Ciasto bez pieczenia czy deser? Trudno powiedzieć, ale wiem, że jest pyszne. Taki mały torcik, który zrobiłam z okazji imienin mojego męża. Mała słodka niespodzianka, a taka wielka radość. Ciasto zjedzone, zostało tylko wspomnienie na zdjęciach i smak pozostał. Jak wiecie u mnie zawsze są szybkie i proste przepisy, a to jeden z nich. Składniki: 400 g ciastek herbatników
O kuchni z uczuciemMakowiec to ciasto, bez którego nie wyobrażam sobie świątecznego stołu. Zazwyczaj gości u mnie tradycyjna strucla makowa i taką właśnie formę tego wypieku chciałabym Wam przedstawić poniżej.Mój makowiec to połączenie ciasta krucho-drożdżowego z aromatyczną masą makową, nie dodaję do niego bakalii, gdyż jestem zwolenniczką mniej słodkich makowców, a duża ilość rodzynek czy orzechów potęguje jego słodycz. Bakalie
Smakołyki BerenikiZapowiedziałam się u mojej przyjaciółki na kawę i jak to mam w zwyczaju wódki nie zakąszam a kawę bez ciasta nie wypije. Równowaga w przyrodzie musi być, gorzka kawa w filiżance, słodkości na talerzyku. W poszukiwaniu przepisu tym razem zainteresowała mnie nazwa: „Ule Karoliny” i wzbudziła moją ciekawość; jakie ule w cieście i jaka Karolina jest ich właścicielem
ciastkarnia na kruchym spodzieCiasto bez glutenu i bez dodatku cukru? Tak - i do tego banalne w wykonaniu, szybkie i bardzo, bardzo smaczne :) Mix jogurtowy Nutri Free zawiera tylko naturalne cukry, nie ma środków konserwujących czy polepszaczy. Ciasto jest słodkie, pięknie pachnie i jest naprawdę przepyszne. Spróbujcie! SKŁADNIKI: 350 g mixu jogurtowego Nutri free 3 jajka 100 g oleju słonecznikowego 80 g mleka Mieszankę
Kuchnia bezglutenowaprzeciw tym poszukiwaniom, postanowiłem zebrać w tym miejscu kilka przepisów na pyszne ciasta na święta. Sprawdźcie, może znajdziecie tutaj przepis, który Was zainteresuje. Poniżej prezentujemy przepisy zarówno na ciasta bez pieczenia, jak również na takie, które niestety wymagają upieczenia. Jestem przekonany, że każdy z Was znajdzie tutaj jakiś przepis dla siebie… Torcik Raffaello Torcik Raffaello Post Świąteczne przepisy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 55 - 60 min. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Po całkowitym wystudzeniu górę ciasta posmarować czekoladą. Polewa: Uwaga: Ilość polewy starcza na pokrycie góry ciasta, bez boków . Oba rodzaje czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, odstawić do lekkiego przestygnięcia. Gdy czekolada jest lekko ciepła, dodać śmietanę i od razu wymieszać mątewką/rózgą/trzepaczką. Posmarować ciasto
Posadzone i zjedzonecukru 50 g rodzynek płatki migdałowe na posypkę 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Wykonanie: wszystkie składniki, poza rodzynkami umieścić w misie robota i zagnieść hakiem gładkie ciasto. Bez robota: mokre składniki umieścić w misce i rozbełtać wielcem do połączenia składników. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać widelcem, następnie przełożyć na stolnicę i zagnieść gładkie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!godziny. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz przerobić. Na stolnicy, lub blacie kuchennym (na powierzchni która nie będzie podatna na klejenie się do niej ciasta) bez pomocy mąki uformować wałek. Wałek podzielić na 4 części. Każdy z czterech podzielić na kolejne 4 części tak, by w sumie wyszło nam 16 części jednakowej wielkości z całego ciasta
Poezja Smaków - blog kulinarnybudyń odstawić do wytudzenia przykrywając aby nie zrobił się kożuch. Następnie utrzeć masło i porcjami dodawać wystudzony budyń. Do tortownicy w której piekło się ciasto przełożyć upieczony blat ciasta bez masy orzechowej. Wyłożyć krem budyniowy i przykryć drugim blatem z masą orzechową, orzechami do góry. Tortownicę przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki na ok 2 dni aby blaty
Monia miesza i gotujeCiągle gdzieś tam krąży mit, że sernik to już "wyższa szkoła jazdy" i ogólnie ciasto trudne do zrobienia. Ja powiedziałabym odwrotnie. Jeśli potrzebuje prostego ciasta, bez masy i chcę mieć pewność, że się uda to zawsze decyduję się na sernik. Często też żeby skrócić sobie pracę sernik osadzam na biszkoptach lub herbatnikach zamiast klasycznego spodu z ciasta. Tym razem też
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaspodek łokr ōngłyj formy dejcie papiōr do pieczynioł , wyłōżcie na niego połowa abo 2/3 ciasta- wiynksze pó 12 – i na 10 minut wsołdźcie 13 do pieca. Reszta ciasta bez tyn czas mogecie dać do lod ōwki. Jak już tyn spodek sie trocha przibr ōnołci 14 , to go wyciōngcie i wciepcie na gōra pokr ōne banany , na wiyrch poukłołdejcie reszta
Chop w kuchnigładko. Teraz opcje wyrobienia macie takie – jeśli jesteście wkurzeni, że z faworkami jest tyle roboty, ciasto uderzamy wałkiem. Wyobraźcie sobie, że to Wasz wróg, worek treningowy, nemezis – cokolwiek. Ciasto bez opamiętania okładamy wałkiem 8-10 minut, aż na jego powierzchni zaczną się pokazywać pęcherzyki powietrza. Co jakiś czas odwracamy bitą kulę, lekko spłaszczamy na placek, zakładamy boki na siebie, żeby
Karo in the Kitchenwersja szarlotki ? Może być tylko opis jednak przepisy będą bardzo mile widziane. Jeśli jakieś ciacho szczególnie przypadnie mi do gustu – upiekę je i trafi na bloga Preferuję także ciasta bez pieczenia. Do wygrania jest cudna książka „ Cukiernia Lidla ” , w której zajdziecie przepisy Pawła Małeckiego . Książka jest naprawdę pięknie wydana. Posiadam 2 więc 1 chętnie komuś oddam Poproszę
Moja pasja smakuczasem wykorzystuję od razu..Podobny oszukany sernik [ styropian ]- bo to sernik, ale bez sera robiłam już jakiś czas temu..a tym razem zrobiłam sernik z ze śmietany i bez ciasta kruchego..a podpatrzyłam tutaj. Mój sernik wyszedł jakiś niski, za dużą blaszkę wykorzystałam..ale zjedzony został tak szybko, że nie zdążyłam zrobić innego zdjęcia. Razem ze mną w akcji
Moje domowe kucharzeniegalaretką ,na nią gdzieniegdzie nakładamy łyżką tężejącą galaretkę a wolne miejsca uzupełniamy brzoskwiniami.To samo powtarzamy z pozostałą masą zmieniając tylko kolory galaretki.Mają być trzy warstwy.Wierzch posypujemy pokruszonymi bezami. Ciasto zostało zrobione dla mojego mężusia bo to są jego klimaty.Nie było go długo w domu więc muszę go trochę rozpieścić.Polecam to ciacho dla dzieci a z pewnością szybko
Niespełnione zdolności kulinarneWciąż zbyt wiele osób zadziwia fakt, że można upiec jakiekolwiek ciasto bez użycia jajek. W niektórych przepisach można je po prostu pominąć, a w innych zastąpić przecierami owocowymi lub warzywnymi: z marchewek, dyni, batatów, bananów (uwaga, ich smak jest dość mocno wyczuwalny w cieście), z suszonych śliwek (idealne do ciast czekoladowych) czy chociażby - jak w tym przypadku – z mango; mango
Roślinna - blog wegańskiCiasto bardzo łatwe, wręcz banalne. Jedyne o czym powinniśmy pamiętać to wcześniejsze wyciągnięcie składników z lodówki, tak, by masło było miękkie. Ciasto zrobiło furorę w mojej rodzinie, która lubi ciasta bez udziwnień :). Upiekłam jedno, a szwagierka już następnego dnia piekła z tego przepisu kolejne. Można je upiec z innymi owocami sezonowymi. Bardzo polecam! Dla kogo: dla fanów truskawek dla szukających
Mania Wypiekania