Cukinia na słodko w słoiku – cukinia jak ananas przepis 204Cukinia to zdrowe warzywo, które można przyrządzić na wiele sposobów. Doskonale smakuje w postaci, cukiniowej tarty czy tradycyjnego leczo. Warto ją też zamarynować w słoiku, a
sierotka maRysia w kuchni
Placek po meksykańsku z ulubionym sosem. Jaki sos do placków ziemniaczanych? 270Placki po meksykańsku to pyszne danie, które zachwyca swym oryginalnym i niepowtarzalnym smakiem niejednego smakosza. Warto je podać z ulubionym sosem. Zatem jaki sos do placków
sierotka maRysia w kuchni
Pełnoziarniste placuszki na jogurcie z nutą cytryny 208koniec dodajemy porcjami mąkę i między nią sodę i proszek do pieczenia. Wszystko miksujemy. Jak by masa była bardzo rzadka, to możemy dodać dosłownie troszkę mąki. 3. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz do smażenia (placuszki smażymy na małej ilości tłuszczu), łyżką nabieramy porcje ciasta i formujemy placuszki. Smażymy z obu stron na rumiany kolor. Podajemy z owocami, dżemem lub jogurtem :-) Smacznego
kruche babeczki
SERNIK JAPOŃSKI Z TRZECH SKŁADNIKÓW 220przestudzić. Dodać serek i delikatnie wymieszać. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka przy pomocy rózgi wymieszać z masą z czekolady. Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z pozostałymi składnikami. Tortownicę o średnicy 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia, zarówno spód i boki. Ciasto przelać do formy, owinąć ją od zewnątrz folią aluminiową, postawić na blasze na którą wylać szklankę gorącej
Kuchnia w opałach
Placuszki jajeczne z mozzarellą i świeżą bazylią 192kefirem, jogurtem lub śmietaną, a następnie z mąką, proszkiem do pieczenia i przyprawami. Na końcu do masy jajecznej wmieszać mozzarellę uprzednio pokrojoną w kostkę oraz posiekane listki bazylii. Na patelni rozgrzać masło lub olej i za pomocą łyżki stołowej - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka na 1 placuszek.) Placuszki smażyć (*) z obu stron na złoty kolor i podawać bezpośrednio
Di gotuje
Placuszki z miodem i brzoskwinią 221rzepakowy do smażenia 1. Jajka ubijamy na najwyższych obrotach w całości (białka i żółtka) na puszystą masę, dodajemy mleko, miksujemy. Następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą, miksujemy. 2. Brzoskwinie odsączamy z zalewy, kroimy w drobną kostkę, dodajemy do ciasta, dodajemy też miód i szczyptę cynamonu. Miksujemy na najniższych obrotach do połączenia się składników
kruche babeczki
Ciasto Princessa zebra -bez pieczenia 260dnie ułożyć ściśle warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć 1/3 część kremu i równo rozsmarować. Na masie ułożyć kolejną warstwę herbatników. Ciastka posmarować dżemem, a następnie drugą częścią kremu. Na kremie ułożyć ostatnią warstwę herbatników i posmarować je ostatnią częścią kremu. Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto wstawić na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na noc, by herbatniki dobrze zmiękły
Swojskie jedzonko
Tarta z kremem karmelowym 189Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni. Ciasto wykładamy z lodówki, wykładamy papierem do pieczenia i obciążamy ciasto (np.fasolą lub ryżem). Pieczemy przez 15 minut. Po tym czasie zdejmujemy obciążnik i pieczemy jeszcze przez 10 minut. Odstawiamy do wystudzenia. Przechodzimy do przygotowania masy karmelowej. Do garnka wsypujemy cukier i dodajemy wodę. Gotujemy do czasu, aż uzyskamy złoty kolor karmelu. Następnie
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Tarta z kremem karmelowym 159Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni. Ciasto wykładamy z lodówki, wykładamy papierem do pieczenia i obciążamy ciasto (np.fasolą lub ryżem). Pieczemy przez 15 minut. Po tym czasie zdejmujemy obciążnik i pieczemy jeszcze przez 10 minut. Odstawiamy do wystudzenia. Przechodzimy do przygotowania masy karmelowej. Do garnka wsypujemy cukier i dodajemy wodę. Gotujemy do czasu, aż uzyskamy złoty kolor karmelu. Następnie
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
BABKA CYTRYNOWA 191pianę. Żółtka wraz z cukrem utrzeć do białości na puszystą masę, stopniowo dodajemy miękkie masło. Gdy masa będzie gładka i puszysta dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Cytrynę sparzyć i wyszorować. Skórkę zetrzeć na drobnej tarce, a sok wycisnąć, dodać do ciasta wraz z pianą z białek. Delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przełozyć do foremki z kominem. Piec 50minut
Słodki Zakątek
Ciasteczka "Pieguski" 204drugiej miseczce utrzeć na gładką masę masło z cukrem oraz dodać jajko. 3. Do wymieszanej masy (masło, jajko, cukier), dodać suche składniki (mąka, proszek do pieczenia, sól) i dokładnie wymieszać. 4. Na koniec pokroić czekoladę na małe kosteczki i dodać do ciasta. 5. Na formie do pieczenia ułożyć papier do pieczenia i uformować ciasteczka (porcja na jedno ciastko - pół łyżki
Serce zamknięte w formie pyszności
Tort śmietankowy 190szklanki śmietany 1 szklanka cukru 1 łyżka sody mąki tortowej - ile się wgniecie Ciasto należy zagnieść dwa tygodnie wcześniej. Placki powinny być cienkie. Z całej porcji powinniśmy otrzymać ok. 15 placków. Pieczemy w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Masa śmietankowa: 4 szklanki śmietany 1,5 szklanki cukru pudru 2 op. cukru waniliowego Śmietanę ubić dodając cukier puder
Pyszności Słodkości
Tarta z orzechami włoskimi i gorgonzolą 287drobno orzechy prażycie na patelni bez tłuszczu. Gruszki kroicie w plastry. Formę do tarty wykładacie rozwałkowanym ciastem. Wkładacie do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 15 minut i przygotowujecie farsz: do miski dodajecie jajka, ser gorgonzola i śmietanę, mieszacie, aż powstanie gładka masa. Podpieczony spód wykładacie podsmażonym boczkiem i gruszkami, wszystko zalewacie masą serowo-jajeczna i pieczecie przez kolejne
GRUBY WAŁEK
Sernik na zimno z ciasteczkami (Sernik Oreo) 188całości. 6) Na koniec dodać połamane na mniejsze kawałki ciasteczka i wymieszać łyżką. 7) Przygotowaną masę serową przełożyć do przygotowanej wcześniej formy, wyrównać i odstawić do lodówki, do stężenia. 8) Kiedy sernik stężeje udekorować polewą i ponownie schłodzić. 9) Przed wyjęciem ciasta z tortownicy oddzielić je delikatnie nożem od jej brzegów. Do krojenia najlepiej używać ostrego noża. 10) Podawać udekorowany
Fitsweet.me
Ciasteczka Świętego Mikołaja 278przyrządzenia: 1. Utrzyj masło z brązowym i białym cukrem na puszystą masę. 2. Wbij do maślanej masy jajko i dokładnie zmiksuj całość. 3. Przesiej przez sitko mąkę i proszek do pieczenia, wymieszaj wszystko szpatułką do połączenia. 4. Czekoladę posiekaj i dodaj do ciasta razem z solą - zagnieć na gładkie ciasto. 5. Uformuj z ciasta wałek, owiń folią spożywczą i włóż
Kuchnia w Słońcu Skąpana