Witajcie, kiedy nadchodzi ochota na coś słodkiego najłatwiej sięgnąć po gotowe ciastka czy wafelki. Dzisiaj chcę Wam udowodnić, że coś równie pysznego można zrobić samemu
Health-Fit-Lifenaleśników rozgrzewamy, nalewamy porcję ciasta chochlą i smażymy naleśniki z dwóch stron. W międzyczasie przygotowujemy wypełnienie. Banany rozgniatamy widelcem i dodajemy do nich pozostałe składniki, mieszamy. Tak przygotowane wypełnienie nakładamy na naleśniki, zawijamy w rulony i dekorujemy roztopioną czekoladą i plasterkami banana. Smacznego! Artykuł Bezglutenowe naleśniki z różanym wypełnieniem pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strongpasta twarożkowa Domowy majonez w słoiku Sos tatarski Wraps z kurczakiem Wytrawne wypieki Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Mini pizze na zaczynie poolish Pissaladiere Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z rzodkiewką Szybka tarta z warzywami Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym Focaccia z oliwkami Ryby Tatar z łososia z mango Korzenny(...)śledź Tatar ze śledzia Rolmopsy z ogórkiem Śledź pod buraczkiem Domowe rolmopsy z papryką Śledź po kaszubsku II Śledź wiejski Śledź po kaszubsku Łososiowa przekąska fit Śledź w oleju z pieczonymi burakami Marynowany surowy łosoś w przyprawach Śledź w sosie czosnkowym Śledź w oleju z cebulą Śledź w buraczkowej pierzynce Zupy Rosół z kaczki Ekspresowy
Kulinarne przygody Gatityjest to przepis super fit- bo mógł być bardziej :D Banalne, szybkie i pyszne :) SKŁADNIKI 300g mąki 150g cukru 3 jajka 180ml jogurtu greckiego 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia Skórka z cytryny 2 jabłka Cynamon Wszystkie składniki dokładnie mieszamy mikserem, ciasto wlewamy do małej blaszki wyłożonej papierem. Jabłka kroimy w cienkie plasterki i ukladamy na cieście. Wierzch posypujemy
Mamuśka wraca do formywyszło coś bajecznego. Ciasto jest idealnie kruche, rozpływające się ustach, jego migdałowy aromat podkręca masa marcepanowa, w którą wcisnęłam tyle koloru ile się dało. Składniki na dużą blachę o średnicy 26 cm (8-10 porcji) wartości odżywcze podane dla 1 z 8 porcji: 475 kcal/5,8 g białka/34 g węglowodanów/35 g tłuszczu fit to to nie jest(...)marcepanowej i zastąpienie jej połową banana i mielone migdały zastąpić mąką, w ten sposób zmniejszysz ilość tłuszczu w porcji o około 9 g i 62 kcal Przygotowanie: Spód ciasta jest kruchy, więc musisz pomęczyć się z siekaniem składników przez około 10 minut. Mąkę, zmielone migdały, cukier, 1/3 banana i 100 g masła umieść na blacie i siekaj dużym nożem
greenscarfprosty i z nutką tradycji. Ciasta piekę raczej rzadko, jednak mam swoje ulubione… Są to serniki bez spodu w różnych konfiguracjach. Mam dwa wypróbowane przepisy. Pierwszy okazjonalny sernik wiedeński, a drugi mój przepis, to szybki sernik bez spodu , na zrobienie którego wystarczy mi 15 minut ! W dodatku jest to taka wersja fit – bez mąki i różnych dodatków(...)się w trakcie pieczenia samodzielnie. Następnie do utartej masy jajeczno -maślanej dodajemy stopniowo ser i kasze manną. Na koniec już tylko delikatnie łopatką mieszamy całość z pianą z białek. Ciasto serowe wykładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy go nagrzanego na 200 st C piekarnika (funkcja góra-dół). Po około 5 minutach schodzimy z temperaturą
W KawiarenceHej! dziś zaprezentuje się dama wczesnej jesieni :). Tej pory roku co prawda jeszcze nie ma, ale na półkach sklepowych już dostaniemy antonówkę :). Ta stara odmiana jabłoni
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie, na warzywniakach i targach można jeszcze spotkać resztki truskawek. Sezon na te owoce kończy się zdecydowanie za szybko... plusem jest to, że można je przechować
Health-Fit-LifeWitajcie, dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną Szarlotkę - o tym, że smakuje wyśmienicie może świadczyć fakt, że w poprzedni weekend robiłam ją dwa razy! Do
Health-Fit-LifeWitajcie, dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną Szarlotkę - o tym, że smakuje wyśmienicie może świadczyć fakt, że w poprzedni weekend robiłam ją dwa razy! Do
Health-Fit-LifePo świątecznym obżarstwie wszelkich słodkości, postanowiłam upiec coś dietetycznego ;) Szukając ciekawego przepisu trafiam na blog " Zdrowejestczadowe" i zaciekawił mnie przepis ciasta czekoladowego z czerwonej fasoli. Składniki
Różne smaki w kuchnimojprzepisna.pl | Sernik na zimno z kaszą jaglaną Jeżeli w Nowym Roku chcecie być fit, zdrowi i szczęśliwi, a jednocześnie nie chcecie rezygnować ze słodyczy polecam
moj przepis naBardzo pożywne pure, które możemy jadać na pierwsze czy drugie śniadanie. To wspaniały dodatek do ciast, słodkich potraw jak również wartościowy posiłek dla najmłodszych. Składniki 1
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatymazurka Wielkanoc się nie liczy! Dlatego tradycyjnie, jak co roku, prezentuję Wam nowy przepis na to tradycyjne świąteczne ciacho. Tym razem w wersji fit: bez glutenu, bez laktozy i bez cukru! To prosty przepis na mazurka na spodzie z mąki kokosowej z kakaową masą z suszonych śliwek (czekośliwką), kokosową polewą, przypominającą w smaku białą czekoladę, migdałami i lawendą. Bardzo(...)następnie odstaw na 5 minut. Powinna stać się po tym czasie bardzo gęsta i plastyczna. Uformuj z niej mazurek o wybranym kształcie bezpośrednio na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 20 minut. Następnie wyjmij i wystudź. Czekośliwka Śliwki zalej wrzątkiem i odstaw na kwadrans. Następnie odcedź i zmiksuj blenderem wraz z kakao
Food Squarenadaje się do ciast i słodkich przetworów, ale równie dobrze można wykorzystać dynię zwyczajną, piżmową czy hokkaido. Polecam zamiast masła dać olej kokosowy (tak jak w przepisie) – nie tylko doda on ciasteczkom chrupkości, ale dzięki takiemu zabiegowi ciastka będą miękkie i soczyste w środku. Lubicie przepisy na słodko? W takim razie koniecznie wypróbujcie: Fit pancakes na bazie płatków(...)pieczenia, sól, cynamon wymieszaj z mokrymi składnikami, czyli purée z dyni, miodem i olejem kokosowym. Na koniec wsyp żurawinę, dodaj ekstrakt z wanilii (opcjonalnie) oraz orzechy, i wmieszaj w ciasto. 4 Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia uformuj ciasteczka za pomocą łyżki. Piecz przez 20-25 minut w 175ºC z termoobiegiem (w zależności od grubości ciastek). Oczywiście zamiast żurawiny
A to pestka