Delikatny kwaskowy smak pomarańczy idealnie komponuje się ze słodkością miodu dzięki czemu mięso jest bardzo delikatne, niezwykle aromatyczne i fajnie chrupiące. Danie jest bardzo oryginalne dzięki połączeniu kilku nut smakowych. Serdecznie polecam ;) Składniki: 8 pałek kurczaka 3 łyżki miodu pieprz do oprószenia sól do oprószenia 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżki oliwy z oliwek pół
Krakowskie smaki Anibujną wyobraźnię to czytając przepis od razu go widziałam, jak się gotuję i jak smakuje:) Smak i zapach tego dania przebija wszystko. Moja familia również była pod wrażeniem . Polecam, naprawdę warto :) Składniki: 1 kurczak 1 marchew 1 cebula 2 papryki czerwone 100 g pieczarek 100 g oliwek marynowanych 4 łyżki oliwy z oliwek 1 szklanka bulionu
Bea(u)ty kitchenszybciej tracą swój aromat i smak. Kurczak ten smakował nam bardzo i do tego pieczone ziemniaczki - czego chcieć więcej? 'Kulinarne Inspiracje Kamisa - kurczak ze śliwką, owijany boczkiem' Składniki: - 1 zestaw Kulinarnych Inspiracji Kamisa - 16 suszonych śliwek (dałam mniej) - 300g wędzonego boczku w plastrach - 500g pieczarek - 375ml śmietanki UTH 30% - 700g obranych ziemniaków - 1 łyżka oleju (dodałam 2) - sól morska Kamis
CookYourselfrobimy jej przesadnie często, ale jak już, to właśnie w takiej słodko-kwaśnej wersji. Jabłka po uduszeniu świetnie zastępują surówkę, a całe danie wybornie smakuje z ryżem ugotowanym na sypko, polecam. Składniki : 500 g wątróbki z kurczaka 2 średnie winne jabłka 1 duża cebula pół garści rodzynek sol, pieprz do smaku szczypta majeranku 2-3 łyżki oleju Dodatkowo
Gosia gotujeAromatyczny kurczak w marynacie z oliwy, czosnku i tymianku, podany z gorącym sosem pomidorowym i brązowym ryżem oraz kleksem jogurtu greckiego. Błyskawiczne danie, które naprawdę robi wrażenie! Jest przy tym niezwykle proste i zdrowe, wręcz dietetyczne :) Marynata i mięso: 5 łyżek oliwy 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę lub rozgniecione 1 łyżka tymianku 1 łyżka soku z cytryny(...)fileta z indyka lub kurczaka sól Mięso umyć, osuszyć. Przekroić na kawałki ok. 10 cm długości. Posypać delikatne solą. W misce wymieszać składniki na marynatę. Włożyć mięso i natrzeć dokładnie każdy kawałek. Przykryć folią i wstawić do lodówki na min 2 godziny (im dłużej tym bardziej aromatyczne będzie mięso). Rozgrzać patelnię z łyżką oliwy. Ułożyć mięso i smażyć na średnim
Chocolate Muffin BlogPomysł na szybki obiad? Proszę bardzo :) Zdrowy, pożywny, odżywczy i szybki przepis na obiad na raz! Świeże składniki, proste przygotowanie i danie główne gotowe :) Składniki (1 porcja): 30 g makaronu pełnoziarnistego 150 g piersi z kurczaka duża garść świeżego szpinaku 1 duża marchewka 2 ząbki czosnku 1 mała cebulka 1 łyżka oleju rzepakowego przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, curry
Zdrowie na języku :Pcukiniowy makaron i gotujemy przez 4-5 minut, tak aby był średnio twardy. Makaron wykładamy na talerz, na nim układamy pierś z kurczaka, rozkładamy świeże pomidorki koktajlowe i polewamy sosem pomidorowym. Lekkie, sycące, aromatyczne i smaczne danie
Zdrowie na języku :PWarzywa wrzucamy do zimnej, lekko osolonej wody. Od momentu wrzenia gotujemy ok. 6-8 minut, aby nie zrobiło się z nich purée. Kurczaka i ryż przekładamy na talerz. Odcedzone warzywa posypujemy fetą oraz nasionami. Takie proste danie było dla nas ukojeniem po tej kilkudniowej rozpuście. Smacznego
Kitchens AlphabetFajita to klasyczna potrawa kuchni meksykańskiej. Jest pyszna, kolorowa, aromatyczna i można samemu komponować składniki, które nakładamy na tortille. Gorąco polecam Składniki: 3 piersi z
Oryginalny smakRany...nie pamiętam kiedy robiłam to mięsko..ale przepis miałam zapisany...Pyszne było...to akurat pamiętam.. około 1,2 kg mięsa mielonego 1 łyżeczka żelatyny
Moje domowe kucharzeniesuche dolać wody, jeśli za wilgotne dosypać mąki. Podzielić na 4 części, uformować kulki i rozwałkować na cienkie placki. Do środka możecie dać wszystko na co tylko macie ochotę. W mojej tortilli znalazły się: mięso z kurczaka Filet kroimy w paski, podsmażamy na oleju. Przyprawiamy. Warzywa: sałata, pomidor, ogórek Sos czosnkowy: 2 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 2 ząbki
kolorowotorcikowobazuje w kuchni na wywarach drobiowych to w którymś momencie zaczyna ,, warczeć" na gotowanego kurczaka. No bo ileż można jeść potrawkę, kurczaka w sosie koperkowym , czy obsmażonego w panierce ? Oczywiście przesadzam -robię jeszcze wiele innych dań z takiego gotowanego drobiu , ale każdy nowy pomysł jest mile widziany. Poeksperymentowałam z imbirowo-cytrusowym smakiem ( taka prawie tajszczyzna z naciskiem
Buniabaje w kuchniPopularne w chińskich knajpkach kulki to syte i smaczne danie, które wbrew pozorom można w łatwy sposób odtworzyć w domu. Moja wersja jest bardzo podobna w smaku, jak i w wyglądzie do oryginału. Najlepszym dodatkiem do nich jest ryż oraz słodki sos chili. Wzorowałam się na przepisie ze strony chińskie przepisy . Normal 0 21 false false false(...)theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na ok. 40 sztuk: ok. 1,5 szklanki mleka 2 szklanki mąki 100g wiórków kokosowych 1 podwójna pierś z kurczaka 3 jajka 1 opakowanie proszku do pieczenia 3 łyżki cukru 750 ml oleju roślinnego do głębokiego smażenia sól Sposób przygotowania: W misce mieszamy mąkę pszenną, mleko, jajka
Fabryka pomysłówinnego jak życzyć Wam smacznego:) Składniki Farsz - puszka czerwonej fasoli - puszka kukurydzy - pół fileta z piersi z kurczaka - pół czerwonej papryki - pół czerwonej cebuli - 2- 3 łyżki passaty pomidorowej - 1 łyżka oleju - sól, pieprz, wędzona słodka papryka, czosnek, - przyprawa do dań kuchni meksykańskiej (opcjonalnie) Naleśniki (6 sztuk) - szklanka maki orkiszowej - 3/4 szklanki wody lekko gazowanej - odrobina soli - jajko(...)Dodatkowo - odrobina startego żółtego sera Wykonanie Farsz Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju. Paprykę oraz pierś z kurczaka kroimy w kostkę lub paseczki i dodajemy do cebuli. Delikatnie przyprawiamy. Całość smażymy. Dodajemy odcedzoną fasolę oraz kukurydzę. Dokładamy passatę pomidorową i dokładnie mieszamy. Na koniec przyprawiamy do smaku. Naleśniki Do miseczki wsypujemy mąkę. Wlewamy wodę i wbijamy
Health-Fit-Lifekilka minut i są naprawdę smaczne. W swojej lodówce zawsze mam filety zamrożonej ryby albo filety z kurczaka. Do tego pod ręką muszę mieć sos sojowy, ostrygowy lub rybny, kawałek imbiru czy cytryny, bo przynajmniej raz w tygodniu robię po pracy szybkie danie "chińskie" Tym razem wybrałam rybkę w mleku kokosowym, ale zamiast makaronu wybrała ryż naturalny. Polecam
Bon appetit mon amie