Tort marchewkowy przygotowałam wyłącznie z myślą o sobie (w końcu!). Ciasto marchewkowe to jedno z moich ulubionych, podobnie smak kokosa w deserach jest dla mnie najlepszy
Poezja smakuSmaczne lekkie ciasto z herbatników przełożonych masą jogurtowo-owocową i śmietankowym kremem budyniowym, udekorowane owocami i galaretką. Przygotowane odpowiednio wcześniej jest mięciutkie i rozpływające się w
Trzeci talerzJagodzianki...marzyły mi się od dawna, ale jakoś bałam się je zrobić...Zawsze z rezerwą podchodzę do drożdżowych wypieków, ale wszystko wyszło świetnie. Jak to mawiają
Mania WypiekaniaKruche niepozorne babeczki, nadziane kremem o smaku białej czekolady i jeszcze mało popularnej herbaty matcha która ma konsystencję sypkiego pudru, i bogactwo antyoksydantów, w Japonii bardzo
Wanilia i KardamonZatęskniłam za borówkami! Zarówno tymi na surowo, w cieście, czy właśnie w muffinach. Uwielbiam te owoce. Mają dużo wartości odżywczych i są bardzo smaczne. W
Nastoletnie WypiekanieNiezwykle pomysłowe ciastka w kształcie herbaty w torebkach. Naprawdę, można się pomylić :) Zapewniam, że goście będą zachwyceni. Polecam! Składniki: 100 g masła 1 ½ szkl. mąki
Nastoletnie WypiekanieKruche, słodkie i kolorowe babeczki z budyniem i owocami. Wyglądają pięknie i smakują rewelacyjnie. Serdecznie polecam! Składniki: (przepis na okolo 20 sztuk) Ciasto: 1,5 szkl
Nastoletnie WypiekanieSłynny deser Lava cake- czyli ciastko lawa z płynnym środkiem. Uchodzi za trudny do zrobienia, choć w rzeczywistości jest łatwy i szybki w przygotowaniu. Intensywnie czekoladowy
Nastoletnie WypiekanieWilgotne, lekkie i puszyste babeczki o intensywnie waniliowym smaku i zapachu. Udekorowane słodkim kremem waniliowym. Poza smakiem, ich atutem jest wygląd, który przyciągnie każdego ;) Przepis pochodzi
Nastoletnie WypiekanieDelikatnie biszkopty przełożone słodką bitą śmietaną oraz startą gorzką czekoladą. Efektowny deserek, który zachwyci każdego. Polecam! Składniki: (na 6 wieżyczek) Biszkopciki: 3 jajka w temperaturze
Nastoletnie WypiekanieEkler, eklerek, eklerka , z fr. éclair – podłużne ciastko z parzonego ciasta. Po przecięciu na dwie części jest napełniane kremem lub bitą śmietaną. Eklerka prawdopodobnie została
mojewypiekiinietylkoBardzo prosta i szybka w przygotowaniu, a dzięki świeżym owocom jest idealna na lato. Owoce idealnie komponują się z masą z serka mascarpone i
Passion of CookingSkładniki: 30 dag maki kostka margaryny 10 dag cukru 2 żółtka szczypta soli Ponadto 2 galaretki ( kolory oraz smaki według uznania) owoce (dowolne) 250
kgwjanczewoHello Summer! sezonowe przepisy na lato Lato jest moją ulubioną porą roku. Jak mieszkałam we Wrocławiu to pod moim blokiem już od samego rana rozkładali się
Pink EnvelopeCiasto z kaszą manną i truskawkami to kolejny smak lata. Delikatnie czekoladowa masa z kaszy manny plus galaretka z owocami to połączenie, które sprawdza się zawsze
Poezja smaku