ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:465/1704)

Malinowy sernik i owoce leśne 77

pierwszy raz robiłam ciasto przy świecach. Nie planowałam „romantycznie, przy świetle księżyca i winie”, ale mała awaria światła w kuchni rzuciła mi wyzwanie – trzeba robić sernik przy gromnicy. Z pomocą przyszła mi druga para rąk, dzięki której uwinęłam się jeszcze przed północą. Mimo braku pełnego oświetlenia […] Artykuł Malinowy sernik i owoce leśne pochodzi z serwisu

Pink Envelope
UCIERANE CIASTO Z WIŚNIAMI 189

Takie ciasto zrobisz szybciej niż myślisz, wystarczy, że do ciasta masz jakieś owoce. Ja miałam zamrożone wiśnie SKŁADNIKI: 250 g mąki 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 paczki masła -rozpuszczonego 1 szklanka wiśni Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę z proszkiem i na małych obrotach mieszamy, następnie dodajemy roztopione masło i jeszcze chwilę mieszamy(...)Ciasto przelewamy do wysmarowanej tortownicy i posypujemy wiśniami. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180st) i pieczemy 45 minut. Ja po upieczeniu polałam sosem wiśniowym

harrisa
Ciasto bananowe z jagodami goji 187

chodziło mi po głowie już od dłuższego czasu. Nie dlatego, że wierzę w ich niezwykłe właściwości, bo wiem, że marketing to same kłamstwa i zniszczenie. Bądź co bądź to ciasto z goji, bananami i płatkami migdałów smakuje delikatnie i kremowo, a samo przygotowanie zajmuje dosłownie 15 minut. Składniki: 2 jajka pół kostki masła szklanka cukru 2 szklanki mąki(...)bananów), możemy pomóc sobie kilkoma łyżkami mleka - ja w sumie dodałam jakieś pół szklanki. Białko ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, którą razem z przygotowanymi wcześniej owocami goji dodajemy do ciasta, delikatnie łącząc ze sobą, najlepiej drewnianą łyżką. Całość przelewamy do wysmarowanej masłem i obsypanej mąką keksówki, posypujemy na bogatości płatkami migdałów.      Całość powinna trafić

sama złodycz
Borówki liofilizowane - pyszny zamiennik świeżych owoców 104

użyciu substytut świeżych owoców i pozwalają urozmaicić codzienną dietę. Można je wykorzystać do przygotowania pysznych smoothie, lodów, sorbetów, owsianki i musli. Liofilizowane, sproszkowane owoce mogą również stanowić składnik pieczywa oraz ciast i ciasteczek. Doskonale sprawdzają się w przypadku serników tradycyjnych i serników na zimno. Liofilizowane borówki nie dodają nadmiaru wilgoci do wypieków, dzięki czemu nie musimy się obawiać(...)potwierdzili, że spożywanie liofilizowanych sproszkowanych borówek amerykańskich przez dzieci w wieku od 7 do 10 lat, zwiększa ich funkcje poznawcze. (źródło: https://pubs.rsc.org/en/Content/ArticleLanding/2017/FO/C7FO00832E#!divAbstrac) Borówki liofilizowane - pyszny zamiennik świeżych owoców

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sernik na zimno z truskawkami 145

Sernik na zimno z truskawkami to dla mnie kwintesencja lata. Moje ulubione owoce w nadmiarze, niezbyt dużo pracy i ciasto bez nagrzewania mieszkania. Tym razem zdecydowałam się na spód z pokruszonych herbatników i był naprawdę mocno kruchy. Ale całe ciasto było spójne. Zdjęcia to już tylko wspomnienia – całe zniknęło w pracy Przepis wypatrzyłam u Pauliny z Czekoladą utkane

Pasja Smaku
Sernik na kruchym spodzie z orzeźwiającym musem brzoskwiniowym 210

brzoskwiniowy jest rześki i cudownie komponuje się z resztą ciasta. Serowo-śmietankowy środek jest delikatny i rozpływa się w ustach a kruchy, słodki spód stanowi idealną całość. Polecam dla łakomczuszków, którzy wolą lekkie, owocowe i nie za słodkie smakołyki 😃  Składniki : 2 puszki brzoskwiń lub innych owoców  2 galaretki brzoskwiniowe + 450 ml gorącej wody 12 sucharków(...)zmiksować w blenderze na mus. Wlać ostygniętą galaretkę, wymieszać. Lekko tężejący mus z owoców wylać na wierzch ciasta i deser wstawić do lodówki na całą noc. Ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki i przełożyć na paterę. Ozdobić bezami lub wybranymi owocami. Smacznego 😊  Dziękuję

Słodka Strefa
Tarta z owocami -jagodami 141

posypać mąką.Do tak przygotowanej formy wyłożyć ciasto,równomiernie je rozprowadzić .Posypać troszkę mąką ,aby sie nie kleiło. Naciskać ciasto kubkiem,łyżką ,aby je wyrównać ,tworząc jak najbardziej płaskie ,oraz zrobić falbankę wokół ciasta. Nakłuć dno ciasta. Piec w175 ° C przez około 25 – 30 minut, aż do lekko złotego koloru na brzegach ciasta. Podczas pieczenia robić krem W rondelku zagrzać(...)zagotowania,całkowitego zgęstnienia kremu.Wstawić przykryty folią do lodówki na minimum 1 godzinę . Zimną śmietanę z lodówki ubić i połączyć z zimnym kremem. Gotowy krem wyłożyć na ciasto ,udekorować dowolnymi owocami.:))    Uważaj, niektóre owoce jak banan lub jabłko ,Będą szybko zmieniać kolor (chyba ,że skropić je sokiem z cytryny

w mojej kuchni
METROWIEC 112

domowe wypieki to tylko cudowne wspomnienie lat dziecięcych. U mojej babci zawsze po całym mieszkaniu rozchodził się zapach świeżych wypieków, przeważnie były to bułeczki, placki drożdżowe lub ciasta ucierane z owocami. Nigdy nie kupowała, zawsze robiła wszystko sama. Taką cząstkę siebie i swojej kuchni zaszczepiła we mnie.  Metrowiec w brew pozorom nie jest trudny. Spotkałam się również(...)metrowcem, który wyglądał jak szachownica. U mnie tradycyjna wersja, może nie zbyt idealna, ale smaczna. W końcu nabiorę wprawy do składania ciasta :D.  Zawsze miałam problemy, że np. równo ukroić ciasto albo równo przeciąć biszkopt.  Metrowiec to ciasto, które składa się z dwóch ciast- ciemnego i jasnego o babkowatym smaku, a także kremu karpatkowego.  SKŁADNIKI: mąka

Kuchnia Paulettes
Kruche ciasto z malinami z budyniową pianką 863

wykorzystać do ciasta? Różne pomysły krążyły mi po głowie, ale doszłam do wniosku, że najlepsze będzie ciasto.   Ciasto kruche z malinami. Czemu nie? Szukałam   pomysłu i inspiracji i znalazłam... tutaj Wiadomo, że   od pomysłu do czynu droga krótka, więc   zabrałam się do pracy i tak na drugi dzień mogliśmy się zajadać pysznym ciastem. Dlaczego dopiero(...)minut. Do zarumienienia się wierzchu. Wyłączyłam piekarnik, otworzyłam drzwiczki i po chwili wyjęłam blaszkę. Ciasto wystudziłam, upudrowałam cukrem pudrem i .... po prostu pokroiłam Teraz już można podać na stół. Moi goście i ja, oczywiście zajadaliśmy się nim. Polecam to pyszne ciasto. Jeśli macie jakieś owoce w zamrażarce, zróbcie. Niedługo będą znów świeże, a tym czasem... wymiatajcie zawartość zamrażarki tworząc

Kuchnia u Krysi
"Sernik" na zimno z kaszy jaglanej z owocami 182

agarem, śmietankę z wanilią, syrop z agawy i blendujemy na gładką masę. Całość wylewamy na blaszkę, wygładzamy i pozostawiamy do przestygniecia. Owoce myjemy, pozostawiamy w całości lub kroimy na drobniejsze kawałki i układamy na tężejącym cieście. Herbatę zagotowujemy(...)syropem z agawy i agarem. Pozostawiamy na chwilę do przestygnięcia, a gdy tylko zacznie tężeć, wylewamy na wierzch ciasta. Całość wkładamy do lodówki na min. 4 godziny. Ciasto podajemy udekorowane świeżymi owocami i listkami mięty. Smacznego :) Przepis bierze udział w konkursie

Zawsze głodna!
ciasto kruche ze śliwkami 103

każda 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 4 białka Dodatkowo:  300 gram śliwek ( można użyć innych owoców ) Sposób wykonania: Ciasto: Mąkę przesiałam, dodałam żółtka, cukier, proszek do pieczenia i miękką rozdrobnioną margarynę, zagniotłam. Podzieliłam na 4 równe części, włożyłam do zamrażalnika, żeby się schłodziło. Masa śmietanowa: Śmietanę zmiksowałam dodając po kolei

Darcia w kuchni
GALETTE Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z KREMEM PIERNIKOWYM I KARMELIZOWANYMI ŚLIWKAMI Z ARONIĄ 148

Ostatnio pokazywałam Wam fajny przepis na wytrawne ciasto francuskie. Dziś przyszła pora na jego słodką wersję! Połączenie niesamowicie chrupiącego ciasta francuskiego ze słodkim kremem piernikowym i karmelizowanymi, jesiennymi owocami tworzy fantastyczną całość, której żaden łasuch się nie oprze! Ja dodałam śliwki, aronię oraz jeżyny – Wy śmiało możecie spróbować też z innymi owocami. Ps. przepis jest pomysłem(...)Uszatki Kopernik – na kruszonkę * żółtko + cukier perlisty – do posmarowania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Pierniki siekamy, dodajemy ricottę i miksujemy na gładką masę. Wyciągamy na środek ciasta francuskiego, delikatnie rozsmarowujemy. Układamy delikatnie przesmażone z cukrem owoce, ozdobnie zawijamy boki. Całość smarujemy roztrzepanym żółtkiem i posypujemy cukrem perlistymi ( jest to gruby cukier, który nie roztapia się podczas pieczenia ). Pieczemy

Ostra na Słodko
PUSZYSTY PLACEK Z TRUSKAWKAMI (z mlekiem) 162

razu zużyć lub przetworzyć, gdyż szybko fermentują i pleśnieją. Najlepszym sposobem na ich przechowywanie jest zamrożenie, zachowujące prawie wszystkie właściwości świeżych owoców. Są cenionym składnikiem wielu sałatek, surówek, przystawek. Przyrządza się z nimi sosy, zupy, desery, ciasta i napoje. Spożywa się je na surowo oraz przetwarza na: soki, dżemy, konfitury. Robi się wina, nalewki i likiery.  Składniki(...)bułce tartej- nie wciskam ich gdyż pod czas pieczenia powpadają w ciasto.  Piec 45 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C.  Przed podaniem ciasto można posypać cukrem pudrem.  Rada: Soczyste owoce takie jak np. truskawki, maliny, jagody warto przed położeniem na ciasto obtoczyć w bułce tartej. Dzięki temu podczas pieczenia nie puszczą zbyt dużo soku. Kiedyś

Ciastka - domowe słodkości
Muffinki z jagodami 227

Sezon jagodowy niestety za nami, ale w znacznej ilości sklepów nadal możemy dostać te pyszne owoce. Kiedy na zewnątrz zimno i ponuro chętnie sięgamy po słodycze. Dzisiaj chciałam Wam zaproponować muffiny z jagodami. Wróćmy chociaż w ten sposób do lata!;-) Składniki: 40dag mąki 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej cukier waniliowy 1/2 szklanki(...)jajkiem. Po wymieszaniu mokrych składników wlewamy je do suchych i mieszamy. Następnie dodajemy jagody i ponownie mieszamy wszystkie składniki. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180*. W formy do muffinek wlewamy ciasto do wysokości ok 2/3. Wierzch ciastka delikatnie posypujemy brązowym cukrem. Do piekarnika wkładamy muffinki, pieczemy ok 20minut. Enjoy

Kuchnia Pełna Pasji