FIT lody coś co kocham i od kilku miesięcy jem codziennie. Sezon na wszelakie owoce jest w pełni, warto skorzystać i zamiast kupować w sklepie lody
SMYKWKUCHNIcoś" w słonecznym kolorze, na przekór szaro burym chmurom właśnie chciałam Wam zaproponować. Cienka warstwa mięciutkiego biszkoptu, do tego soczyste brzoskwinie w galaretce, mleczna pianka, herbatnik i obowiązkowo polewa czekoladowa, po kawałeczku takiego cuda poprawa nastroju gwarantowana, a pod dwóch to dopiero będzie się działo. Biszkopt: 3 jaja 3/4 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej(...)czekolady mlecznej 3-4 łyżki mleka herbatniki ok 20 sztuk Na piance układamy herbatniki. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem w kąpieli wodnej i polewamy nią wierzch ciasta. Deser wstawiamy do lodówki na kilka godzin
Cynamonowe szczęścieW moim pieczeniu często stawiam na proste rozwiązania. Czyli jak coś smacznie zrobić, żeby się nie narobić. Dlatego to kolejny przepis, w którym składniki wrzucamy do
Emskie Smakigości dla mających ochotę trochę pobrudzić kuchnię wraz ze swoim dzieckiem Składniki na bazę ciasteczkową: 400g pokruszonych herbatników lub innych ciastek (np. digestive bez czekolady) mogą być także resztki ciasta (bez mas) 125g sera mascarpone 50g białej czekolady 2–3 łyżki miękkiego masła 1 łyżka kakao 1 łyżeczka cukru waniliowego Składniki na dekorację: 200g mlecznej lub gorzkiej czekolady (u mnie(...)naklejać na nią dekorację (np. oczy czy nosy renifera). Poroże wykonać z przeciętego ostrym nożem precelka. Precelki wbić w reniferowe główki. Pozostawić całość do całkowitego zastygnięcia. Uśmiechy namalowa łam czekoladowym pisakiem, ale można to zrobić za pomocą roztopionej czekolady. Również oczy można wykona ć z czekolady lub z gotowych cukrowych cukierków . Życzę dobrej zabawy przy ozdabianiu! Z przepisu otrzymamy
Mania Wypiekaniakażdy – bez względu na wiek – odpocznie przy smacznym posiłku. Czeka tu rosół i kremowa pomidorowa, czeka wołowy burger oraz pieczone żeberka. Serowa zapiekanka, makaron ze szpinakiem oraz domowe ciasta , do których można zamówić aromatyczną kawę – oto kolejne powody, dla których warto zajrzeć do Kolorowanki. 3. Restauracja Siekany Mieszany Siekany Mieszany to jedna z popularniejszych restauracji na ulicy Piotrkowskiej(...)oraz smażone kopytka z dyni, serwowane z dodatkiem sezonowych warzyw. Na tych, którzy chcą odpocząć przy elegancko podanych deserach, czekają z kolei waniliowe serniki z sorbetami z rabarbaru oraz czekoladowe torciki, podawane z owocami i miętowym sosem. 6. Restauracja Szpulka Szpulka jest najdłużej działającą restauracją na terenie łódzkiej Manufaktury — galerii handlowej urządzonej na terenie fabryki Izraela Poznańskiego
Via Gustomoże oprzeć się małym, kruchym cudeńkom przełożonym mocno czekoladowym kremem z dodatkiem kawy? Niestety nikogo takiego nie znam:) Tym razem zapraszam na mini makaroniki przygotowane klasyczną metodą francuską. Choć makaroniki przygotowane tym sposobem nie są najłatwiejsze w przygotowaniu to warto poświęcić czas na ich pieczenie. Wysiłek i serce włożone w ich przygotowanie zostaną w stu procentach wynagrodzone efektem końcowym:) Mają(...)krążki o średnicy 2 cm. Jeżeli na początku krążki nie będą wychodziły Wam równe i okrągłe nie przejmujcie się - praktyka czyni mistrza:) Blaszki odstawiam na około 20 minut aby ciasto ustabilizowało się a na wierzchu ciasteczek powstała skorupka. Dzięki temu w trakcie pieczenia ciasteczka nie będą się rozlewały i powstaną ładne stopki. Po tym czasie pierwszą blachę wkładam do piekarnika
Magiczna kuchnia DariiOd lat wyznaję zasadę, iż owsianka nie musi być nudna. Jest ogrom możliwości. Na przykład najdzie cię ochota na coś do kawki. Rach ciach i
LatosiowydomW końcu weekend! Nie ma to jak 4 dni szkoły i 3 dni wolnego tydzień w tydzień. Niedługo sesja, więc nawał nauki przede mną, ale co
Be Fit Be Strongdiety paleo . To naprawdę najprostsze, a przy okazji bardzo smaczne ciasteczka. Ciasteczka te można wycinać foremką i da to dzieciom dużo zabawy. Mamy ucieszy fakt, że „surowe” ciasto można bez żadnych problemów jeść i nie trzeba dzieci nijak przy tym pilnować. W przeciwieństwie do sklepowych chemicznych „rakotworów” ciasteczka te nijak nie szkodzą naszemu zdrowiu i dozwolone(...)początku zacząć od rozgrzewania piecyka. Używając blendera (ręcznego albo większego) dobrze wyrób ciasto . Ręcznie formuj płaskie okrągłe ciasteczka albo użyj foremek . Pamiętaj jednak, że tylko proste kształty (gwiazdki, serduszka) wyjdą, ciastu brakuje lepkości na bardziej skomplikowane formy. Ja przykładałem foremkę do papieru do pieczenia, wypełniałem ją łyżką ciasta i palcami je formowałem w środku foremki. Następnie ostrożnie podnosiłem foremkę, pilnując
PaleoSMAKFantastyczna rolada bezowa to ciasto, obok którego nie można przejść obojętnie. Jest delikatne w smaku mimo, że beza jest słodka, krem, który znajduje się w środku oraz owoce idealnie przełamują tę słodycz. Jeden kawałek to zdecydowanie za mało. Do tej pory robiłam rolady biszkoptowe, ale rolada bezowa w/g mnie jest najlepsza z nich. Idealny deser na weekend lub na małą(...)wierzch maliny. Z pomocą papieru do pieczenia zawijamy dość ciasno roladę. Przed krojeniem odstawiamy na min.pół godziny do lodówki. Smacznego :) Zobacz także podobne przepisy: Rolada truskawkowa Rolada czekoladowa Rolada biszkoptowa z jagodami Rolada z galaretką i kremem mascarpone Artykuł Rolada bezowa z owocami pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamJeśli lubisz kokosowe smaki, to deserki Bounty są dla Ciebie idealne. To kokos i czekolada zamknięte w słoiczku – idealne, łatwe, bez pieczenia i przepyszne 🙂 Z podanej
Słodki sentymentjuż kilka prób - starań odtworzenia naszego tradycyjnego piszingera, którego smak wciąż mam w pamięci, a przepis przepadł. Dzisiejsza próba - chyba najbardziej zbliżyła mnie do wspomnień sprzed lat. Wyjątkowe ciasto, choć tak banalne w wykonaniu. Opakowanie świeżych, dwukolorowych okrągłych wafli, masa z kilku dobrej jakości składników, noc w lodówce pod ciężarem i nic ponadto. Efekt rewelacyjny. Polecam serdecznie(...)czas zastygania. Na drugi dzień torcik kroimy - w paski, kwadraty lub trójkąty. Powinien być idealnie miękki, zwarty i i dobrze poddawać się krojeniu. Smak - czekoladowy, kakaowy, głęboki. Przepis jest tak prosty i efektowny jak niewiele innych, jakie znam. Torcik waflowy, piszinger, to dla wielu smak kojarzony z dzieciństwem. Polecam tęskniącym, by porozpływać mogli się w tych smakach
Kronika Piekarnikajednym żółtku cały czas ubijając. Mąkę tortową i ziemniaczaną mieszam i dodaję do masy, mieszam delikatnie łopatką. Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia, boczków nie smaruję. Wylewam do tortownicy ciasto. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 30-35 minut do suchego patyczka. Kiedy wystygnie, kroję go na 3 blaty (biszkopt piekę najczęściej dzień wcześniej, żeby lepiej się kroił). Do nasączenia(...)niebieskiego kremu robię „ciapki” na torcie i rozprowadzam packą wyrównując. Tort wędruje ponownie do lodówki na 30 minut. Teraz mogę dodać ozdoby. Na życzenie były to chmurki z masy czekoladowej, tęcza i żelki. Tort śmietankowy z truskawkami i borówkami gotowy. Smacznego Artykuł Tort śmietankowy z truskawkami i borówkami pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentSkładniki: 6 białek szczypta soli 250 g cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej 500 g serka mascarpone 5 łyżek cukru
Qchnia po prostuDziś proponuję Wam prosty i aromatyczny deser z malinami, które uwielbiam. Przygotowanie 30 min Chłodzenie 2 h Dla 4-6 osób ● 400 g malin
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska