ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:1276/1520)

DOMOWE FIT LODY- PRZEPYSZNE I BARDZO PROSTE! 100

FIT lody coś co kocham i od kilku miesięcy jem codziennie. Sezon na wszelakie owoce jest w pełni, warto skorzystać i zamiast kupować w sklepie lody

SMYKWKUCHNI
Ptasie mleczko z brzoskwiniami 114

coś" w słonecznym kolorze, na przekór szaro burym chmurom właśnie chciałam Wam zaproponować. Cienka warstwa mięciutkiego biszkoptu, do tego soczyste brzoskwinie w galaretce, mleczna pianka, herbatnik i obowiązkowo polewa czekoladowa, po kawałeczku takiego cuda poprawa nastroju gwarantowana, a pod dwóch to dopiero będzie się działo.  Biszkopt: 3 jaja 3/4 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej(...)czekolady mlecznej  3-4 łyżki mleka herbatniki ok 20 sztuk  Na piance układamy herbatniki. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem w kąpieli wodnej i polewamy nią wierzch ciasta. Deser wstawiamy do lodówki na kilka godzin

Cynamonowe szczęście
Czekoladowe muffinki 154

W moim pieczeniu często stawiam na proste rozwiązania. Czyli jak coś smacznie zrobić, żeby się nie narobić. Dlatego to kolejny przepis, w którym składniki wrzucamy do

Emskie Smaki
Cakepops - reniferki 187

gości dla mających ochotę trochę pobrudzić kuchnię wraz ze swoim dzieckiem Składniki na bazę ciasteczkową: 400g pokruszonych herbatników lub innych ciastek (np. digestive bez czekolady) mogą być także resztki ciasta (bez mas) 125g sera mascarpone 50g białej czekolady 2–3 łyżki miękkiego masła 1 łyżka kakao 1 łyżeczka cukru waniliowego Składniki na dekorację: 200g mlecznej lub gorzkiej czekolady (u mnie(...)naklejać na nią dekorację (np. oczy czy nosy renifera). Poroże wykonać z przeciętego ostrym nożem precelka. Precelki wbić w reniferowe główki. Pozostawić całość do całkowitego zastygnięcia. Uśmiechy namalowa łam czekoladowym pisakiem, ale można to zrobić za pomocą roztopionej czekolady. Również oczy można wykona ć z czekolady lub z gotowych cukrowych cukierków . Życzę dobrej zabawy przy ozdabianiu! Z przepisu otrzymamy

Mania Wypiekania
Restauracje w Łodzi – Gdzie warto zajrzeć? 75

każdy – bez względu na wiek – odpocznie przy smacznym posiłku. Czeka tu rosół i kremowa pomidorowa, czeka wołowy burger oraz pieczone żeberka. Serowa zapiekanka, makaron ze szpinakiem oraz domowe ciasta , do których można zamówić aromatyczną kawę – oto kolejne powody, dla których warto zajrzeć do Kolorowanki. 3. Restauracja Siekany Mieszany Siekany Mieszany to jedna z popularniejszych restauracji na ulicy Piotrkowskiej(...)oraz smażone kopytka z dyni, serwowane z dodatkiem sezonowych warzyw. Na tych, którzy chcą odpocząć przy elegancko podanych deserach, czekają z kolei waniliowe serniki z sorbetami z rabarbaru oraz czekoladowe torciki, podawane z owocami i miętowym sosem. 6. Restauracja Szpulka Szpulka jest najdłużej działającą restauracją na terenie łódzkiej Manufaktury — galerii handlowej urządzonej na terenie fabryki Izraela Poznańskiego

Via Gusto
Makaroniki czekoladowo-kawowe na bezie francuskiej / Chocolate and coffee macaroons on the French meringue 158

może oprzeć się małym, kruchym cudeńkom przełożonym mocno czekoladowym kremem z dodatkiem kawy? Niestety nikogo takiego nie znam:) Tym razem zapraszam na mini makaroniki przygotowane klasyczną metodą francuską. Choć makaroniki przygotowane tym sposobem nie są najłatwiejsze w przygotowaniu to warto poświęcić czas na ich pieczenie. Wysiłek i serce włożone w ich przygotowanie zostaną w stu procentach wynagrodzone efektem końcowym:) Mają(...)krążki o średnicy 2 cm. Jeżeli na początku krążki nie będą wychodziły Wam równe i okrągłe nie przejmujcie się - praktyka czyni mistrza:) Blaszki odstawiam na około 20 minut aby ciasto ustabilizowało się a na wierzchu ciasteczek powstała skorupka. Dzięki temu w trakcie pieczenia ciasteczka nie będą się rozlewały i powstaną ładne stopki. Po tym czasie pierwszą blachę wkładam do piekarnika

Magiczna kuchnia Darii
Ciasteczka owsiankowo-czekoladowe 87

  Od lat wyznaję zasadę, iż owsianka nie musi być nudna. Jest ogrom możliwości. Na przykład najdzie cię ochota na coś do kawki. Rach ciach i

Latosiowydom
2. Sernik jogurtowo-twarogowy II 168

W końcu weekend! Nie ma to jak 4 dni szkoły i 3 dni wolnego tydzień w tydzień. Niedługo sesja, więc nawał nauki przede mną, ale co

Be Fit Be Strong
Ciasteczka bananowo-kokosowe (paleo, 2 składniki) 130

diety paleo . To naprawdę najprostsze, a przy okazji bardzo smaczne ciasteczka. Ciasteczka te można wycinać foremką i da to dzieciom dużo zabawy. Mamy ucieszy fakt, że „surowe” ciasto można bez żadnych problemów jeść i nie trzeba dzieci nijak przy tym pilnować. W przeciwieństwie do sklepowych chemicznych „rakotworów” ciasteczka te nijak nie szkodzą naszemu zdrowiu i dozwolone(...)początku zacząć od rozgrzewania piecyka. Używając blendera (ręcznego albo większego) dobrze wyrób ciasto . Ręcznie formuj płaskie okrągłe ciasteczka albo użyj foremek . Pamiętaj jednak, że tylko proste kształty (gwiazdki, serduszka) wyjdą, ciastu brakuje lepkości na bardziej skomplikowane formy. Ja przykładałem foremkę do papieru do pieczenia, wypełniałem ją łyżką ciasta i palcami je formowałem w środku foremki. Następnie ostrożnie podnosiłem foremkę, pilnując

PaleoSMAK
Rolada bezowa z owocami 104

Fantastyczna rolada bezowa to ciasto, obok którego nie można przejść obojętnie. Jest delikatne w smaku mimo, że beza jest słodka, krem, który znajduje się w środku oraz owoce idealnie przełamują tę słodycz. Jeden kawałek to zdecydowanie za mało. Do tej pory robiłam rolady biszkoptowe, ale rolada bezowa w/g mnie jest najlepsza z nich. Idealny deser na weekend lub na małą(...)wierzch maliny. Z pomocą papieru do pieczenia zawijamy dość ciasno roladę. Przed krojeniem odstawiamy na min.pół godziny do lodówki. Smacznego :) Zobacz także podobne przepisy: Rolada truskawkowa Rolada czekoladowa Rolada biszkoptowa z jagodami Rolada z galaretką i kremem mascarpone Artykuł Rolada bezowa z owocami pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Deserki Bounty 59

Jeśli lubisz kokosowe smaki, to deserki Bounty są dla Ciebie idealne. To kokos i czekolada zamknięte w słoiczku – idealne, łatwe, bez pieczenia i przepyszne 🙂 Z podanej

Słodki sentyment
Torcik waflowy z masą czekoladową 33

już kilka prób - starań odtworzenia naszego tradycyjnego piszingera,  którego smak wciąż mam w pamięci, a przepis przepadł. Dzisiejsza próba - chyba najbardziej zbliżyła mnie do wspomnień sprzed lat. Wyjątkowe ciasto, choć tak banalne w wykonaniu. Opakowanie świeżych, dwukolorowych okrągłych wafli,  masa z kilku dobrej jakości składników, noc w lodówce pod ciężarem  i nic ponadto. Efekt rewelacyjny. Polecam serdecznie(...)czas zastygania.   Na drugi dzień torcik kroimy - w paski, kwadraty lub trójkąty.  Powinien być idealnie miękki, zwarty i i dobrze poddawać się krojeniu. Smak - czekoladowy, kakaowy, głęboki. Przepis jest tak prosty i efektowny jak niewiele innych, jakie znam. Torcik waflowy, piszinger, to dla wielu smak kojarzony z dzieciństwem. Polecam tęskniącym, by porozpływać mogli się w tych smakach

Kronika Piekarnika
Tort śmietankowy z truskawkami i borówkami 63

jednym żółtku cały czas ubijając. Mąkę tortową i ziemniaczaną mieszam i dodaję do masy, mieszam delikatnie łopatką. Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia, boczków nie smaruję. Wylewam do tortownicy ciasto. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 30-35 minut do suchego patyczka. Kiedy wystygnie, kroję go na 3 blaty (biszkopt piekę najczęściej dzień wcześniej, żeby lepiej się kroił). Do nasączenia(...)niebieskiego kremu robię „ciapki” na torcie i rozprowadzam packą wyrównując. Tort wędruje ponownie do lodówki na 30 minut. Teraz mogę dodać ozdoby. Na życzenie były to chmurki z masy czekoladowej, tęcza i żelki. Tort śmietankowy z truskawkami i borówkami gotowy. Smacznego Artykuł Tort śmietankowy z truskawkami i borówkami pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Czekoladowa beza 106

  Składniki: 6 białek szczypta soli 250 g cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej 500 g serka mascarpone 5 łyżek cukru

Qchnia po prostu
MALINOWY MUS Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ 200

Dziś proponuję Wam prosty i aromatyczny deser z malinami, które uwielbiam.   Przygotowanie 30 min Chłodzenie 2 h   Dla 4-6 osób ● 400 g malin

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska