ciasteczka kruche - 5126 przepisów (strona:285/342)

Ciastka z czekoladą i migdałami 182

Są w miesiącu takie dni kiedy mogłabym zajadać ciastka w czekoladzie od rana do nocy ;) I to właśnie te smakują mi najbardziej. Cienkie kruchutkie ciasto polane

Mienta blog
Przepisy na Boże Narodzenie 2016 6411

Słodkości 1. Popękane ciasteczka 2. Kakaowa rolada z jabłkami 3. Tort kakaowo-wiśniowy z rurkami 4. Muffinki Snickers 5. Sękaczek  6.Chatka Baby Jagi 7. Popękane ciasteczka cytrynowe 8. Mrówka 9. Brazylianka 10. Kubanka 11. Sernik Królewski 12. Oczy carycy 13. Najprostszy piernik 14. Bajaderki 15. Muffiny Leśny Mech 16. Muffinki Reniferki 17. Puszyste pierniczki 18. Muffiny kokosowo-karmelowe(...)Zupa krem z pieczonych buraków 3. Ryba po grecku bez smażenia 4. Pasztet jaglany z pieczarkami 5. Roladki z tortilli z wędzonym łososiem 6. Pasztet z cukinii 7. Kruche marchewki 8. Pasztet z soczewicy 9. Faszerowana bagietka 10. Pomidorowa zupa rybna 11. Zupa krem z pieczarek 12. Tortilla szpinakowa 13. Roladki pomidorowe z ziołowym serkiem 14. Rolada szpinakowa z wędzonym

Czerwona Porzeczka
Jak zrobić suszone jabłka 87

Jak zrobić suszone jabłka. Jak suszyć i jak przechowywać jabłka. Jak zrobić suszone jabłka, aby były chrupiące i aromatyczne przez długi czas, to pytanie które często

Cztery Fajery
Kruche rogaliki z różą 166

Rogaliki nadziane płatkami róży utartymi z cukrem, to szlachetne małe słodkości. Są prawie jak czekoladki z najwyższej półki, które jemy po jednej dziennie, aby starczyło na

Posadzone i zjedzone
Słodkie środy - Tartaletki z jabłkiem i kajmakiem 151

Takie tartaletki to u mnie w domu słodkość na wszystkie sezony. Jabłka dostępne są u Nas przez cały rok, więc z powodzeniem zarówno wiosną jak i

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasto miodowe z rabarbarem i orzechową kruszonką 96

Wyjątkowo proste do przygotowania ciasto miodowe z rabarbarem i orzechową kruszonką . Nie trzeba nic ucierać, ani miksować, wystarczy wymieszać i gotowe Łatwizna ! Ciasto jest aromatyczne, nie

Oryginalny smak
Beza szwajcarska 108

Beza szwajcarska to jeden z trzech rodzajów bezy obok włoskiej i francuskiej. Jest bardzo stabilna i odporna na różnice temperatur. Ma aksamitną, lekko ciągnącą konsystencję, jest

Ciastkozercy
Migdałowe ciasteczka 103

Grudzień chyba od zawsze kojarzył mi się i tak już pewnie zostanie, z czystą rozpustą. Z łakociami, ze słodkim i ze zdecydowanym nadmiarem słodkiego. Co zrobić

SMYKWKUCHNI
Oponki z ciasta francuskiego 145

W tym roku Tłusty Czwartek obchodzony będzie 23 lutego, ten smakowity dzień zbliża się wielkimi krokami, dlatego mam dla was kolejny przepis, łatwy, szybki i pyszny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szarlotka z jabłkami i gruszkami 221

Szarlotka, jedno z obowiązkowych ciast na polskich stołach. Każda pani domu, a raczej pani piekarnika, ma na nią swój jeden niezawodny przepis. A ja takiego nie

Trzeci talerz
"Przepisy Joli. W rodzinnej kuchni" Jola Caputa 182

"Przepisy Joli. W rodzinnej kuchni" to kolejna książka Pani Joli Caputy z pysznymi przepisami. Tym razem w książce znajdziemy przepisy syna i córki Pani Joli. Recenzja

kruche babeczki
Puszysty sernik na białkach 134

Sernik na białkach Puszysty, delikatny i bardzo smaczny sernik, do którego przygotowania nie używamy całych jaj a wyłącznie białka. Jest to świetny pomysł na wykorzystanie białek

Blog z Apetytem
Tradycyjne faworki czyli chrust 142

Tradycyjne faworki czyli chrust to coś czego w karnawale zabraknąć nie może. Trudno jednoznacznie określić kiedy i gdzie narodziła się tradycja smażenia faworków. Nazwa pochodząca od

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
mazurek z ajerkoniakową panna cottą 115

składniki na ciasto: 180 g mąki orkiszowej lub pszennej 1 żółtko 1 łyżka kwaśnej śmietany 100 g masła, schłodzonego 25 g cukru pudru wykonanie: Mąkę przesiewamy

Domowy Smak Jedzenia
SERNIK Z MUSEM POMARAŃCZOWYM ( JAFFA CHEESECAKE) 161

skomplikowany, ale wymaga przygotowania trzech warstw: kruchego spodu (wolę od ciasteczkowego), masy serowej oraz budyniu pomarańczowego. Połączenie tych trzech elementów to eksplozja smaków, uwierzcie!  Naprawdę polecam ;) Składniki na kruchy spód *: -  160 g mąki pszennej -  30 g kakao -  100 g zimnego masła -  60 g cukru pudru -  porządna szczypta soli -  1 jajko Do dużej miski(...)obciążeniem, wstawić z powrotem do piekarnika i piec kolejne 8 - 10 minut, do zarumienienia i wypieczenia spodu. Wyjąć ciasto i wystudzić. *Jeśli nie masz czasu, to możesz użyć ciasteczek czekoladowych z nadzieniem czekoladowym ( ok. 200 g) np. markizy i połączyć je z masłem (40 g) w malakserze. Następnie taką bazę wyłożyć na dno formy o średnicy 24 cm i schłodzić

Calzonella.com

Proponowane wyszukiwania