Babeczki marchewkowe puszyste i mięciutkie. Najlepsze na ciepło ale w wersji na zimno z bitą śmietaną wcale nie tracą na smaku. Warto wypróbować bo przepis jest
Słodka StrefaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ciasto leśny mech czyli ciasto szpinakowe z śmietaną kremówką z mascarpone i owocami. To dzięki szpinakowi ciasto ma
Marta GotujePavlova to cudne, lekkie ciasto bezowe idealne na lato. Chrupiąca beza na zewnątrz i piankowe wnętrze poprawi nastrój nawet w najbardziej pochmurny i deszczowy letni dzień
Pieguskowa KuchniaIdealny napój na regenerację wszystkich wymęczonych do bólu komórek ciała? KAWA! Najlepiej bardzo mocna, podana w uroczej szklance z bitą śmietaną na wierzchu i uroczą
Kuchnia EllieSkładniki blaszka 28 cm tarta 2 żółtka 1/2 szklanki (100 g) cukru 2 łyżek stołowych (30 ml) mleka 1 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1/4 łyżeczki soli
w mojej kuchniKiedy zobaczyłam to ciasto tutaj wiedziałam, że będzie pyszne. Efekt mnie bardzo zadowolił… mnie, a raczej moje podniebienie. Połączenie trzech smaków – orzechowego spodu, kokosowej
Smaki Na TalerzuPrawdziwa gratka dla miłośników czekolady – pyszny mus o tymże smaku. Jest puszysty, delikatny, z pewnością też syty:) Z podanych proporcji wychodzą 4 pucharki/szklanki. Polecam. 100
Smaki Na TalerzuSkładniki 2 - galaretki jagodowe 1 galaretka cytrynowa 500ml - śmietany 36% herbatniki ,lub biszkopty na dno tortownicy jagody ,wiśnie brzoskwinie... Wykonanie Galaretki jagodowe rozpuścić w 2 szklankach
w mojej kuchniWczoraj przygotowywałam torta na urodziny Mamy Rafała. Zostało mi odrobinę bitej śmietany - no przecież nie wyrzucę ;-) I tak oto powstała propozycja mega kaloryczna, ale za to
Gotowanie z pasjąW zasadzie to pavlova z truskawkami. Od dawna za mną chodziła, ale jakoś nie było okazji. No może okazje były, ale nie wiem dlaczego pavlovej nie
Gotowanie z pasjąIdealna do weekendowej kawy – tarta z wiśniami na kruchym kakaowym spodzie pod lekką pierzynką z bitej śmietany i mascarpone. Uwielbiam! Ponieważ moja foremka zaginęła w
CiastkozercyPrzepis na te biszkoptowe ciasteczka wypatrzyłam kiedyś na blogu „Moje wypieki”. Robiłam je już kilkukrotnie i jestem pewna, że zrobię je jeszcze nie jeden
Smaki Na TalerzuNie boję się napisać że rolada jest upierdliwym ciastem – na każde trzy które upiekłam zawsze dwie gdzieś pękły przy nadziewaniu. Stąd dobrze zaplanować sobie z góry
Karo in the KitchenKolorowa rolada, w charakterystyczne wzorki imitujące ubarwienie Żyrafy. Właściwiej można dowolny wzór np. ukośne paski i otrzymamy zebrę :), można powiedzieć uniwersalna rolada ;). SKŁADNIKI Ciasto: 4 jaja
RAROSSACzasem, gdy dopadnie mnie stres związany z jakimś nadchodzącym wydarzeniem, uciekam do kuchni. Tam skupiam się tylko i wyłącznie na tym co robię i co lubię
Smaki Na Talerzu