Delikatny i pyszny sernik kakaowo-waniliowy bez pieczenia to idealny deser na święta. Sernik jest łatwy do przygotowania i na pewno wykona go nawet osoba niezbyt
Kuchcik gotujeMarta po urodzeniu ważyła 4 kg. Teraz waży 15 kg. Ile lat ma Marta? Nie wiem. Nie znam Marty. Nie wiem czy jest niejadkiem
KUCHARNIAorzecha włoskiego. Pigwa jest rzadko spotykanym małym krzewem w Polsce. Dorasta do 5 metrów wysokości. Biało różowe kwiaty zakwitają na przełomie maja i czerwca, a dojrzałe owoce o kształcie gruszki i żółtej barwie pozyskujemy na początku listopada. Owoce obu krzewów posiadają dużą zawartość witaminy C. Są bardzo twarde i nie nadają się do bezpośredniego spożycia. Należy je przetworzyć w postaci(...)Sprawdź także jak zrobić miód pitny oraz inne nalewki popularne w Polsce: nalewka z wiśni nalewka z aronii PS. Plasterki pigowca możesz wyrzucić lub wykorzystać np jako dodatek do ciasta np keks z bakaliami. Pestki pigwy można zalać alkoholem ok 70 % i odstawić na kilka miesięcy. Otrzymamy trunek podobny do Amaretto idealny przede wszystkim do nasączania ciast. Artykuł Nalewka
Ania gotujesię szybko, są bardzo zdrowe, bogate w złożone węglowodany, dzięki czemu dają nam uczucie sytości na długo, możemy je w łatwy sposób modyfikować, dodając do nich świeże owoce: jabłka, gruszki czy śliwki, domowej roboty konfitury, ale również polecam Ci dodatek startej marchwi czy dyni. Zawsze do tego typu śniadań dodawaj aromatyczne, korzenne przyprawy tj. cynamon ma właściwości przeciwzapalne i reguluje(...)tarce jedną marchewkę lub kawałek dyni, dodaj laskę cynamonu, i gwiazdkę anyżu całość gotuj, jak zwykle 2- do rondelka z płatkami dodaj pokrojone w grubą kostkę jabłko lub gruszkę, całość świetnie się rozpraży, owsiankę posyp cynamonem i płatkami migdałowymi, całość, będzie smakowała jak szarlotka 3- do kaszy jaglanej dodaj sok z wyciśniętej pomarańczy, po ugotowaniu masę zblenduj mikserem na gładki
SMYKWKUCHNIJarmuż jest to roślina z rodziny kapusty warzywnej. Znana była już w starożytności i była wykorzystywana jako roślina ozdobna, jak i jadalna. Niestety w Polsce, mało
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Złocista substancja, gęsta, lepka i ciągnąca. Spływa wolno po ściankach słoika. Charakterystyczna woń uderza w nozdrza.Słodycz kusi, nęci, aż nie potrafisz się oprzeć. Sięgasz łyżeczką
W kuchni Karmel-itki