ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1837/3191)

Cytrynowe, ucierane ciasto z truskawkami. 188

smacznego życzę :) Składniki: Ciasto: 4 jajka 1 szklanka cukru 25 dag margaryny Palma firmy Bielmar 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 2 łyżki świeżego soku z cytryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: około 30 dag świeżych truskawek Wykonanie: 1. Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie stopniowo wbijamy po jednym

Izabelawkuchni
Murzynek na jogurcie z polewą czekoladową i orzechami 246

Uwielbiam to ciasto, jest mięciutkie, wilgotne i mocno czekoladowe. A przy tym jest niesamowicie proste w przygotowaniu. No nie ma szans żeby się nie udało! :) SKŁADNIKI (forma 21cm x 21 cm) 250g jogurtu 125g masła 3/4 szklanki brązowego cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 jajka 2 czubate szklanki mąki pszennej  3 czubate łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)przestudzone masło i dokładnie mieszamy. Formę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy masę i wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec ok. 40 min do tzw. suchego patyczka. Czekoladę topimy w mikrofali lub w kąpieli wodnej. Dodajemy łyżkę masła i dokładnie mieszamy. Roztopioną czekoladą polewamy ciasto, a następnie posypujemy orzechami. Odstawiamy do czasu, aż polewa ostygnie. Smacznego

DefinicjaSmaku
Cytrynowo-miętowe sufletowe pancakes z truskawkami 174

jeszcze raz mieszamy. Białko ubijamy na sztywno z solą i cukrem. Sztywną pianę stopniowo dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Natłuszczoną patelnię rozgrzewamy i zmniejszamy ogień. Pierścienie cukiernicze o średnicy 8 cm smarujemy odrobiną oleju. Środek możemy wyłożyć papierem do pieczenia, żeby ciasto nie przywarło. Kładziemy je na patelni i wypełniamy ciastem ( max do 3/4 wysokości rantu). Na środek patelni

Mienta blog
Ciasteczka owsiane z pestkami dyni 139

suche składniki. Masło roztapiam, lekko studzę. Wlewam do suchych składników, dodaję jajka, mieszam szybko łyżką. Gotową masę odstawiam na pół godziny. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Blaszkę z wyposażenia piekarnika wykładam papierem do pieczenia, z ciasta formuję kulki, układam na papierze i lekko spłaszczam dłonią. Piekę ok. 15 minut do złotego koloru. Ciasteczka

Zasmakuj Kuchni
Sufletowe pancakes 147

jeszcze raz mieszamy. Białko ubijamy na sztywno z solą i cukrem. Sztywną pianę stopniowo dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Natłuszczoną patelnię rozgrzewamy i zmniejszamy ogień. Pierścienie cukiernicze o średnicy 8 cm smarujemy odrobiną oleju. Środek możemy wyłożyć papierem do pieczenia, żeby ciasto nie przywarło. Kładziemy je na patelni i wypełniamy ciastem ( max do 3/4 wysokości rantu). Na środek patelni

Mienta blog
CIASTO CAPPUCCINO W 15 MINUT! 368

kruchym, herbatnikowym spodzie. Zachwycające! Wielbiciele kawy i nie tylko z przyjemnością skuszą się na dokładkę. Ciasto robi się bardzo szybko, a składniki bez problemu dostaniecie w każdym sklepie. Nie jest drogie i nie wymaga pieczenia. Idealne na każda okazję! Spróbujcie! SKŁADNIKI: MASA CAPPUCCINO: -kawa cappuccino ( np. orzechowa lub śmietankowa ) – 4 łyżki -śmietana 30% – 500 ml -cukier puder

Ostra na Słodko
Sernik z mlekiem w proszku 349

śmietanę. Szybko zagnieść i wylepić dno blaszki 25 x 35 cm wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Ciasto schłodzić przez co najmniej 30 minut w lodówce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i podpiec przez 15 minut. W tym czasie można przygotować masę serową. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka przełożyć do misy

https:KKuchniaMniam
Oponki z serka homogenizowanego 178

soli olej do smażenia cukier puder do posypania 1. Jajka ucieramy z cukrem trzcinowym na puszystą masę. Następnie dodajemy serki homogenizowane, miksujemy na niskich obrotach do połączenia się składników. 2. Mąkę mieszamy z sodą oczyszczoną i solą i dodajemy do reszty. Zagniatamy ciasto. 3. Ciasto dzielimy na porcje, które musimy rozwałkować na 3-5 mm. Szklanką wycinamy koła, a kieliszkiem

kruche babeczki
Bezglutenowe placuszki z płatków jaglanych z żółtym serem 140

mlekiem, a następnie całość odstawić na kilka minut, aby płatki odrobinę napęczniały. Po tym czasie masę wymieszać z żółtym serem - uprzednio pokrojonym w drobniutką kostkę oraz doprawić do smaku.   Na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor. Podawać bezpośrednio

Di gotuje
Zebra w polewie czekoladowej – a przepis zaczerpnięty z gazety 277

utrzeć z cukrem dodać mąkę, olej, proszek do pieczenia, aromat oraz woda gazowana. Zmiksować i podzielić ciasto na 2 częsci. Do jednej dać 3 łyżki kakao i wymieszać. Do przygotowanej tortownicy wlewamy na środek na przemian po 3 łyżki jasnej i ciemnej masy. Po upieczeniu jak ostygnie wylewamy polewę

Moje Wyroby
Placki kokosowe z figami w miodowej oprawie 183

masy jajecznej i zmiksuj na gładką masę. Dodaj ubite białka jajek i przy pomocy łyżki wymieszaj masę. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju kokosowego – możesz użyć patelni z nieprzywierającą do potraw powłoką. Rozprowadź olej równomiernie i nakładaj na gorąca patelnię po 1 łyżce ciasta – pamiętaj tylko, żeby zachowywać między plackami niewielkie odstępy. Smaż do czasu, aż nabiorą złocistego koloru – około

Eat me! Fit me!
Sernik tradycyjny Mojej Babci 205

budyń, kaszę manną i bakalie. Ubite wcześniej białka dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Gotową masę przekładamy do dużej tortownicy (posypanej mąką albo wyłożonej papierem do pieczenia) i wstawiamy do rozgrzanego do 150 *C piekarnika. Pieczemy około 80 minut. Gotowe, zarumienione ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Kruche ciasteczka 172

łtko  Wykonanie : Masło zmiksować mikserem na puszystą masę. Dodać cukier, cukier waniliowy, masę marcepanową i żółtko i zmiksować na najwyższych obrotach aby wszystkie składniki uzyskały jednolitą konsystencję. Zmniejszyć obroty miksera i stopniowo dodawać mąkę. Na koniec zagnieść ciasto ręcznie i włożyć do lodówki na około 30 minut* Rozwałkować na grubość ok 4 mm i wykrawać

cucinare
BROWNIE DYNIOWO - SEZAMOWE (WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE, BEZ PIECZENIA) 192

blendera o dużej mocy, użyjcie gotowego masła). Masło sezamowe miksujemy z puree kakao i słodem. Gotową masę umieszczamy w tortownicy lub ceramicznym bądź szklanym naczyniu. Wyrównujemy łyżka wierzch i dekorujemy. Umieszczamy w lodówce na minimum 3 h. Im dłużej schładzamy, tym lepiej ciasto się kroi. Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
Cukinia na słodko w słoiku – cukinia jak ananas przepis 191

Cukinia to zdrowe warzywo, które można przyrządzić na wiele sposobów. Doskonale smakuje w postaci, cukiniowej tarty czy tradycyjnego leczo. Warto ją też zamarynować w słoiku, a

sierotka maRysia w kuchni