ciasteczka - 39423 przepisów (strona:1466/2629)

CZEKOLADOWY HUMMUS NA SŁODKO 134

łyżka cukru trzcinowego 1 łyżeczka pasty waniliowej (lub ekstrakt do smaku) odcedź ciecierzycę i zblenduj z pozostałymi składnikami na puszystą, gładką masę podaj posypany kakao sam, z owocami albo ciasteczkiem Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł CZEKOLADOWY HUMMUS NA SŁODKO pochodzi z serwisu SandraFrej.com

SandraFrej.com
Ekspresowe rogaliki (bez jajek, bez nabiału) 157

Kiedy nie ma czasu na wymyślne desery, a bardzo się chcę coś słodkiego, skorzystajcie z tego prostego przepisu na pyszne, chrupiące rogaliki z nadzieniem. Zazwyczaj robię

Smaki Armine
Sernik z mascarpone i musem morelowym 217

Sernik mascarpone z musem morelowym to pyszne orzeźwiające ciastko. Jest lekkie i znika dość szybko z talerzy. Ten sernik zrobiłam z musem z moreli, ale można zrobić z musem z truskawek, malin, czy innych owoców, które lubimy. Nie jest trudne do wykonania, dlatego zachęcam do jego zrobienia osoby, które dopiero zaczynają swoją przygodę ze słodkościami. … Czytaj dalej Sernik

Pieprzyć z Fantazją
Rogaliki francuskie z serem 155

cukrem trzcinowym. Piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C przez około 25 minut. Po upieczeniu najlepiej zdjąć rogaliki z foremki i wystudzić na kratce. Zobacz również: ciasteczka francuskie z cynamonem

Kuchcik gotuje
Beziki 123

Małe, chrupiące beziki – słodkie, kuszące, na raz… Ich przygotowanie nie jest trudne, wystarczy trochę cierpliwości i gotowe Składniki na około 75 sztuk: 3 białka 150 g

Słodki sentyment
Włoskie rogaliki Cornetti 131

Puszyste drożdżowe rogaliki Cornetti, które razem z cappuccino tworzą tradycyjne włoskie śniadanie.  I choć jest to przepis uproszczony bez laminowania i dużej ilości masła to

wyzwania kuchenne
Sernik z karmelem i orzechami pekan 184

cukru (1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki śmietanki kremówki 36% Dodatkowo: 3/4 szklanki posiekanych orzechów pekan (ew. włoskich) (*) sól  Sernik z karmelem i orzechami pekan - przygotowanie: Przygotować spód. Ciasteczka zmiksować (np. malakserem; na drobno) z roztopionym masłem/margaryną oraz solą.  Całość przełożyć i wklepać w dno formy wysłanej papierem do pieczenia. Spód podpiec w rozgrzanym piekarniku przez

Di gotuje
Leśny mech z malinami 223

Ciasto Leśny mech to bardzo znane i lubiane ciasto z dodatkiem szpinaku ( świeżego lub mrożonego ). To dzięki niemu uzyskuje taki piękny zielony kolor. Istnieją różne wariacje

Opowieści z piekarnika
Paluszki z kminkiem – kuchnia podkarpacka 143

Paluszki z kminkiem - kuchnia podkarpacka Niektórych dawnych przepisów nie da się dokładnie odtworzyć. Czasem brak jest składników, bo skąd na przykład wziąć makuchy lniane. Nawet zakup

Trzeci talerz
Bułeczki (wianki) drożdżowe z żurawiną i migdałami 130

Bardzo lubię te wianki drożdżowe z żurawiną i migdałami i polecam wypróbować ten przepis i tak naprawdę bułeczki te można zrobić z ulubionym nadzieniem i posypać

Smaki Armine
Muffinki bananowe – najlepsze! 124

Obok uwielbianego przez nas chlebka bananowego kolejna miłość to te muffinki bananowe. Są tak proste i tak genialnie smakują, że 

Kolorowy Przepisownik
Drożdżówki z budyniem i malinami 156

Zakręcone bułeczki drożdżowe na słodko... z budyniem waniliowy i świeżymi malinami, polane rozpuszczoną białą czekoladą. Drożdżówki są mięciutkie, pulchne i nie za słodkie - po prostu

Kuchnia MagdaLeny
Moja dieta. Co jem w dobie pandemii? 220

listę słodkości, które mogę przygotować, gdy tej ochoty na odrobinę słodyczy nie będzie dało się pokonać herbata owocową Co znalazło się na tej liście? Z słodkości wysoko kalorycznych: Wegańskie ciasteczka cynamonowe , Tarta a’la Snickers . Z wersji bardziej dietetycznej: Kokosowe kulki mocy , Lody bananowo – kokosowe , Muffinki orzechowo – bananowe . I czasem z dowozem Raz na jakiś czas robimy

365 dni dookoła kuchni
Mąka migdałowa 109

dużych ilościach. Powinna stanowić jedynie dodatek do dań i deserów. Zastosowanie Mąka migdałowa ma szerokie spektrum zastosowań. Jest idealna do wypieków. Stanowi podstawę przyrządzania makaroników francuskich, pysznych ciasteczek o migdałowym aromacie. Może stanowić dodatek do chleba, nadając mu pyszny migdałowy aromat. Często dodawana jest do deserów. A nawet jako panierka lub marynata do mięs. Olej migdałowy choć pysznie pachnie, jednak

SmartBake.pl