Lubicie hummus? Ja bardzo...Zazwyczaj jadam go ze świeżym pieczywem, ale dzisiaj użyłam go jako dodatek do wrapów. Oprócz tego, do nadzienia dodałam gyros z kurczaka
kulinarne odsłony patiWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 17 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 16 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: 2 małe piersi kurczaka, łyżka mąki ziemniaczanej, sól, pieprz
JejKuchniasię smak na wołowinę lub kurczaka, a kiedy indziej na wytrawny drożdżowy wianuszek . Nadziewany wyśmienitym kremowym serkiem z nutą pomidorów i bazylii, smaku dopełnia szynka parmeńska i czerwona cebula-pierwsze wrażenie ....….przecież to takie proste ! Tak, właśnie tak, ma być prosto i smacznie ale z fantazją, dajmy się ponieść wiosennemu nastrojowi , przecież to nic trudnego iść
Wanilia i KardamonKolejny pomysł na wykorzystanie oscypka Roladki drobiowe nadziewane oscypkiem i żurawiną. Klasyczne połączenie dobrze komponujące się z rozmarynem i białym winem. mięso z piersi kurczaka (około
Bulliokostkę kurczaka, doprawić solą i pieprzem. • Dodać cebulę i czosnek pokrojone w kostkę. • Dorzucić pomidory pokrojone w paski oraz całe liście szpinaku. • Podlać białym winem, po chwili śmietaną, i dusić do odparowania połowy płynu. • Na koniec dorzucić rukolę, doprawić. • Podawać z kaszą gryczaną. Danie pochodzi z warsztatów kulinarnych(...)Polska Gotuje – Dania
To co kochamjuż zapomniałam jak mogą być pyszne dania z jej udziałem. A jeżeli dynia to koniecznie hokkaido lub masłowa. Obie są delikatnie słodkie i bardzo pyszne, dynie te są gwarancją, że potrawa z ich udziałem będzie bardzo pyszna. Tak więc do dzieła. Na 2 porcje: 300 g piersi z kurczaka 400 g dyni hokkaido 200 g pieczarek
Jadło i czytadłoO mielonych można by dużo pisać. Ile kuchni, narodów tyle pomysłów i przepisów. Różne gatunki mięs, różne dodatki i w efekcie – różne smaki. Mięso z
mojewypiekiinietylkoTym razem zamiast pulpecików - kotleciki drobiowe w sosie pieczarkowym tak banalnym w wykonaniu, że każdy sobie z nim poradzi:). W prostocie siła, smacznego! 500g filetów z
Szefowa kuchnibardzo pracowity, mam nadzieję, że sił wystarczy i damy jakoś radę. Dzisiaj kolejny obiad, który przygotował mój mąż, trochę mnie nie posłuchał i frytki z buraka, marchewki i ziemniaka zamiast na papierze tak jak mówiłam, upiekł w naczyniu z oliwą i nie bardzo wyszły. Smak super, ale wyglądowo, no niestety. Kurczak wyszedł pyszny. Dodał do niego trochę przetartych pomidorów
kruche babeczkiZnowu zrobiłam sobię ucztę z żołądeczków drobiowych. Tym razem przygotowałam je w sosiku chrzanowym. Wyszły przepyszne i nawet córeczce zasmakowały. składniki: 500 g żołądków z kurczaka
Monia miesza i gotujeilość jest dowolna . Można dać mniej, można dać więcej , w obu przypadkach pasztet się uda i na pewn o będzie smacznie. Śliwki pokroiłam w spore kawałki, bo tak lubię, ale można r ównież posie kać je dro bniutko. Pasztet przejdzie wtedy ich smakiem i aromatem w całości. 1 cały kurczak 4 udka 300g wątróbki drobiowej 4 duże marchewki
Szefowa kuchniSkładniki: na 3 porcje 2 filety z kurczaka (400g) 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka świeżego imbiru 2 ząbki czosnku sos sojowy ocet ryżowy 0,5
Luźna Kuchniapowstało moje danie . Potrawka drobiowa z warzywami na ostro . Składniki na sos : pomidory 4 szt (sparzyć i pokroić w kostkę ) papryczka piri piri ( dosłownie szczypta odrobinę bo jest diabelnie ostra) cukinia 200 g papryka czerwona 1 szt sól prowansalska do smaku Dodatkowo: udka z kurczaka 5 szt sól papryka czerwona słodka szczypta papryka czerwona ostra szczypta
Różowa kuchniazbliżającymi się świętami postanowiłam przygotować jakieś klasyczne wielkanocne danie, które jednocześnie nie jest ciastem. Wybór padł na pasztet. Bardzo lubię pasztety a jedząc te kupione w sklepie zawsze mam wątpliwości co właściwie zostało tam zmielone... Pasztet zawsze kojarzył mi się z czymś trudnym ale okazało się, że niepotrzebnie. Pierś z kurczaka podsmażyłam, następnie podgotowałam w czerwonym winie z drobiową
Milion SmakówKolejny pomysł na wykorzystanie oscypka Roladki drobiowe nadziewane oscypkiem i żurawiną. Klasyczne połączenie dobrze komponujące się z rozmarynem i białym winem. mięso z piersi kurczaka (około
Bullio