dania chińskie z kurczakiem - 526 przepisów (strona:28/36)

Stir-fry z kurczakiem i brokułami 246

    Składniki: 200 gram piersi kurczaka 250 gram brokuła, dzielimy na różyczki 100 gram makaronu sojowego 1/2 puszki kukurydzy 1/2 bulwy kopru włoskiego cebula dymka

Mango Papaja
Chińszczyzna 235

Lubię być rozpieszczana, lubię, gdy ktoś o mnie dba i gdy są takie dni, że nie muszę za wiele robić. Jeżeli takich dni jest mało przez

dom-agi.pl
Chicken Ramen 183

uchwycić smak i aromat dania.  Oryginalnie Ramen pochodzi z Chin. Jednakże to w Japonii znalazł swoich miłośników i kultywatorów. Ramen jest zupą- posiłkiem jedzonym o każdej porze dnia, jest ona na bazie wywaru z warzyw, mięs, kości zwierzęcych, czy miso- pasty produkowanej ze sfermentowanej soi. Mogą się składać z wieprzowiny (Pork Ramen), kurczaka (Chicken Ramen), warzyw , owoców(...)sosu sojowego 2 łyżki stołowe sake (jeśli jednak nie macie sake, można opcjonalnie użyć innego mocnego alkoholu) 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka oleju sezamowego Kurczak: podwójna pierś z kurczaka  1 łyżeczka soli Makaron: chiński makaron pszenny: Chuka- men bądź Chow mew 250 g opcjonalnie: makaron typu Capellini- bądź jego cieńszej odmiany: Capelli d'angelo inaczej zwany włosami

KreatywnePiny
Drobiowe podudzia bez kości po azjatycku z makaronem TaoTao 203

SKŁADNIKI 500-600 g podudzi z kurczaka bez kości 200 g pieczarek 2 zielone marchewki (mogą być zwykłe) 4 łyżki sosu sojowego TaoTao 1/2 buteleczki sosu

ClauditteMissCooking
Tagliatelle z indykiem i szpinakiem 264

produktów spożywczych. Idealnie sprawdza się jako dodatek do potraw, jak również może stanowić bazę do dania głównego. Pierwsze wzmianki o makaronie sięgają Chin i pochodzą sprzed blisko 4 tysięcy lat. Jest to jednocześnie najstarsze odkryte przez archeologów jedzenie. Legenda głosi, iż ten chiński wynalazek do Europy sprowadził Marco Polo. Ciężko jednak doszukiwać się w tym prawdy, bowiem ponad(...)średniej wielkości kawałki. W tym przepisie użyłem dostępnego w moim sklepie tzw. gulaszowego z indyka. Można jednak wykorzystać zarówno filet z udźca czy piersi indyka, a nawet filet z kurczaka. Sos sojowy, olej, kilka kropli octu, sporą szczyptę cukru mieszamy do rozpuszczenia i dokładnego połączenia składników. Tak powstałą marynatą zalewamy mięso i odstawiamy do lodówki na około 30 minut

Jacob Tastes
Kurczak Kung Pao 310

  Często brakuje mi pomysłów na obiad, i muszę posiłkować się internetem. Szczególnie, jeśli nie bardzo chce mi się gotować – ma być szybko, tanio i smacznie

Jak gotować i nie zwariować
Ryż cytrynowy – na dodatek nie tylko do ryby 328

Prawie fluorescencyjny w kolorze i okrutnie aromatyczny. Z dodatkiem cytryny, czosnku, posiekanej natki i kurkumy ryż uzyskuje całkiem nową odsłonę – dodatki do obiadu wcale nie muszą

Karo in the Kitchen
Chińszczyzna 497

Jedno z popularniejszych dań. Prawie każdy je próbował, a kto nie, to na pewno o nim słyszał. Dania chińskie słynne są na całym świecie ze swoich smaków, oryginalnych przypraw i sposobów przygotowywania. Chińszczyzna – prosta, pyszna i bardzo szybka w przygotowaniu.   Składniki:  - 2 filety drobiowe (ok.600g)Marynata:- olej sezamowy- sos sojowy- sok z cytryny- sól, pieprz(...)boczek, wykładamy. Rozgrzewamy  olej arachidowy. Wrzucamy w kolejności (krótko podsmażając) warzywa - marchew, cebule, czosnek, por i papryki. Warzywa mają być chrupkie. Wykładamy z patelni. Dodajemy ponownie olej arachidowy. Paski kurczaka obtaczamy lekko w mące ziemniaczanej i kładziemy na mocno rozgrzany tłuszcz. Krótko smażymy z obu stron. Dodajemy boczek, warzywa, doprawiamy solą, pieprzem i chilli. W tym samym czasie mamy też

mojewypiekiinietylko
Ryżowy makaron z zielonymi warzywami w tajskim sosie z sezamem! 211

tydzień robię coś z kuchni orientalnej i bardzo lubię te smaki. Do zainteresowania tą kuchnią, skłoniła mnie, dwukrotna podróż mojej szwagierki do Chin. Po powrocie poczęstowała Nas kilkoma daniami przygotowanymi, tak jak w Chinach i muszę Wam powiedzieć, że były to cudowne smaki. I od tego momentu pomału, zaczynałam poznawać smaki tamtej kuchni. Są składniki których po prostu(...)mojej kuchni nigdy nie brakuje takie jak: sos sojowy ciemny i jasny, sos sojowy grzybowy, olej sezamowy, mleczko kokosowe, ryżowy makaron i kilka różnych gotowych marynat. Bo kuchnia chińska, jest tak na prawdę dość prosto kuchnią, bardzo aromatyczną, bardzo ciekawą i o wielu, wielu smakach i zapachach.  Dzisiaj podsuwam Wam pomysł na pyszne warzywa z ryżowym makaronem w tajskim

SMYKWKUCHNI
Kurczak Coca-Cola a.k.a. Hong Kong Chicken 150

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

R'n'G Kitchen
Pieczona kaczka z sosem marsala 185

1stycznia 2017! Nowy Rok trzeba uczcić pysznym obiadem . Pieczona kaczka z sosem marsala to danie, które miałam okazję spróbować w poznańskiej restauracji. Muszę przyznać, że długo nie mogłam się przekonać do kaczki. Teraz pieczona kaczka to dla mnie rarytas. Postanowiłam upiec ją w całości z dodatkiem pomarańczy. Pyszny sos, który się wytworzył podczas pieczenia doprawiłam winem marsala. Marsala(...)Rozpoczęłam go naprawdę szczęśliwie! Pieczona kaczka Składniki: 6-8 porcji 2,2 kg oczyszczonej kaczki 1 pomarańcza 4 liście laurowe 2 łyżki chińskiej przyprawy 1 łyżeczka czarnego pieprzu sól do smaku Przyprawa chińska ok. 100 ml 2 łyżeczki całych goździków 6 gwiazdek anyżu 5 łyżeczek nasion białego pieprzu lub pieprzu szechuan 4 łyżeczki nasion fenkułu 4 łyżeczki zmielonego cynamonu

codojedzenia
Kurczak z wolnego chowu z warzywami 218

Ostatnio w jednym z dyskontów – Lidl – pojawiała się promocja na kurczaka z wolnego chowu . No cóż postanowiliśmy sprawdzić czym różni się od zwykłego kurczaka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Stroganow – syty i rozgrzewający 250

Stroganow to danie, które jednocześnie może zastąpić nam zupę i drugie danie. Jest bardzo syte i dzięki odrobinie ostrej papryki bardzo rozgrzewające. Z całą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Azjatycka zupa pak choi 193

choy / kapusta chińska) – może nie wydawać się tak popularna, jak zwykła kapusta spotykana na rynku, jednak to gwiazda wśród zdrowej żywności. Ma potencjał, aby chronić przed nowotworami, obniżać ciśnienie krwi, a nawet wiele więcej”. Dania azjatyckie charakteryzuje bogactwo smaków i kolorów, a także szybkość i prostota przygotowania. Azjatycka zupa pak choi to danie, które sprawi przyjemność(...)posoloną wodą – przykrywamy na 8 minut (nie gotujemy). Odlewamy wodę, a makaron hartujemy zimną wodą, odcedzamy. Na suchej patelni rumienimy ziarna sezamu. Zupę podajemy z makaronem, mięsem z kurczaka (jeżeli gotujemy na bulionie drobiowym), posypaną uprażonymi ziarnami sezamu. Azjatycka zupa pak choi zawsze zachwyca swoim smakiem i wyglądem. Ważne jest, aby nie rozgotować warzyw. Mają być al dente

mojewypiekiinietylko
Tortilla Orientalna - Bombay Dreams 207

 Orient w domu Podróże, szczególnie te dalekie są z reguły drogie. Wprawdzie, aby pokosztować egzotycznych potraw nie musimy polecieć do Chin, ani Japonii, gdyż restauracje

ClauditteMissCooking