Staram się, aby moje posiłki były dość różnorodne, dlatego w mojej kuchni pojawiają się dania zarówno mięsne jak i wegetariańskie. W tej drugiej kategorii szczególnie lubię wszelkie potrawki, miksy z kaszą lub makaronem oraz właśnie kotleciki, których stworzyłam już sporo różnych rodzajów. Potem te przepisy, które przypadną nam do gustu, staram się publikować dla Was na blogu
Fabryka pomysłówPyszne gołąbki z młodej kapusty smakują doskonale, nie trzeba ich długo gotować/piec a młoda kapusta ma swój nie powtarzalny smak. Dlatego wykorzystujmy ją bo czas
Gotowanie...to proste !Witam serdecznie Chciałabym się podzielić przepisem na pieczony udziec z indyka w naczyniu żaroodpornym. Tak przygotowany udziec jest bardzo smaczny, możemy go podawać na ciepło jak
Uwaga Babcia GotujeMięso z pałek kurzych jest bardzo dobre, ja je bardzo lubię. Jest bardziej soczyste. Z pałek zdjąć skórę i wyciąć kość. Rozbić, doprawić solą i pieprzem
Kuchnia PokoleńHej! Czy Wy też słyszycie "mamo zrób coś dobrego!" No i mama wtedy ma wolną rękę ☺ . Coś dobrego może być mięsne lub jarskie. Dzisiaj
Tylko pysznieBrzmi dziwnie? Dlaczego? Przecież rabarbar to warzywo i pasuje do kurczaka równie dobrze jak inne, a nawet tak samo dobrze jak owoce: mango czy ananas. Dodatek
KucharzycaPâté to inaczej pasztet, pyszny, kremowy wprost z Francji. Tym razem zrobiłam go z gęsiej wątróbki według pomysłu Ewy Wachowicz. Robi się go bardzo szybko i
Moje Małe CzarowanieHej! Kiedyś podałam Wam przepis na smaczne ziemniaczane różyczki ( tutaj ). A dziś pokażę ziemniaki, też ładnie wyglądające, smakujące równie dobrze i najważniejsze, że potrzeba tylko 4
Tylko pysznieBaba ziemniaczana radrużanka - kuchnia podkarpacka Baba ziemniaczana radrużanka to kolejny podkarpacki pomysł na obiad lub kolację. Tym razem skorzystałam z przepisu gospodyń z Horyńca-Zdroju. Surowe
Trzeci talerzProste w wykonaniu, każdy sobie poradzi w wykonaniu takiej karkóweczki. Karkówkę pokroić na plastry, odciąć tłuste miejsca. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, majerankiem. Na
Kuchnia PokoleńJedzenie. Jednocześnie tylko i aż. Jedni jedzą tylko dlatego, żeby zaspokoić głód. Drudzy jedzą, żeby się najeść. Ale gdy najedzą się smacznie, wtedy czerpią z tego
gotować!Hej! W mojej kuchni staram się używać zdrowych produktów, ziół, warzyw, owoców. Siłą rzeczy sama staram się też piec pieczywo i wędliny. Wystarczy tylko pomysł i
Tylko pysznieTym razem zabieram się za wołowinę i jej wspaniały fragment – rostbef. Jeśli dostaniecie w sklepie świeży kawałek nie usuwajcie z niego tłuszczu, bowiem w trakcie
Kuchennyviral.plTaki obiad pasuje nie tylko w chłodne dni, koperkowy sos zwłaszcza ze świeżego koperku jest rewelacyjny, a całość przygotowania tego obiadu zajmie wam kilka chwil. Składniki
Gotowanie...to proste !Hej! Jeśli zależy mi na szybkim zrobieniu obiadu kupuję wtedy kurczaka. Można go sobie dowolnie przyrządzić w zależności na co mamy ochotę. Dzisiaj zrobiłam na ostro
Tylko pysznie