alternatywą dla standardowej piersi z kurczaka, której już miałam powoli dość - urozmaicony smak. Składniki (1 porcja - zdjęcie): 250 g piersi z kurczaka 25 g (2,5 łyżki) bułki tartej pół roztrzepanego jajka 2-3 łyżeczki sosu sojowego (dałam dwie, ale myślę, że następnym razem dam więcej) 0,5 łyżeczki mielonego imbiru posiekana natka pietruszki (sporo - jak widać na zdjęciu) sól
Malowane smakiemjest w stanie zepsuć, i jedyne co jest jednocześnie zachwycająco pyszne. W skład zapiekanki wchodzi pieczony kurczak, papryka, cebula, ser, spaghetti i kilka dodatków, które sprawiają, że całość naprawdę jest obłędnie pyszna. Zwyczajne carbonara, czy bolognese przy tym daniu wypadają o wiele słabiej. Obiecuję, że będzie pysznie. Przepis czekał długo na swoją premierę, bo ponad(...)możliwe, że niektórych zdenerwuję, ale za to mam dla Was małą niespodziankę na końcu :-) Chicken Tetrazzini Składniki na patelnie o średnicy 28 cm 6 pieczonych w przyprawie do kurczaka udek (można użyć także mięsa pozostałego po rosole czy grillowanego drobiu, ale pieczone smakuje najlepiej) czerwona papryka 1 sztuka 2 białe cebule 200 g pieczarek 300 g sera mozzarella
Poezja Smaków - blog kulinarnyJeśli chcecie trochę poeksperymentować z makaronem spaghetti i dodatkami dodajcie do niego kurczaka w ziołach i polejcie aromatycznym sosem z serka mascarpone. Proste, szybkie i smaczne danie. A do tego inne, bo zazwyczaj spaghetti kojarzy nam się albo z pomidorami, w wersji bolognese z mięsem mielonym, szpinakiem albo carbonara z jajkiem i boczkiem. Cały sos - kurczak
Zasmakuj KuchniRisotto to popularna włoska potrawa. Dziś pomieszałam .... i nadałam jej trochę indyjskich smaków. Sycące i pyszne danie. Cudowne połączenie mleczka kokosowego, serów, pachnących przypraw i warzyw. Składniki: pierś z kurczaka puszka mleczka kokosowego szklanka ryżu Arborio na risotto szklanka bulionu 1-4 szklanki białego wina pół zielonej świeżej papryki różyczki kalafiora dwie dymki dwie małe cebule dwie marchewki
potrawyregionalneBardzo ciekawa i szybka propozycja na obiad lub kolację. Takie zestawienie zawsze się sprawdzi. Smak podkręca remulada duńska i rozmaryn. Danie podałam na głębokim talerzu od PORCELANA BOGUCICE 500 g filetu z piersi kurczaka 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka rozmarynu 5 pieczarek 1 zielona papryka 1 łyżka śmietany 18% 3 łyżki sosu remulada duńska Folwark
VioletoweKucharzeniejest przyprawą absolutnie podstawową, to zwykle, przygotowując dania, uzupełniamy go o inne przyprawy, a smak i ostrość samego pieprzu rozmywają się w ogólnym gąszczu smaków. A gdyby tak tymi małymi, czarnymi kuleczkami zwieńczyć danie i pozwolić nad całością dominować? Zapewniam, że pieprz odegra swą pierwszoplanową rolę znakomicie, a kurczak obficie nim posypany i wzbogacony o nutę cytryny
Even Better FoodPo prostu palce lizać:) Pomysł na szybki, pyszny oraz efektowny obiad:) Przepis który na stałe zagościł w moim codziennym repertuarze kulinarnym. Mój mąż bynajmniej nie pozwoli
Kuchnia Pełna Pasjinajedzona i kulinarnie usatysfakcjonowana;) Lubię takie dania i zdecydowanie będę do niego wracać częściej. Smaczne i szybkie do przygotowania. Sycące. Jedynie co, to kaszy moim zdaniem wystarczyłoby ciut mniej (w oryginalnym przepisie 300g), ale i tak zjedliśmy wszystko;) 200-300 g kuskusu bulion (około 2,5-3 szklanki) 500 g piersi kurczaka 300 g zielonej fasolki szparagowej
Smaki Na TalerzuBardzo dawno zainspirowałam się przepisem ze strony: przepisy.net. Tak przygotowanego kurczaka robiłam już niejednokrotnie. Zawsze smakuje rewelacyjnie i jest to moja z ulubionych wersji. Banan (nie wyczuwalny) nadaje daniu słodkiego posmaku, który zrównoważony został intensywnym oraz pikantnym aromatem curry. (2 lub 3 małe porcje) 1 duży filet z kurczaka (pojedynczy) 1 banan 1 cebula 3/4 szklanki bulionu (użyłam
Di gotujePyszny, lekko słodki sos świetnie komponuje się z delikatnym mięsem kurczaka. Do tego jest szybki i prosty w wykonaniu. Składniki: podwójna pierś z kurczaka 3 cebule
e-PrzepisyKulinarneBardzo dobre i szybkie w przygotowaniu danie kuchni seczuańskiej. Kwaśno-słodka marynata, później przezroczysty, muślinowy sos, który otula kawałki panierowanej i wcześniej zamarynowanej w tym samym smaku drobiowej piersi. Bardzo delikatny, wyrafinowany smak. Nie jadłam nigdy wcześniej kurczaka cytrynowego (a właściwie limonkowego) i jestem oczarowana smakiem stworzonym mojej własnej kuchni. Jestem pewna, że nawet przeciwnicy kuchni azjatyckiej będą zachwyceni
Kuchnia PrezydentowejOlma i Piotrek podczas przecedzania rosołu, i rząd misek na rosół z drobno pokrojoną marchewką i posiekanym lubczykiem. Gotowana w sous-vide Pierś kurczaka Kukurydzianego z pęczakiem, pasternakiem i kasztanami. Przy okazji tego dania, pierwszy raz zjadłam kasztany, a i frytki z Pasternaka też jadłam po raz pierwszy. Sebastian stwierdził, że bardzo sprawnie mi poszła rozbiórka drobiu. Pieczone(...)warsztatów dowiedzieliśmy się od przedstawiciela firmy Drosed, że: W związku z rosnącym spożyciem drobiu i coraz szerszym zainteresowaniem Konsumentów produktami z wartością dodaną, Grupa Drosed zaproponowała nowość na rynku – KURCZAKA KUKURYDZIANEGO, który jest innowacją na rynku świeżego drobiu: Jest karmiony paszą wolną od GMO , na bazie polskiej kukurydzy z dodatkiem innych zbóż, co wpływa na: wyróżniającą, lekko złocistą barwę skóry
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięOlma i Piotrek podczas przecedzania rosołu, i rząd misek na rosół z drobno pokrojoną marchewką i posiekanym lubczykiem. Gotowana w sous-vide Pierś kurczaka Kukurydzianego z pęczakiem, pasternakiem i kasztanami. Przy okazji tego dania, pierwszy raz zjadłam kasztany, a i frytki z Pasternaka też jadłam po raz pierwszy. Sebastian stwierdził, że bardzo sprawnie mi poszła rozbiórka drobiu. Pieczone(...)warsztatów dowiedzieliśmy się od przedstawiciela firmy Drosed, że: W związku z rosnącym spożyciem drobiu i coraz szerszym zainteresowaniem Konsumentów produktami z wartością dodaną, Grupa Drosed zaproponowała nowość na rynku – KURCZAKA KUKURYDZIANEGO, który jest innowacją na rynku świeżego drobiu: Jest karmiony paszą wolną od GMO , na bazie polskiej kukurydzy z dodatkiem innych zbóż, co wpływa na: wyróżniającą, lekko złocistą barwę skóry
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWiele szumu jest na temat skrzydełek smażonych z KFC, że to tajna receptura i jeśli ją odgadniesz natychmiast zostaniesz „sprzątnięty”
kuron.com.plodsłonie. Faszerowany mielonymi migdałami, doprawionymi skórką cytrynową i zieloną pietruszką będzie smakował jak z najlepszej restauracji. Z banalnych składników możesz przygotować danie do zaserwowania nie tylko na nieoficjalnym obiedzie. Składniki: 5 gałązek pietruszki 2 filety z kurczaka 40 g obranych migdałów 1 łyżeczka skórki z cytryny bio 1 łyżka creme fraische sól, pieprz 1 małe żółtko - opcjonalnie 1 łyżka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!