głód i dodają energii. F asolka(...)siebie różnią. Brytyjska jest słodka i podaje się ją na śniadanie, a nasza jest słona i dobrze przyprawiona pieprzem i majerankiem. Jak wiadomo, jest w nas potrzeba dodawania do dań kiełbasy i boczku, co czyni z naszej fasolki pełnowartościowy, solidny posiłek. Składniki: 500 g fasoli Piękny Jaś 500 g kiełbasy 1 cebula 2 ząbki czosnku 400 g passaty
Smakowity Blog Kulinarny