szklanki mąki 1/4 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki soli 4 łyżki cukru pudru Banany zmiksować na puree. Dodać jajko, mleko i po rozmieszaniu wsypać składniki sypkie. (Powinna wyjść dość gęsta, jednolita masa.) Ciasto nabierać za pomocą łyżki (stołowej - do zupy) i wrzucać na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone
Di gotujeprażonego ziarna kakaowca, 4 zł w Intermarche jakby co) Przygotowanie: Przesiej mąki do dużej miski, dodaj sól. Utrzyj w blenderze banana, cukier i olej na puszystą masę Dodaj powstałą masę do mąk, wymieszaj łyżką przemieszaj łyżką i zagnieć gładkie ciasto Rozwałkuj dosyć cienko ciasto u wykrawaj ciastka Piecz ciacha 12-15 minut najlepiej na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
greenscarfrodzynek amarantus ekspandowany (u mnie w melasie) Kaszę jaglaną zblendować dokładnie z tahini i syropem daktylowym. Dodać jajko albo rozgniecionego banana (ja wrzuciłam obydwa), dosypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a po dokładnym wymieszaniu, na koniec, wrzucić rodzynki. Ciasto nakładać do papilotek bądź foremek silikonowych do 3/4 wysokości i posypać amarantusem (może być też sezam, mak albo cokolwiek innego
Przepysznik - BLW i nie tylkoproszkiem do pieczenia i kakaem. Dokładnie zmiksować na jednolitą masę, dorzucić przestudzone płatki ryżowe z jabłkiem i wkroić całego banana (najlepiej pokroić go w półplasterki, żeby nie były za duże). Nakładać do silikonowych papilotek do połowy wysokości, na ciasto nakładać po łyżeczce masła orzechowego i przykryć ją drugą łyżką ciasta. Piec 35 minut w 180 stopniach (najlepiej sprawdzać patyczkiem
Przepysznik - BLW i nie tylkoSkładniki : Ciasto - 2 szklanki mąki pszennej/kukurydzianej - 1 szklanka mleka - 0,5 szkanki wody - 1 jajko Masa - serek waniliowy homogenizowany - 1 banan Polewa - jogurt grecki - gorzka czekolada Przygotowanie : Zmiksować mąke, mleko, wodę i jajko. Usmażyć naleśniki. Pokroić banana w kostkę i wymieszać z serkiem waniliowym. Następnie posmarować naleśniki tak przygotowaną masą. Ubić mikserem jogurt grecki. Stopić w garnku czekoladę (najlepiej dodać
Kuchenne innowacjepłatków owsianych 2 jajka 1 dojrzały banan 1 łyżeczka oleju kokosowego dodatkowo: groszki czekoladowe, syrop klonowy Przygotowanie: Płatki, jajka i banana zmiksuj na gładką masę. Odstaw na 10 minut. Na patelni rozgrzej olej kokosowy. Nalewaj po około 2 łyżki ciasta i wg upodobań posyp kilkoma groszkami czekoladowymi bądź pozostaw bez dodatków. Smaż po 2-3 minuty z każdej strony. Podawaj
Zdrowie na języku :Pąkę przesiać, wymieszać z proszkie do pieczenia i kakao.Jajka utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Dodać olej, rozgnieconego widelcem banana i sok z cytryny; zmiksować. Partiami dodawać mąkę, miksując na najniższych obrotach miksera. Na końcu dodać rozczyn, połączyć.Ciasto przelać do formy na muffiny wyłożonej papilotkami.Piec w 180 st. C. przez 25 minut, do suchego patyczka.Ostudzić na kratce.Smacznego
Pożeraczka, czyli raz adobrzebanan średniej wielkości 2 szklanki płatków owsianych górskich 1 łyżka miodu siemię lniane sezam cynamon imbir gałka muszkatołowa PRZYGOTOWANIE: Banana rozgniatamy widelcem w misce, dodajemy miód, płatki owsiane, sezam i siemię lniane Resztę składników dodajemy według uznania Mieszamy ciasto ręką do połączenia składników Formujemy ciasteczka lekko ugniatając i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Pieczemy około 20 minut
peanutbuttermonsterwięc polecam go także dzieciakom. ps. Wybaczcie mi brak zdjęć kolejnych etapów powstawania ciasta, ale miałam taki emocjonujący dzień, że dopiero jak wyjęłam babkę z piekarnika zorientowałam się, że nie mam karty pamięci a aparacie. Ups. Składniki na dużą keksówkę 650 g mąki kukurydzianej 2 banany 100 g daktyli 100 g rodzynek 500 ml wegańskiego jogurtu naturalnego 100 ml oleju(...)zblenduj na gładką masę wraz z bananami i olejem. Mąkę wsyp do dużej miski, dodaj sól, proszek do pieczenia i masę bananową, przemieszaj wszystko dużą łyżką, dolej wodę gazowaną i za pomocą miksera dokładnie wszystko połącz. Na samym końcu dodaj odsączone z nadmiaru wody rodzynki, lekko oprószone mąką kukurydzianą. Przemieszaj wszystko łyżką. Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia
greenscarfsumie to bardziej jabłka w cieście. Robi się szybko, bez zbędnego bałaganu, akurat na tyle na ile miałam chwilowego przypływu energii. Nie mam pojęcia ile wytrzyma, bo nagle wszyscy ozdrowieli i zjedli całość, ale podejrzewam że 3 dni spokojnie. Składniki na tortownicę 25 cm: 250 g mąki pszennej 2 średniej wielkości banany 4-6 jabłek (około(...)proszek do pieczenia i sól przesiej do dużej miski. W drugiej misce zblenduj banany, cukier, olej i esencję. Wymieszaj zawartość obu misek (tylko do połączenia się składników). Dodaj pokrojone jabłka w 2-3 cm kostkę (nawet ich nie obierałam ze skórki, bo były zbyt dobre). Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Całość dodatkowo posypałam cukrem kandyzowany. Piecz około
greenscarfzastąpić np. brzoskwiniami, czy tez jabłkami, ale w tym drugim przypadku nie dodałabym kakao do ciasta tylko sowita łyżkę cynamonu. Składniki: 200 g mąki pszennej(u mnie pół na pół pełnoziarnista z białą) 100 g zimnego masła kokosowego 100 g brązowego cukru 1 duży banan szczypta soli 3 łyżki kakao lub karobu krem: 600 ml mleka roślinnego 100 g cukru
greenscarfdojrzały banan /już z brązową skórką/ Sposób przygotowania: Serek odsączamy ze śmietanki na sicie do blendera wrzucamy banana, serek i miksujemy na względnie jednolitą masę (nic się nie stanie jak pozostaną niewielkie grudki serka) dodajemy pozostałe składniki, miksujemy przekładamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w temp. 180 stopni przez około 30 min. pozostawiamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość