Czekoladowe muffiny z wiśniami to kolejny wypiek z urodzinowego przyjęcia Błażejka. Tort Miś i miękkie ciasteczka z czekoladą już znacie. Jeśli Wam zasmakowały te pomysły, to ten również przypadnie Wam do gustu :). Muffiny są miękkie i bardzo czekoladowe. Piekłam je w zwykłych papilotkach i potem wkładałam je do większych, sztywnych foremek. Dopiero niedawno dowiedziałam się, że w tych tekturowych papilotkach
Słodki PomysłTak jak pisałam na Facebooku, dałam Wam wybór na przepis, który ma się pojawić jako pierwszy na stronie. Z przewagą 10 głosów wygrało to
Zdrowie i pysznie na talerzuDrożdżowe bułeczki z kruszonką, to jest to, na co mam zawsze ochotę 😍 Uwielbiam z dowolnym nadzieniem, a nawet i bez. Ale te z jagodami w
Walijskie PichcenieMasa serowa ・ 500 ml śmietanki kremówki ・ 500 g serka waniliowego ・ kilka herbatników pokruszonych ・ dowolne owoce,u mnie maliny i jagody ・ 1 łyżeczka żelatyny ・ 1/4 szkl ciepłej wody Wykonanie Ciasteczka pokruszyć i wyłożyć dno formy. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Kremówkę ubić na sztywno,następnie dodać po łyżce serka nadal miksując na niższych obrotach . Dodać
w mojej kuchniPlacuszki z serka waniliowego z czekoladą to nasza kolejna propozycja na pyszne, słodkie śniadanie. Wbrew pozorom placuszki robi się bardzo szybko. Placuszki są bardzo delikatnie w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pieczecie ciasta w domu, czy wolicie je kupować? Smacznego! A jeśli szukacie pomysłu na inne ciasta z bananami polecam moje przepisy: Bananowe muffinki z karmelową niespodzianką Ciasteczka z ciecierzycy, bananów i masła orzechowego Artykuł Proste ciasto z bananami bez glutenu i laktozy – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi
Okiem Blondynki by McBlondi2 szkl mąki pszennej 2 szkl mąki graham 1 kostka margaryny Palma 1 szkl cukru 1 cukier do pieczenia 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka
Gotowanie jest łatweWilgotne muffinki z dodatkiem startego jabłka. Bardzo łatwe i szybkie przygotowanie. Można pominąć jabłko, a zamiast tego zatopić w każdej muffince
Praktyczna plKolejny przepis od mojej siostrzyczki. Rogaliki pyszne, znikają w mgnieniu oka. Dziękuję. Wykonanie ciasta – drożdże pokruszyć do kubka zalać małą ilością letniego mleka, dodać łyżeczkę
Kuchnia PokoleńKolejny Kurs cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów prowadzony przeze mnie zakończony sukcesem! Tym razem był to Kurs I stopnia. Zobaczcie jakie słodkości przygotowaliśmy! Ps. kolejna fantastyczna
Ostra na SłodkoMaliny wymieszaj z pozostałym miodem, rozgnieć widelcem. Ciastka pokrusz w rękach, niezbyt drobno. Układaj poszczególne warstwy deseru w naczyniu. Zacznij od pokruszonych ciasteczek. Następnie serek, potem maliny, znowu serek. Na koniec ciastka, trochę serka i dekoracja z owoców. SMACZNEGO! Daj znać w komentarzu, czy lubisz takie
kuron.com.plbezowe z orzechami, które zachwycą każdego wielbiciela słodkości ? O tym dziś! CO TO JEST BEZA WŁOSKA? BEZA WŁOSKA to stabilna gęsta beza wykorzystywana do dekoracji tortów, tart, ciast i ciasteczek. Swoim smakiem przypomina lubiane w dzieciństwie ciepłe lody – jest nieziemsko słodka i bardzo delikatna. Składa się z ubitych białek zaparzonych syropem cukrowym. Nie wymaga pieczenia, suszenia ani podgrzewania – to syrop
Ostra na Słodkoszklanka cukru pudru 3-4 łyżki soku z cytryny Przygotowanie: do cukru pudru dodajemy sok z cytryny i dokładnie mieszamy aż się wszystko dobrze połączy polewamy ciasta lub ciasteczka ;) Gotowe
Gotowanie z pasjąskórką oraz sokiem z cytryny. Całość. Biszkopt nasączyć uprzednio przygotowanym ponczem i równomiernie wyłożyć na niego krem. Połowę biszkoptów posmarować dżemem oraz złożyć z resztą ciastek. Złożone ciasteczka ułożyć na kremie, a całość zalać tężejącą galaretką. Ciasto schłodzić w lodówce
Di gotujepokroić i delektować się jego smakiem A Wy lubicie rabarbar? Wykorzystujecie go do wypieków? Smacznego! Polecam również inne moje przepisy, z wykorzystaniem kruchego ciasta: Bezglutenowe ciasteczka deserowe Bezglutenowa szarlotka Bezglutenowe ciasto serowo-jabłkowe Sernik na bezglutenowym kruchym spodzie Artykuł Bezglutenowe kruche ciasto z karmelizowanym rabarbarem i bezą – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki
Okiem Blondynki by McBlondi