ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:50/444)

Pieczony sernik tiramisu (składniki na dużą blaszkę). 966

Sernik tiramisu chodził za mną już bardzo długo. Oj, chyba kilka miesięcy. Ale nie taki na zimno, chociaż i takie ciasta uwielbiam, tylko pieczony. Bo pieczone serniki kocham najbardziej, zwłaszcza te ciężkie, wilgotne, z sera najlepiej sobie zrobionego, a już z pewnością zmielonego w domu. Ten sernik tiramisu to prawdziwa perełka wśród moich przepisów. Jedno z lepszych ciast, jakie zrobiłam

Poezja Smaków - blog kulinarny
Ciasto Maxi King bez pieczenia 812

Kochani życzę Wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku!  Nowy Rok trzeba uczcić czymś wyjątkowym, oczywiście słodkim:) Proponuję pyszne ciasto bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu

Z miłości do słodkości
Sernik miętowy na zimno z granatem 236

Miętowy sernik z granatem....  nie, nie takim co wybucha....:) takim co przyjemnie chrupie podczas jedzenia, na zimno, orzeźwiający w smaku,  podany z owocowym sosem

Wanilia i Kardamon
ciasto "cudeńko" bez pieczenia... 11250

Składniki: herbatniki petit bery 220 gram, mleko 3 szklanki, budyń śmietankowy 2 opakowania, galaretka wiśniowa 2 opakowania,masło 1 kostka 200 gram, śmietana 30% 1 kubek

W Mojej Kuchni Lubię
Tarta potrójnie czekoladowa z kokosem 190

dworze zimno, postanowiłam więc zaszaleć z czekoladą. W końcu nic nie poprawia nastroju tak skutecznie jak domowe ciasto z duuużą ilością czekolady... Zapach pieczonego ciasta czuć na całej klatce schodowej jeszcze długo po przyrządzeniu.  Potrzebne nam: *Na ciasto: - 1,5 szklanki mąki - 3 łyżki ciemnego kakao - 3/4 szklanki cukru pudru - 150 g masła - 2 żółtka - pół tabliczki deserowej czekolady

W poszukiwaniu inspiracji
Walentynkowy sernik na zimno 83

Bardzo efektownie wyglądający sernik na zimno na Dzień Zakochanych. Mimo że przygotowanie serduszek z galaretki jest żmudne i wymaga cierpliwości, zostanie to wynagrodzone zachwytem ukochanej osoby

niecodziennikpary
Ciasto kakaowe z cukinią i nutką korzenną. 144

Pogoda nas ostatnio nie rozpieszcza, zimno i deszczowo.Więc pyszne ciasto z nutką korzenną i kubek gorącej kawy jest w sam raz. Dzisiaj mam dla Was ciasto z cukinią, mięciutkie, delikatne, lekko wilgotne, wprost rozpływa się w ustach. Zapraszam do wypróbowania :) 400 g młodej cukini 1 szklanka cukru 1 łyżka gorzkiego kakao  1 łyżka przyprawy do piernika 1łyżeczka cynamonu

Sama słodycz i szczypta chili
Piernik orkiszowy, długodojrzewający 264

będzie można wałkować, nic nie szkodzi - włóż do foremki papier do pieczenia, włóż część ciasta i rozprowadź je szpatułką na całej powierzchni foremki. Szpatułkę możesz zwilżyć zimna wodą, ułatwi to rozprowadzenie ciasta. Grubość ciasta nie powinna być większa od 1 cm, i tak ono urośnie w czasie pieczenia. Wstaw ciasto do piekarnika nagrzanego do o temperatury 180 °C, piecz około

Grahamka, weka i kajzerka
Ciasto morelowe bez pieczenia 120

każdego roku, to ja jak zawsze niby przypadkiem mam dla nich coś pysznego :-) Tylko jak tu stać przy piekarniku w taki upał? W taką pogodę niezawodne są ciasta bez pieczenia, na zimno :-) To, o którym Wam dziś piszę nie wymaga wielu składników. Tak naprawdę nie musi być nawet z morelami, możecie śmiało użyć innych owoców. Natomiast podstawą są jabłka - lekko

Czary - gary w kuchni
Francuskie sakiewki z kiełbaską 155

każdą postacią, jak na razie kupne ale mam nadzieję, że wkrótce podejmę wyzwanie i spróbuje zrobić je samodzielnie :) Sakiewki te sprawdzają się fajnie na ciepło oraz na zimno. Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 8 łyżeczek koncentratu pomidorowego - 4 łyżeczki majonezu - 1 laska kiełbasy cienkiej ( ja użyłam z szynki) - 15 dag sera żółtego - oregano Przygotowanie: Ciasto francuskie rozcinamy

Zainspirowana w kuchni
Śnieżynka z mascarpone – sernik bez pieczenia 191

zostało. Jest to oczywiście prosty sernik na zimno bez spodu i bez galaretki. Choć jeśli lubicie galaretkę możecie ją dodać, podobnie jak spód . Na spód najlepiej sprawdzą się pokruszone herbatniki wymieszane z rozpuszczonym masłem, nasączone biszkopty lub kruchy spód, a nawet cienki pieczony biszkopt. Wszystko zależy od upodobań. My uwielbiamy, to ciasto w takiej prostej formie. Śnieżynka z mascarpone najlepiej

Słodkie okruszki
Przekąski na karnawał z francuskiego ciasta 198

Lubię proste przekąski na karnawał. Szybkie do przyrządzenia, takie na jeden kęs. Przekąski na karnawał na ciepło i na zimno. Do nich niewątpliwie należą przekąski przyrządzone z francuskiego ciasta. Na karnawał, na prywatkę czy na miły wieczór przy telewizorze. Na słodko i na wytrawnie. Przekąska z daktylami czy przekąska z kozim serem albo przekąska z obiadowych resztek … Francuskie ciasto(...)nagrzanego piekarnika i piecz przez około 12 – 15 minut. Wyjmij z piekarnika i pokryj na małe kwadraty. Podawaj przekąski na ciepło lub na zimno.   The post Przekąski na karnawał z francuskiego ciasta appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
TRUSKAWKOWY SERNIK ODWRACANY 105

staram się żeby było jakieś ciasto. Oboje lubimy serniki pod każdą postacią więc i tym razem wybór padł  na sernik na zimno. Przygotowałam go z serków homogenizowanych, galaretki i truskawek. Spód jest na cieście maślanym chociaż można też przygotować taki sernik na spodzie z galaretki. Sernik na zimno wyszedł lekki jak puch i słodki od owoców. Spód również wyszedł

Kuchnia w oparach
TRUSKAWKOWY SERNIK ODWRACANY 147

staram się żeby było jakieś ciasto. Oboje lubimy serniki pod każdą postacią więc i tym razem wybór padł  na sernik na zimno. Przygotowałam go z serków homogenizowanych, galaretki i truskawek. Spód jest na cieście maślanym chociaż można też przygotować taki sernik na spodzie z galaretki. Sernik na zimno wyszedł lekki jak puch i słodki od owoców. Spód również wyszedł

Kuchnia w oparach
Sernik z malinami na serku mascarpone 118

Idealne ciasto na gorące dni. Zresztą sernik na zimno sprawdza się przy każdej pogodzie. Ale teraz, gdy sezon na maliny w pełni, warto się pokusić i poświęcić kilka chwil żeby zrobić to ciasto. Jest pyszne! Nie znam nikogo, kto nie lubi sernika na zimno. Ani nie znam nikogo, kto nie lubi malin :) Więc bez gadania bierzcie się do roboty, sprawa(...)galaretką sernik i ponownie wkładamy do lodówki na kilka godzin, go całkowitego zastygnięcia. W przepisie, z którego korzystaliśmy podane było 210 g cukru. Ale to o wiele za dużo, ciasto wyszło dramatycznie słodkie. Dlatego te 100 g, które podaliśmy w przepisie jest idealną ilością. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony

Marder&Marder Manufacture

Proponowane wyszukiwania