ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:29/1556)

Tarta kakaowa z owocami 123

proszek do pieczenia. 5. Wszystko dokładnie wymieszać aż do uzyskania lepkiej konsystencji. 7. Pokroić owoce. 6. Ciasto wyłożyć na posmarowaną masłem tortownicę i piec około 20 minut w temperaturze 150  °C. 7. Pod koniec pieczenia nałożyć na wierzch ciasta owoce i włożyć jeszcze na około 10 minut do piekarnika. Smacznego

Kuchenne innowacje
ORKISZOWA ROLADA BISZKOPTOWA Z DODATKIEM MĄKI PEŁNOZIARNISTEJ, Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI 209

końcu dodajemy stopniowo obydwie mąki i delikatnie mieszamy ręcznie lub na najniższych obrotach miksera. Owoce wykładamy na blaszkę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Na owoce wylewamy ubite ciasto biszkoptowe i dokładnie rozprowadzamy, przykrywając wszystkie owoce. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy 35 minut na programie góra-dół lub do pieczenia biszkoptów(...)termoobiegu. Po tym czasie blachę wyjmujemy z piekarnika, odstawiamy. Jeszcze na gorące ciasto nakładamy drugi papier do pieczenia (lub ręcznik kuchenny), na nim kratkę z piekarnika (lub drugą blaszkę). Blachy odwracamy do góry nogami. Zdejmujemy blachę na której piekł się biszkopt, z ciasta odklejamy delikatnie papier (owoce gdy się przykleją do papieru odcinamy nożykiem i układamy na cieście). Następnie

Smaczne Zdrowe
Odwrócone ciasto cytrynowe ze śliwkami 129

mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Dodatkowo: 400 g wiśni drylowanych 1 łyżka mąki pszennej cukier puder do oprószenia     Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta powinny być w temperaturze pokojowej! To bardzo ważne, nie chcemy przecież zakalca :). Białka oddzielić od żółtek. Te pierwsze ubić na sztywną lśniącą pianę. Gdy po odwróceniu(...)wyjąć pestki i wymieszać z łyżką mąki. Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia (tylko dno). Na spodzie ciasno poukładać połówki śliwek rozcięciami do dołu. Owoce zalać ciastem, wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 st.C przez ok. 60 minut. W połowie tego czasu należy przykryć ciasto z wierzchu papierem do pieczenia, gdyż zacznie się dosyć

Nastoletnie Wypiekanie
ciasto śliwkowo- Malinowe z orzeszkami Nerkowca 201

kostki masła 1 żółtko 0,5 kubka mąki 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki cukru owoce: 5-6 śliwek 1 kubek malin 0,5 kubka posiekanych orzeszków nerkowca 3 łyżki cukru żelującego 1:1   Przygotowanie: składniki na ciasto kruche siekamy, szybko wyrabiamy i wstawiamy do lodówki  jajka oraz masło i cukier ucieramy na puszystą masę, wsypujemy cukier(...)połóweczki, mieszamy z malinami, orzeszkami oraz cukrem żelującym piekarnik ustawiamy na 180"C na koniec dolewamy jogurt tortownicę wykładamy papierem, smarujemy masłem, oprószamy bułką tartą, wylewamy ciasto  układamy owoce- śliwki rozcięciem do góry ciasto kruche wałkujemy, kroimy na około 1 cm paseczki, które układamy na owocach tak aby powstała krateczka pieczemy na złoty kolor, do momentu uzyskania

Luźna Kuchnia
Łatwe ciasto agrestowe 135

Kilka dni temu piekłam ciasto z tego samego przepisu ( puchate ciasto z owocami) z tym, że tak jak pisałam  w poprzednim poście wyszło(...)troszkę za wysokie. Tym razem upiekłam je w większej formie, ciasto jest cieńsze, można w nim upchać więcej owoców, ale niestety znika równie szybko, jak poprzednie :-). Puchate ciasto z owocami Czas przygotowania:  60 minut Proporcje  na formę o wymiarach 30 x 40 cm Składniki: 4 jajka (temperatura pokojowa) 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka   domowego cukru

Kulinarne przygody Gatity
Sernik na zimno z mascarpone i kremówką 404

urozmaicić ich smak, możecie przed ułożeniem na spodzie blaszki, namoczyć je na chwilę w syropie malinowym lub truskawkowym. Polecam oczywiście te domowe Do ciasta można użyć ulubionych owoców, jeśli robimy ciasto poza sezonem, to sprawdzą się owoce z kompotu jak i z puszki. Ciasta na zimno mają dwie jak dla mnie zasadnicze wady. Szybko znikają(...)proszku i mascarpone. Ubijamy. Śmietanę łączymy z masą serową i wykładamy na herbatniki. Na wierzchu układamy owoce. Galaretki rozrabiamy w 750 ml wody. Jak galaretka zacznie nam tężeć, przekładamy ją na sernik. Pozostawiamy w lodówce do stężenia całości. Dodatkowe informacje ciasto najlepiej smakuje na kolejny dzień. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/desery/serniki/sernik-zimno-mascarpone/ BosowKuchni   Artykuł Sernik na zimno z mascarpone

Mieszam w Garnku
Szybkie ciasto z suszoną porzeczką i aronią 117

Macie tak czasami, że coś za Wami „chodzi”? Za mną ostatnio tak chodziło ciasto z owocami i kruszonką… Na ale jak na złość o świeże owoce o tej porze roku raczej trudno. Z pomocą przyszły owoce kandyzowane Postawiłam na kandyzowaną porzeczkę i aronię. Szybkie ciasto z suszoną porzeczką i aronią wyszło pyszne, a kandyzowane owoce sprawdziły(...)miksujemy na jednolite ciasto. Przelewamy je do wyłożonej papierem do pieczenia formy, na koniec posypujemy owocami. Z mąki, cukru i masła zagniatamy kruszonkę, którą następnie posypujemy ciasto z owocami. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w 160°C około 50 minut. Smacznego   Artykuł Szybkie ciasto z suszoną porzeczką i aronią pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Wielkanocne ciasto z suszonymi owocami 164

błyskawiczne ciasto doskonale sprawdzi się podczas wielkanocnego szaleństwa przygotowań,... Artykuł Wielkanocne ciasto z suszonymi owocami pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Deser z ciasta francuskiego 224

Pomysł na taki deser podpatrzyłam  tutaj. 2 op. ciasta francuskiego 500 g serka mascarpone 1,5 szkl śmietany 36% 1 szkl cukru pudru 1 łyżeczka wanilii sok z połowy cytryny 5 łyżeczek żelatyny kieliszek ajerkoniaku dowolne owoce Piekarnik rozgrzać(...)stopni.Jeden płat ciasta upiec w całości, drugi pokroić na równe prostokąty/kwadraty i również  upiec. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl wrzątku, przestudzić.Do serka mascarpone dodać sok z cytryny, wanilie, ajerkoniak, cukier puder  i zmiksować. Śmietanę ubić, wymieszać z serkiem.Dodać żelatynę i wymieszać. Masę wyłożyć na upieczony cały płat ciasta, wyłożyć owoce -wciskając w ciasto

Moje domowe kucharzenie
Cobbler - co to takiego? 2941

uszy obiła, ale nie byłam pewna, co to dokładnie jest. Po wnikliwych poszukiwaniach okazało się, że to niesamowicie prosty deser, pełen owoców przykrytych kruchym lub półkruchym ciastem. Często robię owoce zapiekane pod kruszonką - prosto, szybko, a smakuje obłędnie. Pomyślałam sobie, że cobbler to taka troszkę inna wersja jednego z naszych ulubionych deserów. I miałam rację. Przygotowanie zajmuje nieco(...)formy, przykryć folią aluminiową.Piec w 180 st. C. przez 15 minut.Masło rozpuścić i przestudzić.W tym czasie rozwałkować ciasto na grubość 5-8 mm, wykrawać szklanką koła.Wyjąć formę z piekarnika, ułożyć ciasto na owocach. Posmarować masłem, posypać cukrem.Piec w 180 st. C. przez 25-30 minut, aż ciasto się zrumieni.Wyjąć z piekarnika, przestudzić 10 minut.Podawa

Pożeraczka, czyli raz adobrze
6 przepisów na ciasta z owocami. Ciasta idealne na lato. 151

przepisów na ciasta z owocami. Uwielbiam takie zestawienie smaku. Ciasta są nie tylko pyszne, ale też cieszą kolorami. Mam nadzieję, że każdy znajdzie coś dla siebie. Spróbujcie: 1. Najłatwiejsze ciasto z truskawkami. 2. Najlepsze ciasto rabarbarowo-jabłkowe. 3. Drożdżowe ciasto wieniec z nadzieniem serowo kokosowym i owocami. 4. Pyszne ciasto z truskawkami (na owocowo-naturalnych jogurtach). 5. Truskawkowo

Słodkie okruszki
Kruche ciasto z morelami 106

części. Dwoma częściami ciasta wykładamy blaszkę (30x30cm) wcześniej lekko posmarowaną masłem lub wyłożoną papierem do pieczenia, nakłuwamy widelcem. Wkładamy do lodówki na 30 min. Spód ciasta pokrywamy warstwą owoców. Ostatnią część ciasta wałkujemy i rozkładamy ( nie musi być dokładnie) na owocach. Całość zapiekamy ok 45-55 min w 180st. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem. Artykuł Kruche ciasto

Dorota Smakuje
Tarta z kremem pâtissière i owocami lata 142

Czas przygotowania: 60 minut Ilość porcji: forma 25cm Drukuj Tarta z kremem pâtissière i owocami lata By Piotr 20 czerwca 2018 Tarta z kremem pâtissière i owocami lata - idealnie kruche ciasto, przepyszny, przygotowany od podstaw krem pâtissière i świeże, pełne smaku owoce: truskawki, maliny, jeżyny, czerwone winogrona oraz kiwi. Absolutnie fantastyczny deser! Składniki: Kruche ciasto: mąka pszenna(...)mniejsze części (kiwi uprzednio obierając). Gotowe rozkładamy na kremie i ciasto umieszczamy w lodówce na min. godzinę do przegryzienia. Alergeny Alergeny mąka Tarta z kremem pâtissière i owocami lata - idealnie kruche ciasto, przepyszny, przygotowany od podstaw krem pâtissière i świeże, pełne smaku owoce: truskawki, maliny, jeżyny, czerwone winogrona oraz kiwi. Absolutnie fantastyczny deser! [foodiepress] [hide] Tarta z kremem

Pogotujmy.pl
CIASTO UCIERANE Z TRUSKAWKAMI I RABARBAREM 158

cały czas ucierając. Do masy dodajemy stopniowo mąkę wymieszaną z solą oraz proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie miksujemy (ucieramy). Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wyrównujemy. Na ciasto wykładamy owoce. Ja swoje ciasto posypałam dodatkowo kruszonką. Kruszonka: - 70g zimnego masła (pokrojonego na mniejsze kawałki) - 70 ksylitolu lub cukru - 120g mąki orkiszowej typ450 Z powyższych składników zagniatamy kruszonkę

Smaczne Zdrowe