Domowa czekolada „Blok „ Nie jestem cukiernikiem i już w tym wcieleniu nim nie zostanę . No cóż, nie zwalania mnie to jednak z wyrobu łakoci
Ogrodnik w podróżyJest to pyszny deser, który wywodzi się z Włoch, a jego receptura troszkę różni się w zależności od regionu. Salame al cioccolato ma nawet swój
Di gotujezmielić. Dodać wystudzoną margarynę i razem zmiksować. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyłam dno i boki wtedy serniczek ma na bokach fajny kształt. Na dno wyłożyć masę z herbatników i wyrównać. Przygotować masę serową. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Margarynę utrzeć z cukrem, cały czas ucierać i dodawać po jednym żółtku a potem porcjami zmielony(...)masła pokrojonego na kawałki i rozpuścić ale nie gotować,zdjąć z ognia i dodać 3 łyżki kakao, dokładnie i energicznie wymieszać do uzyskania jednolitej masy, lekko przestudzić i polać ciasto
Monia miesza i gotujeJeśli chcecie zrobić coś bardzo słodkiego, a przy tym nie macie talentów do pieczenia- spróbujcie przygotować kilka takich babeczki. Macie w domu kilka dojrzałych
Proste PotrawyMilczenie jest złotem, natomiast w XVI w. w cenie złota była gałka muszkatołowa! Tak, tak, ta mała pesteczka, która ze względu na swój piżmowy aromat była
Kuchnia w Słońcu SkąpanaSernik baskijski z San Sebastian uchodzi za najbardziej kremowy na świecie. Jego struktura jest lekka, piankowa, a sernik podawany jest wręcz lekko płynny na środku. Charakteryzuje
Poezja smakuDo bloku czekoladowego mam ogromny sentyment. I choć na sklepowych półkach można obecnie dostać wszystkie możliwe smaki czekolady, dla mnie ten smak z dzieciństwa chyba już
Smaki Na Talerzumasy jajecznej, delikatnie mieszając łyżką drewnianą. W międzyczasie dodać wodę. (Dodając mąkę i wodę można dalej miksować mikserem, ale na najmniejszych obrotach. Miksować chwilę, tylko do połączenia składników).Gotowe ciasto przełożyć do foremki i piec w nagrzanym piekarniku ok. 30 min. w temperaturze 180°C. 25 dkg margaryny 1/2 l mleka 2-3 łyżki cukru(...)dodać tartą czekoladę i wymieszać. Na koniec wlać żelatynę. Przełożenie: Biszkopt, masa rumowa, pianka kawowa, biszkopt, masa rumowa, pianka kawowa .Dowolnie udekorować, np.startą czekoladą lub pokruszonymi herbatnikami
Moje domowe kucharzenieciastek. W grze można je wytworzyć z poziomu ekranu rzemiosła z jednego jajka, porcji cukru oraz kakao. Graficzna prezentacja jest kopią z innego ciastka występującego w grze, a dokładniej herbatnika z czekoladą, który z kolei jest kruchym ciastkiem z czekoladowym kremem i cukrową posypką. Tutaj twórcy poszli na łatwiznę, bo ten wizerunek zdecydowanie nie pasuje do składu Darkest Rauatai Cookies(...)standardowej kostki), dorzucamy do masy i mieszamy. 5. PORCJOWANIE (5 min) Blachę wykładamy papierem do pieczenia, który dodatkowo smarujemy z wierzchu olejem rzepakowym (ciastka są bardzo lepkie). Porcję ciasta wielkości łyżki stołowej nakładamy na papier, tak, aby powstały Wam w miarę równe koła o średnicy max 5-6 cm. Ciastka w trakcie pieczenia zwiększą swoje rozmiary, więc zostawcie z kilka
Nerds KitchenWielkimi krokami zbliżają się Święta Wielkanocne. Mam nadzieję, ze w tym roku pogoda zaskoczy nas pozytywnie i nie przywitamy ich, jak się się w poprzednich latach
Ostra na SłodkoZapraszam Was dzisiaj na deser zapleciony z samych przyjemności, eterycznych nitek pierwszego babiego lata i jednych z moich ulubionych owoców. Są owoce, które lubię i takie
Kuchnia w Słońcu SkąpanaSernik pojawia się u mnie na blogu po raz trzeci. Najpierw masa serowa zawitała w seromaku , a cała historia sernika opisana została we wpisie o serniku
Jacob TastesBlok czekoladowy..... ech.... pamiętam. Moja mama robiła go jak byliśmy dzie ćmi. Pamiętam jak z wypiekami na twarzach czekaliśmy, aż zastygnie w lodówce. Potem mama kroiła
Blondynka Gotujemasę serową: 1 kg sera trzykrotnie mielonego 5 jajek 1 szklanka cukru 6 łyżek mąki pszennej 100 ml śmietanki 30% Składniki na polewę: 1/2 puszki masy kajmakowej/krówkowej Przepis: Herbatniki miksujemy za pomocą melaksera na "piasek" lub za pomocą wałka rozgniatamy je w woreczku. Masło roztapiamy w garnuszku i dodajemy do ciasteczek. Następnie przekładamy je do formy(...)misce z gorącą wodą (tak aby całkowicie przykryła puszkę) na ok. 15 minut. Następnie wyciągamy puszkę z wody, otwieramy i nakładamy ok. 1/2 zawartości na sernik. Następnie umieszczamy ciasto w lodówce na minimum godzinę
Emcia PichciPrzepis znalazłam w Kobiecie i Życiu , ale znacznie zmodyfikowałam. Zamiast pokruszonych herbatników dałam płatki owsiane; nie miałam słodzonego mleka skondensowanego, więc dałam zwykłe skondensowane i dodałam miód, a także nie oblewałam ciasteczek na końcu czekoladą, tylko zostawiłam saute;) Składniki na ok. 25 szt.: * 50 g orzechów włoskich * 50 g migdałów * 50 g żurawiny i wiśni suszonych - w przepisie(...)konieczności zapieczenia, wszystkie składniki można przecież zjeść na surowo, tylko należałoby po uformowaniu ciasteczek dobrze je schłodzić. Może kiedyś spróbuję taką wersję. Tymczasem pozostałam przy przepisie i położyłam kupki ciasta na pergamin - zalecone były duże odstępy, bo ciasteczka miały rosnąć i się rozpychać - i włożyłam do piekarnika. Wydawało mi się, że podany czas 30 min. jest stanowczo za długi, dlatego
Zdrowa Kuchnia Sowy