No i skończyło się rumakowanie... Poniedziałek spadł na nas znienacka, choć teoretycznie powinniśmy się byli go spodziewać już niedzielnym popołudniem. Jednak rozleniwieni sylwestrowymi feriami nie potrafiliśmy
Pożeraczka, czyli raz adobrzeNasz sylwestrowy słodki hit! upiekłam je popołudniu by jeszcze móc zrobić zdjęcia przy dziennym świetle, i musiałam schować głęboko do szafki, tylu było chętnych, że nawet
Dzieje kuchennej WiewióryDługo się zastanawiałam jakim przepisem przywitać Was w Nowym Roku. Z racji jakiegoś dziwnego porannego zabiegania i zbliżającej się pory na kawę zapraszam na kruche ciastka
Dzieje kuchennej WiewióryPani Ania przysłała nam te przesłodkie pierniki. Jak na pierwszy raz w dekorowaniu, poszło Pani bardzo dobrze! Takie ludziki można zawiesić na choince a także podarować
CoolinarniePLskładniki * 2 szklanki mąki pszennej + 3 łyżki * 1/2 łyżki kakao * 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia * 1/2 łyżeczki soli * 200 g masła * 1/3 szklanki cukru * 1 jajko
Mix smakuskładniki * 500 g mąki pszennej * 300 g masła lub margaryny * 250 g cukru pudru * 300-350 g bakalii * 3 jajka * 1/2 olejku waniliowego Sposób wykonania Masło
Mix smakuskładniki * 1 kg mąki pszennej wrocławskiej * 250 g miodu * 250 g margaryny * 300 g cukru pudru * 4 jajka * 1 opakowanie przyprawy do pierników * 1 opakowanie cynamonu
Mix smakuskładniki * 1 kg mąki pszennej * 3 jajka * 50 dag miodu prawdziwego * 8 dag smalcu * 15 dag margaryny * 2 łyżki kakao * 4 łyżki cukru * 3 łyżeczki
Mix smakuskładniki * 500 ml miodu * 300 g cukru pudru * 200 g margaryny * 150 g smalcu * 3 opakowania przyprawy do piernika * 1 łyżeczka cynamonu * 1 łyżeczka imbiru * 1
Mix smakuskładniki * 90 dag mąki pszennej * 3 jajka * 30 dag cukru * 30 dag miodu * 25 dag margaryny * 5 dag smalcu * 3 dag kakao * 1 opakowanie przyprawy do
Mix smakuskładniki * 20 dag cukru pudru * 20 dag miodu * 12 dag masła lub margaryny * 1 jajo * 50 dag mąki * 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej * 2 łyżki
Mix smakuskładniki * 200 g miodu płynnego (1/2 szklanki) * 1/2 opakowania przyprawy do pierników * 3 i 2/3 szklanki mąki * 1 jajko * 100 g cukru pudru (1/2 szklanki) * 3
Mix smakuskładniki * gotowe ciasto francuskie * 8 łyżek kremu orzechowo-czekoladowego np. nutella * 50 g posiekanych orzechów laskowych * 2 łyżeczki cukru Sposób wykonania Rozwinąć ciasto. Krem orzechowo-czekoladowy
Mix smakuskładniki * 1 szklanka miodu * 1/2 szklanki cukru * 75 g smalcu * 100 g masła lub margaryny * 2 opakowania przyprawy do pierników * 1 niepełna łyżeczka sody * 1
Mix smakuŚwięta zbliżają się już wielkimi krokami więc najwyższa pora na pierniczki. Dziś pierwsza partia, ale to dopiero początek... Dziś do wypróbowania idzie przepis na pierniczki
Mix smaku