Tym razem szybkie danie z jarmużem. Ja potrawkę z kurczaka z jarmużem podałam z młodymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem i sałatą masłową ze śmietaną (według TEGO
Passions hobbies lifeNa karkówkę długo namawiać nas nie trzeba. ;-) Za każdym razem staram się przyrządzać ją w innej wersji, choć mam kilka ulubionych przepisów, do których wracam. Klasyczna
Szefowa kuchnixcookandlookx.blogspot.com http://inspirujsiezdrowo.blogspot.com http://domowacukierniaewy.blox.pl/html A oto moje pytania: 1. Jeśli wydałabyś książkę kucharską, to jakie przepisy by w niej dominowały? Ciasta, dania obiadowe, desery itp.? 2. Jaki jest Twój ulubiony rodzinny wypiek? 3. Jaka była Twoja największa katastrofa kulinarna? 4. Piosenka, która aktualnie Cię urzekła. 5. Co Cię motywuje do blogowania
My simple kitchenszparagową. Prawie wszyscy lubimy ją w towarzystwie masełka z bułką tartą, jednak w moim domu rodzinnym przygotowywało się ją właśnie w ten sposób. Nadaje się jako dodatek do dań obiadowych jak i do jedzenia "solo" ;) Składniki: fasolka szparagowa 1 łyżka mąki 1 łyżka masła sól, pieprz, przyprawa typu vegeta świeży koperek i pietruszka 2 chochle bulionu* *bulion zastępuję wodą
My simple kitchentalerzu kolorowo - wręcz ogniście :) Paprykę uwielbiam - dużo i wszędzie ;) Jak tylko mam trochę więcej czasu to pozwalam sobie na dania wymagające większego zachodu. Urlop niestety już się kończy i nie cieszy mnie perspektywa powrotu do szybkich dań obiadowych. A gdzieś za mną chodzi jeszcze szarlotka... Składniki: 2 papryki czerwone 15 dag mielonego mięsa 1/2 torebki ugotowanego ryżu
My simple kitchenLubię dużo farszu w roladkach, czasami nadziewałam też kotlety mielone, ale zawsze wypełnienia było jak dla mnie zbyt mało. I tak zrodził się pomysł na gniazdka
Szefowa kuchniKolejne w pełni obiadowe danie to paprykowe curry z cukinią i dodatkowymi warzywami. Jeśli lubicie orientalne i indyjskie jedzenie, Waszą kuchnią rządzą warzywa, a znudziły Was już trochę normalne smaki, to polecamy ten słodko-kwaśno-ostry miks. Gwarantujemy, że będzie szybko i pysznie! PAPRYKOWE CURRY Z CUKINIĄ Przepis na 4-6 porcji Potrzebujemy: 2 puszki krojonych pomidorów
Bananowe Polejest bardzo uniwersalnym warzywem. Można ją jeść surową, gotowaną, pieczoną, smażoną i właśnie o smażonych krążkach z cukinii będzie dzisiejszy przepis. Są bardzo prostym i smacznym dodatkiem do dania obiadowego, czy kolacji. Przygotowanie ich zajmuje chwilkę, a smak jest wyborny ;) Potrawa wolna od glutenu.* Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 1 duża cukinia 4 łyżki mielonych
Kolizje SmakówTrochę zatracam się w tej mojej miłości do botwinki, bo kupuję ją kilka razy w tygodniu. ;-) Mam świadomość, że jej czas wkrótce minie i znowu trzeba
Szefowa kuchniRobiąc makaron z dowolnymi dodatkami zazwyczaj w pierwszy dzień jemy go zaraz po przygotowaniu, zaś w następny przekształcam go w zapiekankę. Nie potrzeba tutaj wiele filozofii
Passions hobbies lifeW tym sezonie po raz pierwszy jadłam szparagi. Smakują trochę jak fasolka, tylko są dużo trudniejsze w obróbce, bo 1/3 trzeba odciąć i wyrzucić, znaleźć wysoki
Szefowa kuchniPomysł na taki obiad miałam w głowie od dawna, jednak długo się wahałam, czy aby na pewno będzie to smaczne. I wiecie co? Okazało się nie
Szefowa kuchniWracając z weekendu w Jurze Krakowsko-Częstochowskiej stwierdziłam, że nie warto jechać do restauracji, bo w domu zrobię na szybko smaczne i sycące danie, a
Passions hobbies lifeChińska potrawa Risotto prowansalskie z kurczakiem, cukinią i porem Chilli con carne Risotto z kurczakiem i warzywami Piersi
Passions hobbies life