Miałam co do nich wiele wątpliwości ale okazały się pyszne. Długo świeże i bardzo pachnące :) Nasz hit sprzed dwóch weekendów. Podpatrzone u Anny
Dzieje kuchennej WiewióryJabłka to moim zdaniem największe kulinarne bogactwa jesieni:) Dlatego też często wtedy dodaję je do różnych potraw, najczęściej jednak do deserów. Oczywiście najbardziej popularnym deserem z
Z miłości do słodkościMak kojarzy mi się z Bożym Narodzeniem, makowcem, seromakiem. Połączenie masy makowej z ciastem drożdżowym jest jednym z moich ulubionych. Zwykle nie korzystam z gotowych mas
Cakes By KejtTo najlepsze ciastka owsiane domowe jakie jadłam do kawy. Do ciastek można dodawać przeróżne dodatki, to na co mamy ochotę i to co lubimy. Składniki: 150
Smaczne PotrawyZegary przestawiliśmy na czas zimowy, a co za tym idzie przedłużylismy wieczory. Właśnie w takie długie, nudne a czasem do tego deszczowe dni często z mojąrodziną
Z Majeczką w kuchniDo czerwonego barszczyku można podawać krokiety, paszteciki, uszka a ja polecam dziś dla odmiany drożdżowe paluszki idealne do czerwonego barszczu. Zajrzyjcie również do wpisu
potrawyregionalneJuż czas na faworki. Nie ma chyba osoby która ich nie lubi. No chyba,że nie przepada za słodyczami. Wbrew pozorom są bardzo łatwe w wykonaniu
potrawyregionalneDziś zachciało mi się coś słodkiego ... ...( nie taka to znów nowość) ale z racji ,że dziś święto i sklepy zamknięte to nici ze słodkich zakupów. Przejrzałam
potrawyregionalneJeżeli zajrzeliście na ten wpis, to na pewno jesteście pożeraczami pączków;) Już dawno zbierałam się do zrobienia oponek serowych i w końcu
potrawyregionalneŚwięta,święta i po świętach.... szkoda,że tak szybko mijają te cudowne chwile.... Koniec roku i przed nami Sylwester. Pora zabaw, imprez sylwestrowych i jedzenia
potrawyregionalneDziś zapraszam na drożdżowe paszteciki z mięsem i pieczarkami. Do nich filiżanka czerwonego barszczu i mamy pyszne jedzonko. Składniki: Ciasto: 4 szklanki maki pszennej 1 szklanka
potrawyregionalneRobiłam już oponki serowe. Przepis znajdziecie TU . Dziś polecam je również gorąco ale w innym przepisie. Podpatrzyłam go na blogu http://mojepasjekrakow.blogspot.com Wyszły przepyszne!
potrawyregionalneAch te bezy !... pyszne i chrupiące. Przedstawiam Wam je dziś w trzech smakach. Kokosowym Kawowym Waniliowym Zapraszam również do zrobienia TORTU BEZOWEGO Z KREMEM KAWOWYM I
potrawyregionalneWreszcie są jagody! A jak jagody to i jagodzianki . Chwila przygotowań i możemy zajadać pyszne i własnoręcznie zrobione jagodzianki. Składniki na około
potrawyregionalnePączki hiszpańskie mają swoją rzeszę wielbicieli. Robi się je z ciasta parzonego jak np. ptysie, a nie jak tradycyjne z ciasta drożdżowego. Zwane są również
potrawyregionalne