Gdy najdzie Was ochota na coś słodkiego, polecam pyszne i ekspresowe rogaliki. Do ich zrobienia potrzeba tylko 3 składników+ nadzienie a gwarantuję Wam, że znikną z
Zrób to smaczniemuffiny z serka wiejskiego Maślane pancakes z kokosem Potrójnie kawowe pancakes Ciecierzycowe pancakes Śmietankowe placuszki z fasoli Gofry z truskawkową bitą śmietaną Ciasto 3 w 1 z czekoladą Imbirowe ciastko z bakaliami Drożdżowe serduszko z gruszką Ciasto czekoladowe z mąki kasztanowej Puszysty sernik kokosowy Daktylowa zapiekanka makaronowa Omlet jaglany Truskawkowe flaugnarde owsiane
Poranek na słodkosię nagrzeje? Nie wspominając już o tym, że Purifry przygotowuje znacznie smaczniejsze jedzenie niż ten pierwszy, a w dodatku jest o wiele szybszy. Chęć na omlet, gorące sandwiche, dwuporcjowe ciastko albo szybkie warzywa na kolację? Żaden problem - Purifry przygotuje w mig każde danie. Nie musicie zbyt długo czekać głodni... a jeśli macie zwykłą frytkownicę - spokojnie możecie sprzedać lub oddać
Poranek na słodkoCiastko jęczmienne z jabłkami i cynamonem pieczone w beztłuszczowej frytkownicy Purifry Multi Health Fryer marki Russell Hobbs
Poranek na słodkoORKISZOWE CIASTKO Z JABŁKIEM I PEKANAMI /przepis własny/ 60 g orkiszu ekspandowanego duże jajko ok. pół szklanki mleka roślinnego łyżka cukru z kwiatu kokosa szczypta soli małe jabłko łyżka mąki orkiszowej (można użyć dowolnej) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia kilka pokruszonych orzechów pekan kilka kawałków suszonego mango łyżeczka stopionego masła ghee (lub dowolnego tłuszczu) Orkisz wymieszać z mąką, jajkiem
Poranek na słodkoWystarczy kilka minut w mikrofalówce. Bez użycia miksera. Wszystko mieszamy w kubku (użyłam największego jaki mam, o pojemności 450 ml). Porcja jest duża. Można ją podzielić na dwie osoby. Ciastko jest najlepsze od razu po upieczeniu. Szybko staje się suche. 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru 2 łyżki kakao 1 jajko 3 łyżki mleka 3 łyżki oleju Dodatkowo: bita
BullioProste dyniowe babeczki. Smakują wyśmienicie. Zyskują wiele, jeśli dodamy do nich kawałki gorzkiej czekolady – jeśli ktoś w takiej gustuje. Mi osobiście smakują obie wersje, jednak
KucharzycaStęskniliście się? Mam nadzieje.. potrzebowałam oddechu od bloga, wpisów, zdjęć.. ale już wróciłam i będę was znowu codziennie zapraszać do odwiedzin mojej kuchni. A
Bernika - moj kulinarny pamietnikZostała mi połowa dyni masłowej, z której przygotowywałam zupę. Zupa jest mało kaloryczna więc w ramach balansu postanowiłam nabyć trochę kalorii poprzez upieczenie ciasteczek Tak więc
kuchniabellissima.wordpress.comRafaello – tego tu absolutnie nie może zabraknąć! Jak wiecie jestem ogromną ( ale to ogromną! ) wielbicielką Rafaello ( zarówno w postaci ciasta , jak i słodkich kuleczek ), dlatego
Ostra na SłodkoINSPIRACJA: mirabelkowy.pl Składniki: ( na 9 szt. o średnicy 7 cm ) 270 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 70 g zimnego masła
Atlas SmakówRafaello – tego tu absolutnie nie może zabraknąć! Jak wiecie jestem ogromną ( ale to ogromną! ) wielbicielką Rafaello ( zarówno w postaci ciasta , jak i słodkich kuleczek ), dlatego
Ostra na SłodkoWspaniałe,kruche ,rozpływające się w ustach . Krem zależy od waszych upodobań ,u mnie zostały nadziane domowym kremem budyniowym. Przepis podpatrzyłam u Małgosi z bloga Na Piecyku
Ladylaura.Bardzo szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne Tawa Tawas. Najlepsze są ciepłe, chrupiące z wierchu a mięciutkie wewnątrz. Tawa Tawas to potrawa kuchni boliwijskiej. Nieźle do
Ewa w kuchniTo są ulubione drożdżowe, nadziewane bułeczki moich chłopaków. Często piekę, taką dużą drożdżówkę podzieloną na mniejsze kawałki, ale czasami zmieniam ilość części lub ich układ w
Smaczna Pyza