wystygnięcia. Na drugi dzień – spód formy do pieczenia tarty wykładamy papierem do pieczenia. Wyjmujemy ciasto, wykładamy nim formę włącznie z bokami (z pozostałości ciasta można upiec ciasteczka), równamy powierzchnię, gęsto nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC na ok. 20 – 25 minut. Upieczony spód odstawiamy do wystudzenia. Rozpuszczamy galaretkę – studzimy. Szykujemy masę budyniową. Masło ucieramy i dodajemy
mojewypiekiinietylkoTrochę nas nie było, ale już wracamy do regularnych wpisów. Długi weekend już za nami. Jak Wam się udał?? Nam mimo słabej prognozy udało się złapać
PaleoLifeprodukt próbowałam po raz pierwszy i już się w nim zakochałam. Manna kokosowa , to nic innego jak miąższ z kokosa. Sprawdza się doskonale jako egzotyczne smarowidło do kanapek, ciasteczek, a także dodatek do różnych deserów czy wypieków. Osobiście bardzo Wam ją polecam! Myślę, że wielbiciele kokosowych smaków pokochają ją tak samo jak i ja Ten i wiele innych zdrowych
Słodkie okruszkiCiebie, dla innych i dla siebie też. Bo już niejednokrotnie sama wpisywałam w Google "bistro mama ciasto kruche do tarty" albo "bistro mama ciasto maślankowe z rabarbarem", "bistro mama ciasteczka do pieczątek". Ostatnie sześc lat to blog. Poświeciłam mu dużo czasu, ostatnio trochę zaniedbałam, wygotowałam i napiekłam większość pomysłów, brakuje mi trochę czasu i nowych zdjęć. Będzie wolniej, ale dalej
bistro mamaBardzo smaczne i zdrowe babeczki owsiane.Robi się je bardzo szybko i można je zabrać jako przekąskę np.do pracy.Babeczki nie zawierają maki ani tłuszczu.Może nie wyglądają
Mała w garnku mieszaCzy w jednej, małej babeczce da się przemycić mnóstwo zdrowych i pysznych składników? Pewnie, że się da! Zainspirowana konkursem Lubella z płatkami Corn Flakes kakao i
Ostra na Słodkobiszkopt wykładamy jeszcze ciepły budyń, ale nie gorący. Następnie na warstwie budyniowej układamy pokrojone w plasterki truskawki i zalewamy tężejącą galaretką. Chłodzimy. I gotowe! ;) Możecie cieszyć się pysznym ciasteczkiem do popołudniowej kawki :) Życzę smacznego
Czerwona Porzeczkacałą formą do lodówki na kilka godzin. Kroimy w formie. Ja użyłam formy która wygląda jak tortownica kwadratowa. Bardzo wygodna do robienia tego ciasta. Rysunek poglądowy warstw w tym ciasteczku Pracochłonne ale obłędne. Polecam. Artykuł Słodko – słone ciasto – obłędne pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plteż zwykłej galaretki) do dekoracji chipsy z wiórek kokosa od Plenus <-- Klik Spód ciasteczkowy: 120 gr herbatników 60 gr roztopionego masła 1. Tortownicę wykładamy folią spożywczą. 2, Ciasteczka kruszymy i mieszamy z roztopionym masłem. Wykładamy nimi dno tortownicy dokładnie ugniatając i chowamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. 3. Pierwszą galaretkę rozpuszczamy w połowię wody, czyli
Gotowanie...to proste !Pyszne, mięciutkie, puszyste ... nie przesłodzone. Fajnie zachowany balans między lekko winnym jabłkowym nadzieniem, a słodką, maślaną kruszonką. Nie sposób się od nich oderwać ... 😊 No i ten
Walijskie Pichcenieprostu uwielbiam – chałwa lniana. Próbowaliście kiedyś? Jeśli nie, to zachęcam do spróbowania O chałwie lnianej pisałam Wam już tutaj (klik) Polecałam Wam ją również jako główny składnik wspaniałych ciasteczek (klik) . Dziś polecam Wam ją w formie pysznego i prostego deseru Zapraszam również na stronę i fanpag producenta: Składniki: 1 szklanka mleka 5 łyżek kaszy manny błyskawicznej 2 kostki chałwy
Słodkie okruszkisycąca. Lody brzoskwiniowe Lody brzoskwiniowe z dwóch składników ? Wydawałoby się niemożliwe, a jednak Kremowe i mocno Sernik na zimno ” Oreo „ Delikatny i puszysty sernik na zimno z ciasteczkami Oreo, swoją konsystencją przypominający nieco piankę. Sernik .related-post{}.related-post .post-list{ }.related-post .post-list .item{ }.related-post .post-list .item .title { font-size:16px; color:#999; line
NiePieprz.plpieczenia. Schłodzone ciasto wałkujemy dość cienko, bo na 3-4 mm i radełkiem tniemy na mniej więcej równe paski. Następnie tniemy w poprzek pod skosem, aby powstały romby. Gotowe ciasteczka smarujemy białkiem i posypujemy kminkiem. Układamy na blasze i pieczemy. Smacznego
Kuchnia od dwojgaCiasto, które bardzo szybko znika, kawałek po kawałku ;) Kolejny przepis znany z dzieciństwa, teraz chyba nieco zapomniany, ale jak miło się wraca do tych smaków! Też
Domowa cukiernia EwyPuszyste muffinki na maślance z kwaskowym rabarbarem i chrupiącą kruszonką. Małe słodkie co nieco do herbatki ale nie tylko. Muffinki można zabrać także do szkoły
Monia miesza i gotuje