ciasto na herbatnikach - 4518 przepisów (strona:258/302)

Kawowa pianka 240

masy jajecznej, delikatnie mieszając łyżką drewnianą. W międzyczasie dodać wodę. (Dodając mąkę i wodę można dalej miksować mikserem, ale na najmniejszych obrotach. Miksować chwilę, tylko do połączenia składników).Gotowe ciasto przełożyć do foremki i piec w nagrzanym piekarniku ok. 30 min. w temperaturze 180°C.  25 dkg margaryny  1/2 l mleka  2-3 łyżki cukru(...)dodać tartą czekoladę i wymieszać. Na koniec wlać żelatynę.   Przełożenie:   Biszkopt, masa rumowa, pianka kawowa, biszkopt, masa rumowa, pianka kawowa .Dowolnie udekorować, np.startą czekoladą lub pokruszonymi herbatnikami

Moje domowe kucharzenie
DARKEST RAUATAI COOKIES – PILLARS OF ETERNITY – ciastka intensywnie czekoladowe bez mąki 262

ciastek. W grze można je wytworzyć z poziomu ekranu rzemiosła z jednego jajka, porcji cukru oraz kakao. Graficzna prezentacja jest kopią z innego ciastka występującego w grze, a dokładniej herbatnika z czekoladą, który z kolei jest kruchym ciastkiem z czekoladowym kremem i cukrową posypką. Tutaj twórcy poszli na łatwiznę, bo ten wizerunek zdecydowanie nie pasuje do składu Darkest Rauatai Cookies(...)standardowej kostki), dorzucamy do masy i mieszamy. 5. PORCJOWANIE (5 min) Blachę wykładamy papierem do pieczenia, który dodatkowo smarujemy z wierzchu olejem rzepakowym (ciastka są bardzo lepkie). Porcję ciasta wielkości łyżki stołowej nakładamy na papier, tak, aby powstały Wam w miarę równe koła o średnicy max 5-6 cm. Ciastka w trakcie pieczenia zwiększą swoje rozmiary, więc zostawcie z kilka

Nerds Kitchen
SERNIK CREME BRULEE Z KANDYZOWANYMI POMARAŃCZAMI 208

Wielkimi krokami zbliżają się Święta Wielkanocne. Mam nadzieję, ze w tym roku pogoda zaskoczy nas pozytywnie i nie przywitamy ich, jak się się w poprzednich latach

Ostra na Słodko
Sezamkowy sernik z jeżynami na przywitanie babiego lata 117

Zapraszam Was dzisiaj na deser zapleciony z samych przyjemności, eterycznych nitek pierwszego babiego lata i jednych z moich ulubionych owoców. Są owoce, które lubię i takie

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sernik nowojorski 334

Sernik pojawia się u mnie na blogu po raz trzeci. Najpierw masa serowa zawitała w seromaku , a cała historia sernika opisana została we wpisie o serniku

Jacob Tastes
Blok Czekoladowy 416

Blok czekoladowy..... ech.... pamiętam. Moja mama robiła go jak byliśmy dzie ćmi. Pamiętam jak z wypiekami na twarzach czekaliśmy, aż zastygnie w lodówce. Potem mama kroiła

Blondynka Gotuje
Sernik z polewą kajmakową 318

masę serową: 1 kg sera trzykrotnie mielonego 5 jajek 1 szklanka cukru 6 łyżek mąki pszennej 100 ml śmietanki 30% Składniki na polewę: 1/2 puszki masy kajmakowej/krówkowej Przepis: Herbatniki miksujemy za pomocą melaksera na "piasek" lub za pomocą wałka rozgniatamy je w woreczku. Masło roztapiamy w garnuszku i dodajemy do ciasteczek. Następnie przekładamy je do formy(...)misce z gorącą wodą (tak aby całkowicie przykryła puszkę) na ok. 15 minut. Następnie wyciągamy puszkę z wody, otwieramy i nakładamy ok. 1/2 zawartości na sernik. Następnie umieszczamy ciasto w lodówce na minimum godzinę

Emcia Pichci
Ciasteczka owsiane z bakaliami 165

Przepis znalazłam w Kobiecie i Życiu , ale znacznie zmodyfikowałam. Zamiast pokruszonych herbatników dałam płatki owsiane; nie miałam słodzonego mleka skondensowanego, więc dałam zwykłe skondensowane i dodałam miód, a także nie oblewałam ciasteczek na końcu czekoladą, tylko zostawiłam saute;) Składniki na ok. 25 szt.:   * 50 g orzechów włoskich * 50 g migdałów * 50 g żurawiny i wiśni suszonych - w przepisie(...)konieczności zapieczenia, wszystkie składniki można przecież zjeść na surowo, tylko należałoby po uformowaniu ciasteczek dobrze je schłodzić. Może kiedyś spróbuję taką wersję. Tymczasem pozostałam przy przepisie i położyłam kupki ciasta na pergamin - zalecone były duże odstępy, bo ciasteczka miały rosnąć i się rozpychać - i włożyłam do piekarnika. Wydawało mi się, że podany czas 30 min. jest stanowczo za długi, dlatego

Zdrowa Kuchnia Sowy
Dyniofii – ciacho bez pieczenia 141

Dyniofii – ciacho bez pieczenia Każdy kocha słodycze , mniej lub więcej , ale zawsze . Nie da się, żyć na samym słonym i gorzkim , musi być słodkie , choćby

Ogrodnik w podróży
Sernik borówkowy bez pieczenia tylko z 3 składników 87

Twaróg, galaretka i owoce - tylko tyle z głównych składników potrzebujesz do tego sernika.  Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na super szybki i nisko budżetowy

zdrowo i aktywnie
Sernik borówkowy bez pieczenia tylko z 3 składników 98

Twaróg, galaretka i owoce - tylko tyle z głównych składników potrzebujesz do tego sernika.  Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na super szybki i nisko budżetowy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Gotowe w 10 minut, 3-składnikowe ciasteczka a'la s'mores 205

     Większość najlepszych pomysłów rodzi się w mojej głowie gdzieś w okolicach godzin zaśnięcia lub o wczesnym poranku, kiedy moje ciało jeszcze smacznie śpi

Gotowanie to kochanie
VADEMECUM – Royal Icing – jak zrobić lukier królewski do dekoracji ciastek i pierniczków 177

techniką, pamiętając o tym że powinien on być odpowiednio gruby. Gdy lukier dokładnie wyschnie, odklej delikatnie wzór z papieru używając szerokiego ostrego noża lub szpatułki i przenieś go na ciasto. Przy pracy z cienkimi liniami trzeba ja pogrubić żeby były stabilne i nie połamały się. Dla takiej dekoracji warto dodać do lukru odrobinę gliceryny spożywczej– 2 krople na 250g lukru(...)papierze do pieczenia i wkładamy w specjalne strunowe woreczki na mrożonki. Gruba folia sprawi, że ciastka* po odmrożeniu w temperaturze pokojowej będą smakowały tak samo jak świeże. * pierniki, herbatniki i klasyczne ciastka maślane   Ciastka udekorowane lukrem można zjeść, zamrozić, składać jedno na drugim po jego całkowitym wyschnięciu. Trzymamy udekorowane ciastka z dala od wilgoci, najlepiej w hermetycznym pojemniku

Karo in the Kitchen
SERNIK CAPPUCCINO 173

Dzisiaj zapraszam Was na pyszny sernik cappuccino na spodzie z ciasteczek czekoladowych, deser ten dedykuję Akademii Kulinarnej Whirpool z okazji jej 3. Jubileuszu. Życzę Akademii i

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sernik wiedeński 368

Specjalność mojej siostry. Robi go tak doskonale, że ja boje się za niego brać ;) Przepis z zeszytu mamy. Składniki: /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania