ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:2354/2705)

Sernik borówkowy bez pieczenia tylko z 3 składników 104

Twaróg, galaretka i owoce - tylko tyle z głównych składników potrzebujesz do tego sernika.  Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na super szybki i nisko budżetowy

zdrowo i aktywnie
Sernik borówkowy bez pieczenia tylko z 3 składników 126

Twaróg, galaretka i owoce - tylko tyle z głównych składników potrzebujesz do tego sernika.  Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na super szybki i nisko budżetowy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Dukkah uniwersalna mieszanka przypraw 89

muesli idealna do podkręcania bułki tartej czy dowolnych panierek do ciast drożdżowych jako kop dla kruszonki lub dla samego ciasta do dowolnych chlebów i bułek do posypywania sałatek i surówek wymieszana z oliwą robi cudowny dressing do sałaty wymieszana z jogurtem staje się świetnym dipem cudowna do pieczonych warzyw do posypywania hummusu i innych past do posypywania zup typu krem(...)łyżki migdałów 3 łyżki solonych pistacji 1 łyżka nasion kopru włoskiego 1 łyżka kuminu (nasiona lub mielony) 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego 1 łyżeczka soli. Ta wersja była robiona bez wagi, na oko. Orzechy 100 g, bo tyle było w małej paczuszce. Zrobiłam, używając tylko łyżek, nie trzymając się żadnych wag i wielkości tych łyżek i wyszło pycha

ladykitchen
Keftedes. Aromatyczne greckie klopsiki 98

Keftedes to jeden z moich ulubionych greckich smaków. Te aromatyczne, pachnące ziołami, soczyste klopsiki Grecy jadają jako meze, czyli przystawkę, z chlebkiem pita i dipem tzatziki

Na-talerzu.pl
Pierogi z bobem / Broad beans pierogi 97

ciasta ponownie zagnieć, rozwałkuj itd. Metodą mniej konwencjonalną zrób z ciasta wałek i odkrawaj po kawałku, wałkując każdy z nich na dość dowolnego rozmiaru placek. Niezależnie od metody wałkowania ciasta na każde kółko nałóż farsz i sklej boki pieroga. Zrób to porządnie, żeby pieróg podczas gotowania się nie rozkleił. W dużym garnku zagotuj wodę, posól ją. Do gotującej się wody(...)again the leftovers and roll again, and so on. The less convectional method – make a roll of a part of the dough and cut a small piece of it and roll that piece. Regardless the method of making the circles put some filling on each circle and close it. Do it precisely, so it won’t fall apart while

Martyna Cooks
Pączki tradycyjne / Polish doughnuts 261

Pamiętam, że były wypełnione różnego rodzaju dżemami i konfiturami, a co najważniejsze, ciasto było bardzo puszyste i żółciutkie. Teraz trudno o takiego pączka, wszystkie są jakieś takie blade i bez wyrazu. Jedyne jakie mi smakują to te z cukierni Zagoździńskich , którymi zajadamy się w pracy. Tym razem postanowiłam jednak zrobić pączki takie jak u mamy, dlatego sięgnęłam(...)zmiksuj. Mąkę wymieszaj z solą, po czym dodaj do masy jajecznej i zmiksuj do otrzymania jednolitego ciasta. Będzie troszkę lepkie, dlatego w kolejnych etapach niezbędna będzie mąka podsypania. Przykryj miskę ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godzinę. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, podziel je na 4 części, wyłóż kolejno na posypaną mąką powierzchnię i rozwałkuj każdy

karmelowy
Domowy chleb pszenno- żytni 214

Domowy chleb pszenno- żytni to moja kolejna propozycja na domowe pieczywo . Ten chleb to propozycja trochę dla leniwych, bowiem nie wymaga on od nas wyrabiania. Wiele

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowa granola – prosty przepis 301

Domowa granola to przepis na zdrowe i pożywne śniadanie. Jest tak pyszna i prosta w przygotowaniu, że nie wrócicie już do kupnych płatków. Domowa granola –

Na-talerzu.pl
Księżycowe ciastka (mooncakes - 月饼) 172

Trochę to potrwa, bądźmy cierpliwi :) Dolewamy wody i wyrabiamy ciasto, aż wszystko razem się ładnie połączy. Zawijamy w folię spożywczą na 20 minut. Ciasto wewnętrzne (zdjęcie powyżej): 220 g mąki krupczatki 150 g smalcu Tak samo jak w "cieście zewnętrznym" mieszamy aż smalec się pod wpływem ciepła dłoni rozpuści i ciasto się wyrobi w zwartą masę. Nadzienie (zdjęcie powyżej(...)fasola. Zatem zostawiamy fasolę w misce, zajmiemy się nią później. I teraz przechodzimy do głównej części. Znowu posłużę się zdjęciami. Ciasto zewnętrzne dzielimy na 14 kulek. Tak samo ciasto wewnętrzne (zdj. 1). Ciasto zewnętrzne spłaszczamy dłonią i zawijamy wokół ciasta wewnętrznego (zdj. 2). Otrzymujemy 14 większych kulek. Każdą z tych kulek wałkujemy (zdj. 3) i zawijamy w rulon zaczynając

Marder&Marder Manufacture
Czekoladowe walentynki - edycja druga ;) 241

Schłodzone ciasto kroimy na jednakowej grubości plasterki (u mnie to było ok. 4-5 mm) i wylepiamy nimi blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto nakłuwamy dość gęsto widelcem i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy na złoty kolor, czyli ok. 20 min. Wyjmujemy i czekamy aż ostygnie. W tym czasie możemy przygotować krem. Pomarańcze dokładnie myjemy(...)właśnie taka polewa najbardziej pasuje do tej pysznej, leciutkiej pianki. Poza tym taka lekko ciągnąca się czekolada ma dla mnie swoisty urok i nadaje ciastu wyjątkowy charakter. Jak dla mnie, to był bez wątpienia strzał w 10! A Wy co o nim myślicie? Na sam koniec powiem już tylko, że zaraz idę do kuchni... ...po następny kawałek :))) Smacznego

Ratunku obiad
Jak uchronić się przed wirusami i wzmocnić odporność? Skutki uboczne picia oleju z czarnuszki. 109

Olej z czarnuszki to ostatnio obowiązkowy składnik niezbędnika każdego rodzica ;-) Dlaczego go pijemy?  Jak skutecznie przekonać swoje dziecko do wypicia tego oleju?  Jakie są

IzaGotuje
Czekoladowy jagielnik z czereśniami 148

Ostatnio po raz kolejny stwierdzam, że sklepowe słodycze już nie są dla mnie. Coś mnie skusi, a potem tylko żałuję - zamiast zachwytu, ubolewam, że jest za

Fabryka pomysłów
Dżem z dojrzałych pomidorów 143

nadaje się zarówno do pieczywa na słodkie śniadanie jaki i do kanapki z pieczonym czy wędzonym kurczakiem. Jak najlepiej określić jego smak? Jest lekko pikantny, czuć że rozgrzewa, a smak końcowy porównałabym do rabarbaru, bo w ten właśnie sposób najczęściej rzewień przyprawiam wykorzystując go do ciasta. Pomidorowy dżem jest pyszny i nieoczywisty – jednocześnie owocowy, słodki, pikantny i kwaskowy. Warto spróbować(...)dżem na wysokim ogniu przez podane na opakowaniu 3 minuty.   Gorący dżem przelewamy do wypieczonych słoików, zakręcamy wygotowanymi zakrętkami i dalej postępujemy dokładnie tak samo jak opisałam wyżej. Bez bicia przyznaję że ja jestem zwolenniczką tej drugiej opcji – dżemu wychodzi za każdym razem dokładnie taka sama ilość, nie jest za słodki, zawsze za to jest idealnie gęsty

Karo in the Kitchen
Makowiec japoński z kokosowo-orzechowym karmelem - 2 wersje!! (bez glutenu, cukru, laktozy, wegański) 129

Zimno się zrobiło u nas! Już rękawiczki rano trzeba nosić, dlatego też zima jakoś bardziej jest odczuwalna niż jesień. Rynek już czeka ustrojony na jarmark a

Candy Pandas
Domowe ciasto bounty. 128

Domowe ciasto bounty. Mekki, kakaowy biszkopt wypełniony pysznym kremem z kaszy manny z dodatkiem wiórków kokosowych i na koniec ozdobiony polewą z gorzkiej czekolady . Domowe ciasto

Zdrowy Styl Joanny