Mocno mleczne lody waniliowe z mlekiem w proszku to jedne z najlepszych lodów, które możecie przygotować z zaledwie kilku składników, bez dodatku jajek oraz użycia maszynki
Di gotujeLody jagodowe na patyku. Przepisy Thermomix. Składniki na lody jagodowe Składniki na 8 lodów: 200 g śmietany 30% 250 g jagód 40 g cukru pudru Wykonanie
Themo przepisyZastanawiam się czy mogłabym napisać coś, czego o ciastach siostry Anastazji nie pisałam wcześniej… ? Raczej nie. Ujmę więc to tymi słowami: kolejny sukces;) Wybierając ciasta
Smaki Na TalerzuDeser brzoskwiniowy przynosi ulgę w czasie upałów. Jeśli bardzo dbamy o sylwetkę, to możemy zrezygnować z bitej śmietany i kawałeczków czekolady. Też jest pyszny 😄 . Potrzebujemy:
Tylko pysznieEton Mess, czyli bałagan z Eton to bardzo prosty i przepyszny deser brytyjski, który składa się z truskawek, bitej śmietany oraz pokruszonych bez. Tak naprawdę można
Di gotujeJeśli lubicie domowe lody, które robi się naprawdę ekspresowo to polecam Wam moje 3-składnikowe lody czekoladowe z kawałkami czekolady, które nie zawierają jajek. Do ich
Di gotujeLodowy tort bezowy z porzeczkami – w sam raz na upały Mamo, zrób bezę .. proszę .. i tak w kółko ; ) Lodowy tort bezowy właśnie powstał w odpowiedzi
Kuchnia na wzgórzuMacie ochotę na niesamowicie czekoladowe ciasto z pysznymi, świeżutkimi malinami i bitą śmietaną? Ciasto czekoladowe z malinami i bitą śmietaną Zawsze kiedy rodzina prosi mnie o
mecooksBardzo lubię te chwile, gdy moje dziecko na wieść, że tego dnia czeka na niego deser skacze radośnie i śpiewa;) Oczywiście nie zawsze mam czas na
Smaki Na TalerzuNa trzecie urodziny mojego syna Piotra dostałam specjalne zadanie. Miałam mu upiec tort z kotkami. Niestety nie mam takich zdolności artystycznych, żeby zrobić kotki z kremu
Passions hobbies lifeSkładniki: Ciasto: 4 jajka 50 g cukru 3,5 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Nadzienie: 500
Qchnia po prostuTaka lekka, taka pyszna, z orzeźwiającą galaretką pomarańczową i chrupiącą bezą migdałową. Wygląda cudnie aż szkoda ją zjadać. Spód: 1 lekko szkl. mąki pszennej 1/2
Cynamonowe szczęścieTakie sobie wspominki . smaki dzieciństwa :) T en deser miał swoje 5 minut w czasach PRL-u ,ale powiem wam że smakuje do dziś wyśmienicie, prostota
Andzia Pichci