ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:295/1556)

Drożdżowe ciasto malinami i jezynami 159

fantazyjnym wyglądzie. Za to właśnie uwielbiam drożdżowe ciasto, można z nim robić cuda, pod warunkiem że zna się kilka trików, którymi regularnie się z Wami dzielę ps. Ciasto dzięki dodatkowi owoców jest dobre nawet na trzeci dzień. Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: 500 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 1 banan 150 g cukru(...)łyżkami cukru, dzięki temu sok nie będzie bardzo wsiąkał w ciasto, a więc nie ma obaw o zakalec. Wyrośnięte ciasto odgazuj, czyli ponownie chwilkę zagnieć, po czym podziel na 2-3 części i rozwałkuj na grubość nie większą nić 0,5 cm. Na środku każdej części rozłóż owoce i zawiń w rulon. Tak zrolowane ciasto pokrój na paski

greenscarf
Drożdżówki z borówką amerykańską 310

Przywołać ten smak. Gdybym miała jagody byłyby jagodzianki. Niestety w Irlandii jagód jest „jak na lekarstwo”. Korzystając z okazji, że ponownie robiłam ciasto na bułki drożdżowe na serwatce, upiekłam drożdżówki z borówką amerykańską. Ponieważ miałam owoce zamrożone postanowiłam je wykorzystać właśnie w takiej formie – bez rozmrażania. Nie powiem, miałam wątpliwości co do tego, jak się zachowa ciasto drożdżowe nadziane(...)kratkę i polewamy lukrem, albo posypujemy cukrem pudrem. Drożdżówki z borówką amerykańską smakują, jak najprawdziwsze jagodzianki. Eksperyment z mrożoną borówką był bardzo udany. Zamrożone owoce nie wywarły żadnego wpływu na strukturę ciasta drożdżowego, a po upieczeniu zachowały nawet swój kształt. Puszyste, mięciutkie, pachnące – drożdżówki z borówką amerykańską, polane słodko kwaśnym lukrem przywróciły smaki z dzieciństwa. Do dziś pamiętam

mojewypiekiinietylko
Kruche ciasto z kwaśną porzeczką pod słodką bezą 176

godzinę porzeczki oczyszczamy, zasypujemy cukrem gotujemy, dosypujemy kisiel, dokładnie mieszamy białka ubijamy na pianę stopniowo dosypujemy cukier i skrobia Ciastem wyklejamy formę na tartę lub prostokątną blaszkę, podpiekamy około 15 minut w temp 190"C Następnie wykładamy owoce oraz bezę, zapiekamy przez kolejne 15- 20 minut, aż zarumieni się beza Podajemy ze świeżymi porzeczkami:)  SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami. 176

delikatna pianka i owoce.Tym razem wersja z winogronem.Trafiły mi się małe, słodkie winogrona bez pestek, dlatego postanowiłam dodać je do ciasta.Oczywiście możecie dodać owoce takie jakie lubicie. Najwięcej przepisów na to ciasto znalazłam  z malinami. Wypróbowałam już z jabłkami, malinami, wiśniami, śliwkami.Wszystkie pyszne :) Składniki na ciasto: 2,5 szkl. mąki 1 kostka margaryny 2 łyżeczki(...)śmietankowy 1/3 szkl. oleju Dodatkowo dowolne owoce. Białka ubić.Następnie partiami wsypywać cukier, proszek budyniowy i na koniec powoli wlewać olej. Piankę wyłożyć na wystudzony spód ciasta. Na piankę poukładać owoce. Na wierzch zetrzeć mniejszą część ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 30-40 minut do zrumienienia. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem

Agusiowe smakołyki
Szybkie ciasto z jagodami i kruszonką 165

Ostatnio robię tylko szybkie ciasta z owocami sezonowymi. W kuchni w ogóle spędzam mniej czasu, bo moje małe mieszkanko w centrum miasta rozgrzewa w takie upały do trzydziestu-kilku stopni. Siedzę sobie blisko wentylatora i popijam mrożone napoje. SZYBKIE CIASTO Z JAGODAMI I KRUSZONKĄ Składniki na kruszonkę: - 100 gram mąki - 150 gram cukru - 100 gram masła Przygotowanie kruszonki: Wszystkie

Życie zamknięte w smaku
Puszyste ciasto z truskawkami 140

mięciutkie. Puszyste ciasto z truskawkami idealnie nadaje się jako deser do popołudniowej kawy w leniwe niedzielne popołudnie. Jako, że sezon w pełni do ciasta dodałam truskawki, ale mogą to być dowolne inne owoce: jagody, rabarbar, jabłka śliwki, to co akurat mamy pod ręką. Można również wykorzystać owoce mrożone. Przepis otrzymałam od mojej mamy, która wielokrotnie go używała, zwłaszcza(...)wolnych obrotach. Miksujemy do czasu uzyskania jednolitej masy, nie za długo gdyż straci sprężystość i będzie bardziej twarde po upieczeniu. Ciasto wylewamy na blaszkę (moja ma wymiary 23×26 cm) przykrytą papierem do pieczenia. Na cieście układamy owoce (miałam dość drobne truskawki, więc dałam je w całości, większe można przekroić na pół), lekko je dociskając. Pieczemy w temperaturze

e-PrzepisyKulinarne
Proste ciasto z rabarbarem + film 152

Wiosenne, delikatne, lekko kwaskowate z nutą słodyczy, ciasto z rabarbarem to wyśmienita propozycja na każdą okazję. Przygotowuję się je bardzo prosto i błyskawicznie znika z talerzy. Znakomicie smakuje również z innymi sezonowymi owocami. składniki na tortownicę 23 cm 2 szklanki mąki pszennej 4 jajka 1 szklanka cukru 250 g margaryny do pieczenia 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)żółtka wsypujemy mąkę oraz proszek do pieczenia  i wlewamy letnią margarynę. Wszystko delikatnie łączymy łyżką. Do posmarowanej  tłuszczem i posypanej mąką tortownicy, wlewamy ciasto ( zostawiamy ok 3-4 łyżek ciasta do polania owoców ) a następnie układamy na nim dość grubą warstwę pokrojonego rabarbaru, owoce polewamy nierównomiernie pozostałym ciastem. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C

Smakowite Dania
Sernik bez sera (Styropian) 555

białek 1 1/4 szkl. cukru 1200 g kwaśnej śmietany 18% 2 op. budyniu śmietankowego bez cukru (1 opakowanie - 40 g) Dodatkowo: 400 g drobnych owoców (malin, truskawek, jeżyn, porzeczek itp.) Przygotowanie: 1. Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami do uzyskania jednolitego, gładkiego ciasta. Uformować z niego kulę, a następnie podzielić na dwie równe części. Owinąć je w folię(...)cukier, cały czas miksując. Wsypać przesiane budynie i krótko zmiksować. Dodać śmietanę i bardzo delikatnie wmieszać ją do piany. 3. Masę śmietankową przelać na ostudzony spód ciasta. Na wierzchu delikatnie poukładać owoce. Całość posypać II częścią ciasta, wcześniej startą na tarce. Piec w 180 st.C około 50 minut. Po tym czasie pozostawić ciasto w uchylonym piekarniku do wystudzenia. Najlepiej

Nastoletnie Wypiekanie
Tosty francuskie z rokitnikiem 146

śniadaniowa wersja to tosty francuskie z rokitnikiem. Idealna sprawa jeśli kupiliśmy ciasto drożdżowe, ale zjedliśmy tylko kawałek a reszta nie jest już taka świeża. Składniki: 2 kromki ciasta drożdzowego na osobę (może być spokojnie “wczorajsze”) jajko małe opakowanie śmietany łyżka ekstraktu z wanilii džem z rokitnikiem odrobina owoców(...)mnie garstka mrożonych jagód i ananasa   Jak przygotować tosty francuskie z owocami? Jajko, śmietanę i wanilię mieszamy razem widelcem. Przygotowujemy kanapki z ciasta drożdżowego. Pomiędzy 2 kawałki ciasta wkładamy owoce i dużą łyżkę rozsmarowanego dżemu z rokitnika. Każdą kanapkę obtaczamy w śmietanie z jajkiem. Smażymy z każdej strony (aż będzie rumiana). Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco

Ugotowane pozamiatane
Wieloowocowy placek z jogurtowymi galaretkami 130

Pewnie nie ma osoby która nie lubi ciasta. Jedni bardziej inni mniej ale wszyscy za nimi przepadają Najbardziej lubię ciasta „mokre” a dodatkowo z owocami to pychota. Dzisiejsze ciasto to właśnie pychota, wilgotne i dodatkowo z owocami. Składniki: Biszkopt ( dla przypomnienia, dokładne wykonanie podane w cytrynce   http://ewysmaki.blogspot.com/2014/10/cytrynka-puszyste-ciasto.html#comment-form ) 5-6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka(...)Pozostawiamy do tężenia. Placek nasączamy płynem z kompotu i układamy pokrojone brzoskwinie. Gdy galaretka będzie już lekko tężała wylewamy ją na ciasto. Gdy całkowicie stężeje nakładamy kolejny placek, nasączamy i postępujemy dokładnie tak samo jak poprzednio. Owoce, galaretka z jogurtami. I gotowe. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Jogurtowe z owocami 121

Prosty przepis na ciasto z owocami.  A co najciekawsze -  wszystko odmierzamy  kubeczkiem po jogurcie.  Ja dodałam do ciasta jabłka i gruszki.   Składniki: 1 kubeczek jogurtu naturalnego 1 kubeczek oleju 2 kubeczki drobnego cukru  3 kubeczki mąki 3 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy owoce (jabłka, gruszki) Do miseczki(...)wykładamy jogurt.  Wlewamy kubeczek oleju, dodajemy jajka  i wszystko mieszamy. W drugiej miseczce łączymy suche składniki:  cukier, cukier wanilinowy, mąkę  i proszek do pieczenia.   Ciasto wylewamy do kwadratowej blaszki  wyłożonej papierem do pieczenia.  Jabłka i gruszki obieramy, kroimy w małe plasterki i układamy na wierzchu ciasta.  Pieczemy około 45 minut w temperaturze

Pyszności Słodkości
Jagodowa Esmeralda 401

Jagody to jedne z moich ulubionych owoców. Bardzo lubię je zbierać i przygotowywać z nich pyszne desery. Tym razem wykorzystałam je do przygotowania pysznego ciasta. W połączeniu z biszkoptem i masą kakaową współgrały doskonale. Ciasto wyszło przepyszne. Zachęcam do wypróbowania tego przepisu.  SKŁADNIKI: Biszkopt: 4 jajka, 2/3 szklanki cukru, 6 łyżek oleju, 1 i 1/3 szklanki mąki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Błyskawiczne ciasto ze śliwkami 377

ciasto to jedno z najszybszych ciast. Proste, ucierane, można dodać do niego dowolne owoce i będzie idealne dla niespodziewanych gości. Ja zrobiłam je ostatnio dosłownie w 15 minut (nie licząc pieczenia), może i Wy się skusicie, w końcu mamy urodzaj na śliwki :) Składniki: 4 jaja 1 szklanka cukru 1 margaryna 2 szklanki mąki 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki(...)proszku do pieczenia ok 20 śliwek (lub innych ulubionych owoców) Margarynę rozpuszczamy, pilnując przy tym by jej nie zagotować. Jajka ubijamy z cukrem na puch, dodajemy margarynę i mieszamy. Wsypujemy mąki i proszek do pieczenia i całość dokładnie mieszamy. Tortownicę (26cm) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy na nią ciasto, a na wierzchu układamy połówki śliwek. Pieczemy ok 45 minut

Cynamonowe szczęście
Proste ciasto na maślance z rabarbarem i kruszonką 438

mnie króluje rabarbar ! Ostatki sezonu jeszcze trwają i nie mogłam się powstrzymać, aby nie upiec słodkości z jego udziałem :) Wiem wiem, to nie owoc , ale bylina , kt óra niekwestionowanym warzywkiem jest :P Ale w cieście wyśmienicie jak najlepszy owoc si ę sprawuje! Na potrzeby tego wypieku do kategorii owocowej go więc zaliczam. A co będę sobie żałować! :D Sam przepis(...)wyłożenia formy papieru do pieczenia. Prze ł ożyć do niej ciasto - jest dość gęste, będzie trzeba pomóc sobie łyżką . Wie rz ch wyrównać. Na ciasto wyłożyć pokrojony rabarbar - jeśli używamy bardziej soczystych owoców, warto posypać je bułką tartą lub otoczyć w mące, by wchłonęły w ten sposób nadmiar wilgoci. Całość posypać twardą i lekko zmrożoną kruszonką. Formę z ciastem

Grunt to przepis!
Smak lata 108

wyjść gęstsze od naleśnikowego ale nie zbite. Jeśli będzie za gęste dodajemy stopniowo resztę mleka. Porzeczki oczyszczamy z ogonków, myjemy. Rabarbar myjemy o kroimy na kawałki. Osuszone owoce dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Ciasto można podzielić na 2 części i każdą zrobić z innymi owocami, albo nie dzieląc z mieszanka owoców. Blachę do muffinek smarujemy olejem(...)nakładamy porcje ciasta. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 - 25 minut (do suchego patyczka). Muffinki z owocami Muffinki z owocami SMACZNEGO

peggiwkuchni