ciasto - 164325 przepisów (strona:5518/10955)

Ciasta świąteczne- serniki, makowce, pierniki, ciasteczka ! dużo przepisów 194

Świąt pozostało jeszcze kilka dni, więc pora najwyższa rozpocząć świąteczne wypieki. Specjalnie dla Was zebraliśmy najlepsze przepisy na ciasta i desery! 25 przepisów na świąteczne serniki Odchudzone muffinki świąteczne Ciasteczka z makiem Bakaliowy deser z makiem Ekspresowy makowiec Strucla drożdżowa z makiem Makowiec z jabłkami Makowiec z samych białek Ciasto wigilijne z orzechów i makaronu Świąteczne podkówki orzechowe Krajanka piernikowa

Tradycyjna Kuchnia
Pierniczki z witrażykami 200

ogniu i studzimy. W misce mieszamy ze sobą mąkę, proszek, kakao oraz przyprawę do piernika. Wlewamy rozpuszczone masło, dodajemy żółtko i zagniatamy hakiem miksera, drewnianą łyżką lub ręcznie jednolite ciasto (powinno być lekko kleiste). Dzielimy na 3 części i wkładamy na 20-30 minut do lodówki. Na blacie podsypanym mąką wałkujemy 0,5 cm ciasto. Foremkami wycinamy kształty

Poezja smaku
DARMOWY E-BOOK 13 SŁODKICH PRZEPISÓW NA ŚWIĘTA 158

book „13 SŁODKICH PRZEPISÓW DLA DIABETYKÓW NA ŚWIĘTA I KARNAWAŁ”? Ten e-book zawiera moje ulubione przepisy na świąteczne słodkości. Znajdziecie w nim między innymi najlepsze pod słońcem ciasto z marchewki i cukiniowe brownie. Największym hitem (przynajmniej u nas) jest sero-mako-szarlotka. Zamiast 3 kawałków ciasta – sernika, szarlotki i makowca – jesz tylko jeden kawałek, który

Dietolog
Dietetyczny piernik z fasoli (bez cukru) 272

PRZYGOTOWANIE Żółtka oddzielamy od białek. Mieszamy żółtka z pozostałymi składnikami (oprócz czekolady i białek) i miksujemy na gładką masę. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do fasolowego ciasta po łyżce wciąż mieszając. Wlewamy masę do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 50 min. (do suchego patyczka). Studzimy ciasto. Czekoladę roztapiamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Piernik na piwie 172

Teraz pora na całe jajka, ubijam je na pianę i dodaje do miodowo-mącznej, mieszam dokładnie Gdy wszystko dokładnie się połączy wsypuję posiekane bakalie i ostatni raz mieszam. Ciasto przelewam do foremki wysmarowanej masłem i posypaną mąką. Wstawiam na 45 min. do piekarnika. Po tym czasie sprawdzam patyczkiem czy jest gotowe. W razie potrzeby daję mu kolejne(...)zrobić polewę bardziej świąteczną z czekolady i masła. Piekłam dwukrotnie, z połowy składników i po raz drugi w formie 32 x 25 cm. z podanej w przepisie ilości składników. Ciasto jest bardzo smaczne. przepis stąd

Proste Potrawy
WIŚNIOWY MURZYNEK 193

czas miksując. 3. Mąkę przesiewamy z kakao, proszkiem i sodą. Dodajemy partiami do masy. Miksujemy. Pod koniec dolewamy jogurt. Dokładnie mieszamy. 4. Formę keksową wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto . 5. Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C, pieczemy ok 35 min (do suchego patyczka). 6. Kiedy ciasto wystygnie przekrawamy je wzdłuż na dwie części. Jedną smarujemy dżemem (użyłam wiśniowego

Marcepanowa kuchnia
Ekspresowy makowiec z masy makowej przekładany herbatnikami 164

Jeśli jesteście zabiegani lub macie troszkę mniejsze umiejętności w wypiekaniu makowców to ta wersja będzie dla Was idealna.  Ciasto jest naprawdę proste i ekspresowe w przygotowaniu, a przy tym naprawdę pysznie smakuje. Masa makowa oraz herbatniki to nietuzinkowe połączenie, więc przyznajcie sami, że miło jest osiągnąć oryginalny efekt przy minimalnym wysiłku... Koniecznie spróbujcie! (Keksówka o wymiarach(...)herbatników, 1/4 masy z makiem, herbatniki, masę, herbatniki i ponownie resztę masy. (Powinny wyjść 3 warstwy z ciastkami i 4 z masą. Masa z makiem powinna być na wierzchu.) Ciasto piec w rozgrzanym (!) piekarniku przez około 50-60 minut w 180 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy.) Makowiec całkowicie ostudzić na szafce kuchennej, a następnie opcjonalnie udekorować polewą czekoladową oraz posypać bakaliami

Di gotuje
Szybkie paszteciki z mięsem i kapustą 279

jeszcze szybszy. Spróbujcie. Składniki: 2 kiełbasy śląskie z szynki Maestro Henryk Kania pół szklanki kapusty kiszonej (można dodać więcej) 1 mała cebula pieprz i sól do smaku 1 płat ciasta francuskiego XL 1 jajko do posmarowania pasztecików sezam do posypania Przygotowanie: Kapustę wkładamy do małego garnka i zalewamy wodą (do jej wysokości), gotujemy do miękkości (można dodać liść laurowy). Cedzimy(...)kiełbasę i podsmażoną cebulę. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Miksujemy, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy (ja zawsze dodaję więcej pieprzu, farsz ma być wyrazisty w smaku). Rozwijamy płat ciasta. Kroimy go wzdłuż na dwie części. Na środek każdej nakładamy farsz (na całej długości). Zwijamy oba kawałki w rulon. Układamy zwinięciem do dołu i kroimy. Tak powstałe paszteciki układamy

Słodkie okruszki
Piernik z powidłami i nutą herbacianą 179

Dzień dobry :-) Dzisiaj pyszny piernika, który jest bardzo prosty w przygotowaniu i niezwykle smaczny. Uwielbiam to ciasto z dodatkiem powideł śliwkowych, bo jest on przez to bardziej wilgotny i nabiera fajnego smaku. Tym razem dodałam też napar z herbaty Teekanne wiśnia z czekoladą do podkręcenia smaku. Wyszło super ;-) Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Blaszka(...)porcjach dodajemy ostudzoną masę z powidłem śliwkowym oraz mąkę z proszkiem i sodą. Miksujemy na niższych obrotach do połączenia się składników. 4. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto. Pieczemy w 170 stopniach około 60 minut do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Piernik możemy posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej z dodatkiem masła

kruche babeczki
Ciasto „Niby keks” 173

Ciasto w sam raz na święta. Proste, szybkie w przygotowaniu i bardzo aromatyczne. Pięknie wygląda podane na talerzu i z pewnością szybko z niego zniknie. Zachęcam do wypróbowania:) Składniki 200 g masła 200 g cukru 300g 12 lub 18 % śmietana 2 jajka 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia olejek waniliowy … Czytaj dalej Ciasto „Niby

gotuj ze mną
Serowo-malinowy torcik 149

Fantastyczne ciasto,które zaskoczy swoim wyglądem i smakiem.Torcik z pewnością nie jest zbyt słodki a krem serowy lekki i wyjątkowo smaczny. Szczerze polecam jedno z lepszych ciast z dodatkiem owoców. Składniki 3 jajka 100 g mąki pszennej przesianej 1 łyżka kakao łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Warstwa malinowa 500 … Czytaj dalej Serowo-malinowy

gotuj ze mną
Kostka piernikowa bez pieczenia 441

Święta piekarnik chodzi non-stop. Też tak macie? Nic straconego. Gdy pieką się pasztety i mięsa, możemy w tym samym czasie przygotować pyszne ciasto. Kostka piernikowa nie wymaga pieczenia, ale w smaku jest tak wspaniała, że może przebić nawet tradycyjny piernik. Jestem pewna, że większość osób nawet nie domyśli się, że jej podstawą ją kakaowe herbatniki. Nabierają szczególnego smaku namoczone(...)kawie zbożowej Ince (aby ciasto mogli spożywać także najmłodsi) z dodatkiem cynamonu i przyprawy korzennej. Piernik bez pieczenia można przygotować nawet dwa dni wcześniej. Użyjcie do niego domowych powideł śliwkowych, a jeszcze bardziej zyska na smaku! Krem: 1 litr tłustego mleka 4 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 2-3 krople ekstraktu lub aromatu migdałowego

Poezja smaku
Makowiec zawijany 228

makowce, zarówno dla siebie jak i dla najbliższych. Ciągle oczywiście nie jest to doskonały wyrób, bo zdarza się tu i ówdzie, że coś gdzieś pęknie, bo to niestety kapryśne ciasto, ale i tak uważam że jest nieźle, a przede wszystkim ciasto jest domowe i pyszne. Polecam każdemu, bo wcale trudne nie jest a na pewno warte poświęcenia chwili i przygotowania

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Świąteczny torcik makowo - porzeczkowy 203

Idealne ciasto dla fanów słodkości z makiem, które w połączeniu z delikatną, pachnącą wanilią masą serową i orzeźwiającą porzeczkową nutą smakuje rewelacyjnie i z pewnością będzie hitem świątecznych spotkań przy kawie w gronie najbliższych. Składniki: Biszkopty makowe: 7 jajek 200g cukru 180g maki pszennej 1/2 szklanki maku 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Masa(...)masy serowej, przykryć drugim blatem makowym, posmarować 1/3 dżemu, wyłożyć drugą część masy serowej, przykryć ostatnim blatem makowym, wyłożyć resztę masy serowej, posmarować resztą dżemu porzeczkowego. Wierzch i boki ciasta obsmarować bitą śmietaną, udekorować wiórkami czekoladowymi i kolorowymi perełkami

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania