spiralki. Jak pomyślałam tak też zrobiłam, a do tego szaszłyki drobiowo pieczarkowe- jako że pieczarki były składnikiem głównym tego dania. A całości uzupełnia pyszny sos, którego ostrość sami sobie dozujemy wg upodobań. Składniki: 40 dag piersi z kurczaka pół opakowania makaronu duże świdry Makarony Polskie 30 dag pieczarek sól,pieprz, słodka papryka w proszku patyczki do szaszłyków
Z Majeczką w kuchniLudzie od wieków przypisywali pewnym daniom i pokarmom magiczne właściwości – część dań miała zapewniać wysoki poziom potencji, inne ułatwiać miały spłodzenie potomka
Szybko Tanio SmacznieDzisiaj w kuchni rządził brokuł. W wyniku połączenia wszystkich składników, powstał pyszny obiad. Danie jest szybkie w przygotowaniu. Smak potrawy zależy od ilości dodanych przypraw i ziół. Składniki: - duża pierś z kurczaka - 2 ząbki czosnku - 300 g śmietany 18% - 200 g makaronu świderki lub rurki - brokuł - 2 cebule - około 150 ml wywaru drobiowego (z połowy kostki) - sól
Pan i Pani Smith w kuchniBo tak mi zostało po pierogach... Składniki 250 g pieczonego kurczaka natka pietruszki maggi garść suszonych grzybów 150 g kapusty kiszonej liść laurowy jajko bułka tarta
R'n'G KitchenBardziej soczyste od tych z fileta. Składniki 4 udka z kurczaka 2 jajka bułka tarta mleko sól ,pieprz olej do smażenia Przygotowanie Z udek usuwamy kości
R'n'G Kitchenwspominałam, jestem ostatnio drobiowa. Dziś danie o przewrotnej nazwie, czyli... czerwony byk. A to po prostu kolejna wersja pieczonego, standardowego 1,5 kilowego kurczaku. :3 Kurczaka nacieramy marynatą i odstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia pieczemy go obłożonego pokrojoną na ćwiartki papryką w temperaturze 180 stopni, około 1,5 godziny. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Ostudzone dobrze
Kuchenna Kontrrewolucyamięsa. W najlepszej w Polsce trattorii La Campana w Krakowie jedliśmy kiedyś z Żoną Mą Linguine alla campagnola, rewelacyjne danie, które było inspiracją do stworzenia mojej wersji tej włoskiej pasty. Czego nam potrzeba? -pomidorki cherry -pierś z kurczaka pokrojona w kostkę -bazylia drobno posiekana -parmezan starty łyżka -oliwa 4 łyżki -sok z połowy tangelo -ząbek czosnku zgnieciony -sól, pieprz
BaRepaswcale nie musi być złym rozwiązaniem. Dobrej jakości kostka bulionowa może mieć bardzo pozytywny wpływ na smak dania oraz pozwala zaoszczędzić dużo jakże cennego czasu. Zdarza się jednak, że z różnych względów, zarówno smaku jak i podstawowej kulinarnej przyzwoitości, nie da się użyć kostki i po prostu trzeba ugotować bulion. Np. w prezentowanym na tym blogu przepisie(...)zdjęcia jest wołowina (powinna to być najlepiej chuda rosołowa), ale można użyć też np. nogi z kurczaka, skrzydeł i szyjek z kaczki, albo szyi z indyka. Ma to naturalnie wpływ na smak, więc każdy musi zdecydować jaka wersja bulionu w danym wypadku będzie dla niego odpowiednia. Technicznie rzecz biorąc, gotowanie bulionu jest podobne do gotowania rosołu, choć jest procesem znacznie
Kulinarna PokusaWitajcie, Dzisiaj chciałam zaprezentować Wam super soczystą, aromatycznie orientalną i prostą w przygotowaniu potrawę czyli grillowaną w piekarniku soczystą pierś kurczaka w warzywach z przyprawami kuchni
upichconagulasz kaspijski (nazwę wymyśliłam sama, otóż pierwsze suszenie śliwek miało miejsce w okolicach Morza Kaspijskiego bardzo bardzo bardzo dawno temu) Danie bardzo aromatyczne, na słodko, proste w przygotowaniu :) Składniki (obiad dla 4 osób): - 0,5 kg piersi z kurczaka (zamiennie: udziec z indyka lub pierś z indyka) - 150 g suszonych śliwek (ja kupuje paczkowane) - 3 woreczki ryżu białego
upichcona2 opakowania ciasta francuskiego (275g) 4 średnie filety z piersi kurczaka 8 suszonych pomidorów około 150 g sera camembert przyprawa do kurczaka 2
Świat Domowej Kuchnikurzą pierś z mozarellą i suszonymi pomidorami. Nie pamiętam gdzie, ale chyba w jakimś magazynie poradniczym go znalazłam. Danie wyglądało ładnie, składniki były w domu, więc w sobotę, między sprzątaniem, a prasowaniem powstał taki oto obiad: Składniki: pierś kurczaka suszone pomidory (najlepiej w zalewie ziołowej) mozarella świeża bazylia Przygotowanie: Pierś kurczaka posolić, popieprzyć - podsmażyć na oliwie (zalewie
Kulinarne InspiracjeWitajcie dzisiaj przychodzę do was z rewelacyjnym szybkim i prostym przepisem który pokochacie. To danie jest przyrządzane u mnie na każdą rodzinną imprezę oraz czasami na obiad... Są to zapiekane piersi z kurczaka w śmietanie. Składniki (dla 4 osób): - 1 pierś z kurczaka - 1/2 l śmietany 30% (nie innej, bo nie wyjdzie!) - 2 Francuskie zupy cebulowe z Knorra
Tanio szybko zdrowoRewelacyjny dodatek do drugiego dania, jak również można delektować się smakiem tak przyrządzonej kaszy, jako samodzielne danie. Składniki: 1 duża papryka czerwona 1 łyżka oliwy 200 g perłowej kaszy jęczmiennej 750 ml wywaru z kurczaka (może wykorzystać bulion w kostkach ) 60 g utartego sera parmezanu lub innego sera 1 łyżeczkę natki pietruszki Wykonanie: Paprykę myjemy wydrążamy
kgwjanczewoDelikatne, chrupiące a przy tym bardzo soczyste kotleciki z piersi kurczaka wzbogacone serem i pieczarkami bardzo zyskują na smaku. Przygotowuję je dość często, naprzemiennie z kotlecikami
Kuchnia z widokiem na ogród