Biszkopt idealny, w wersji pszennej. Do swoich biszkoptów nigdy nie dodaję proszku do pieczenia i mąki ziemniaczanej, dzięki temu są super puszyste i
Smaczne ZdroweBiszkopt idealny, w wersji pszennej. Do swoich biszkoptów nigdy nie dodaję proszku do pieczenia i mąki ziemniaczanej, dzięki temu są super puszyste i
Smaczne ZdroweBiszkopt idealny, w wersji pszennej. Do swoich biszkoptów nigdy nie dodaję proszku do pieczenia i mąki ziemniaczanej, dzięki temu są super puszyste i
Smaczne ZdroweBoże Narodzenie zbliża się wielkimi krokami, zatem najwyższy czas pomyśleć o smacznych potrawach, które znajdą się na świątecznym stole i miło zaskoczą innych (nie stosujących diet
Smakuje zdrowociepłe bułeczki, dlatego koniecznie wypróbuj ten sprawdzony sposób na idealny sernik z twarogu z wiaderka – bez mielenia sera i bez bałaganu. U mnie najlepiej sprawdza się twarożek kanapkowo – sernikowy Mój Ulubiony z Wielunia , jest gęsty i zbity, bez zbędnego nadmiaru wody który często można znaleźć w innych serach z wiaderka. Twarożek ze Spółdzielni Dostawców Mleka(...)koglu moglu bez kryształków cukru, dodaj olej i zmiksuj krótko, następnie dodaj przesianą mąkę i zmiksuj jedynie do połączenia. Masę biszkoptową wylej na blaszkę o wymiarach 25 x 35 centymetrów wyłożoną papierem do pieczenia, wygładź powierzchnię masy. Wstaw do nagrzanego wcześniej piekarnika do temperatury 170 stopni, grzanie góra dół bez termoobiegu. Piecz przez 20 minut, wyjmij
ProstePesto.plalla carbonara (Keto, Paleo, LowCarb) Kwadraty dyniowe a’ la krówka (Keto, Paleo, LowCarb, Vegan) Ciasto dyniowo- pomarańczowe Paleo, Keto Paleo ciasto dyniowe z polewą “sernikową” (Keto, LowCarb) Czekoladki z dynią Keto & Paleo Keto paluchy czarownicy (Paleo, LowCarb) Brownie z dynią Ciasto czekoladowe w połączeniu z jogurtową polewą dyniową? Tak - to właśnie keto brownie(...)dynią! Iście jesienny wypiek, który będzie idealnym kompanem popołudniowej kawy czy herbaty. Dania Deser , Przekąska Kuchnia Amerykańska , Wege Keyword brownie , ciasta z kremem , ciasto dyniowe , czekolada , Halloween Porcje 16 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 20 minut Składniki Brownie 3 jajka 1 tabliczka czekolady gorzkiej lub niskowęglowodanowej (u mnie Lindt 90%) 125 g rafinowanego oleju kokosowego lub masła klarowanego
Modern Cave Girlciasto. (No i kilka słoiczków powideł, które pokażę Wam niebawem. Może zdążycie łapiąc ostatnie śliwki też przygotować odrobinę powideł na zimowe wieczory.) To ciasto jest z myślą właśnie o zabieganych. Trzeba tylko dać mu czas na wyrastanie. Dzień wcześniej szybko zagnieść, wstawić do lodówki, a reszta robi się sama. Nie trzeba pilnować, zbijać. Wystarczy wyjąć około 2 godzin przed pieczeniem(...)składniki kruszonki rozetrzeć razem palcami. Powstałe ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki. Przygotować rozczyn: do dużej miski wsypać 2 łyżki cukru, dodać drożdże i rozetrzeć lekko. Po chwili powinny rozpuścić się. Wlać połowę wody i wsypać 3-4 łyżki mąki. Wymieszać razem i odstawić pod przykryciem do podrośnięcia na około 10 minut. Do rozczynu dodać resztę wody, mąkę
Codzienna kuchnia niecodziennajuż pisałam na początku, pochodzi z północno-wschodniej Francji, graniczącej z Niemcami, toteż nazwa nie bez przyczyny może się kojarzyć z niemieckim słowem 'kuchen' czyli po prostu placek. W Średniowieczu Quiche Lorraine pieczono w specjalnych, dużych i żeliwnych patelniach wylepionych najpierw ciastem chlebowym, a następnie zalewanych masą śmietanowo-jajeczną. Ze względu na dostępność składników była bardzo popularnym daniem(...)foremki (ja użyłam taką o 22 cm średnicy, ale ostatecznie uznaliśmy z M., że była stanowczo za mała, a warstwa ciasta za gruba, więc polecałabym foremkę o średnicy ~26cm) i wstawić do lodówki jeszcze na 20 minut. Piekarnik rozgrzać do 200 C, spód na Quiche nakłuć w kilku miejscach widelcem i wstawić do piekarnika na ~25 minut. W tym czasie
Przepysznik - BLW i nie tylkofreakiem. Przyznać bowiem muszę, że moja miłość do spędzania wielu godzin w kuchni narodziła się dość późno i, niestety, nigdy nie będę mogła napisać, że już od wczesnych latach piekłam ciasta i smażyłam kotlety ;) Przyjaciółka przywiozła zeszyt prostych przepisów jako jedną z pamiątek po swoim wyjeździe w ramach programu Erasmus. Skserowany zeszyt mam do dziś i do dziś uważam(...)minuty. Dolać pomidory i wodę, wrzucić kurczaka i cukinię i dusić 15 minut aż cukinia zmięknie, ale się nie rozpadnie. Płynów nie dolewamy dużo, bo cukinia jeszcze puści wodę. Dodać śmietanę i posiekaną kolendrę i natkę. Dosolić do smaku i dusić jeszcze 3 minuty. Jeśli sos jest wodnisty, a nie gęsty to gotować bez pokrywki aż woda wystarczająco odparuje
W kuchni wieczoremWyrabiam ciasto, dodaję rozpuszczone i wystudzone masło, kilka kropel aromatu. Dokładnie wyrabiam ciasto, po czym zostawiam je do wyrośnięcia pod ściereczką. Masa makowa: Mak sparzam, osączam i mielę 3 razy. Białka ubijam na sztywno ze szczyptą soli, rodzynki sparzam. Mak ucieram z cukrem, modem, migdałami. Dodaję rodzynki, skórkę pomarańczową, a na sam koniec pianę z białek. Wyrośnięte ciasto wylewam(...)obficie posypaną mąką stolnicę. Oprószam mąką ciasto, ugniatam chwilę, aby stało się bardziej zwarte. Posypuję znów mąką i wałkuję na niezbyt cienki placek, długości formy (ja piekłam w dużej keksówce). Na placek wykładam równomiernie masę i delikatnie zwijam, ostrożnie przekładam do foremki wyłożonej papierem, zakrywam ściereczką i odstawiam na 20 minut. Wstawiam następnie, do rozgrzanego piekarnika i piekę przez godzinę
W kuchni Karmel-itkiZupa krem ze szparagów z grzankami ziołowymi na koniec sezonu szparagowego Zbliża się powoli koniec szparagowego szaleństwa. Chociaż w marketach szparagi możemy kupić przez cały rok
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataGOFRY Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso
ClauditteMissCookingOwoce zapiekane pod koglem moglem Wiem, wiem w tytule jak byk jest napisane „ciasto na niedzielę”, a ja wam tu serwuje deser Całkowicie zdaję
RelaxtimeProsty przepis na arabską shawarmę z kurczaka Shawarma z kurczaka po raz drugi pojawia się na naszym blogu. W porównaniu do pierwszej wersji wprowadziłam kilka drobnych
Kulinaria - potrawy z różnych stron światasprawi, że po upieczeniu będą z zewnątrz twarde i chrupiące, a w środku miękkie. Batatowe frytki pieczemy w wysokiej temperaturze – 245 stopni., przez pół godziny. W połowie pieczenia trzeba je odwrócić. Przed wstawieniem do piekarnika frytki delikatnie smarujemy olejem. W połowie pieczenia powtarzamy procedurę. Przepis pochodzi z strony Ethanchlebowski.com Składniki: 2 duże bataty Łyżka octu 2 łyżki(...)octu. Kiedy woda się zagotuje włóż do wrzątku frytki, następnie zmniejsz temperaturę i gotuj na wolnym ogniu 6 minut. Odcedź frytki na sicie. Krok 3 Wsyp mąkę ziemniaczaną do dużej misy, wlej zimną wodę i dokładnie rozmieszaj. Włóż frytki do ciasta i dokładnie wymieszaj, obtaczając ciastem. Nakłuj delikatnie widelcem, żeby skrobia dostała się do frytek. Krok 4 Rozłóż frytki
Niedzielny kucharz