Ciasto bananowe. Przepis krok po kroku. Ciasto bananowe. Składniki: 4 dojrzałe banany 1,5 szklanki mąki pszennej 70 g roztopionego masła 80 g cukru
kuron.com.plPyszne ciasteczka na szybko 37,5 dag mąki 12,5 dag cukru pudru 2 jajka 1 kostka margaryny szczypta soli 1 opakowanie cukru wanilinowego 2
Gotuję TestujęStwierdziliśmy wspólnie, że za mało mamy przepisów z dynią. Tzn, żeby nie było, nadal to najpopularniejsze warzywo na blogu, przepisów z nią mamy mnóstwo, ale większość
PaleoLifeKruchutkie ciasteczka o wyraźnym zapachu i posmaku migdałów. Rozpływające się w ustach, pyszne. Bardzo szybko zniknęły. Słodkie, więc idealnie pasują do lekko cierpkiego dżemu/owoców
Czerwony Gupikwykrawać kółka o średnicy 9 cm. Na każde kółko położyć, kawałek jabłka, złożyć na pół. Gotowe ułożyć na blaszce wysmarowanej olejem i wyłożonej papierem do pieczenia. Każde ciastko posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać cukrem cynamonowym. 4. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20-25 minut
Szalona Kuchnia Ewelinysposoby: pełne lub prawie puste w środku. Pełne uzyskamy podczas dokładnego formowania, szprycując warstwy blisko siebie. Takie pełne beziki sprawdzą się kiedy chcemy serwować je jako samodzielne, pojedyczne ciastko – najczęściej jedzone w ręce. Będą mocne, cięższe i bardziej słodkie. Jeśli chcemy wykorzystać beziki jako mini torciki, czyli przekładać dwa beziki kremem i owocami, polecam zrobić lżejszą wersję – czyli
Moja DelicjaKochani co robicie ze zbyt dojrzałymi banami? Ja ostatnio mam fazę na ciasteczka, nie zawsze takie jak te na zdjęciu, bo dodatki lądują różne, w zależności
Kuchnia w czekoladzieKokosanki, bezy kokosowe. Bez dodatku mąki. Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu przepis. Ciasteczka wychodzą pyszne :) Jest jedno, małe ale... najlepsze są, gdy chwilę odpoczną, najlepiej
królestwo garówDziś polecam Wam smaczne rogaliki ze śliwkami. Robi się je szybko a jeszcze szybciej znikają. Można je upiec dla dzieci ale zapewniam Was, że te duże
Ewa w kuchniSKŁADNIKI : • 100g masła • 1/2 szkl. cukru pudru • 1 jajko • 1,5 szkl. mąki pszennej • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia • szczypta soli • łyżeczka aromatu waniliowego • migdały PRZYGOTOWANIE
KUCHNIA POLSKAMyślałam, że moja mama, robiła najlepsze wafle domowe z masą z mlekiem w proszku. Co tam, żyłam ponad 30 lat z tym przeświadczeniem. Uwielbiałam i mleko
Mieszam w GarnkuChałka z kruszonką Chałka z kruszonką. Składniki: Rozczyn: 50 g drożdży świeżych 20 g cukru 50 ml letniego mleka Ciasto:
kuron.com.plCiasteczka smakują rewelacyjnie - są takie chrupiące, niezbyt słodkie i delikatne w smaku. Doskonale nadają się dla osób będących na diecie bezglutenowej, ale wtedy należy pamiętać
Di gotuje