ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1678/2544)

Ciasteczka owsiano-czekoladowe 124

pieczenia aromat waniliowy 1/2 łyżeczki soli Sposób przygotowania: Blachę wykładamy papierem do pieczenia.  Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. W misce ucieramy masło, mieszamy je z żółtkiem utartymi z cukrem,olejem, ostudzoną czekoladą i aromatem waniliowym. Ubijamy z białek sztywną pianę. Delikatnie łączymy pianę z utartym kremem czekoladowym.  Mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i solą(...)Wsypujemy do miski z kremem. Dodajemy płatki owsiane i orzechy, porządnie mieszamy. Robimy kuleczki z ciasta, kładziemy na papier i rozpłaszczamy ręką w odstępach 5 - cm na przygotowaną blaszkę. Pieczemy 15- 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Cytrynowe tartaletki inspirowane książką KAUKASIS... 164

zamrażarki aby dobrze stwardniały. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180C. Małe foremki smarujemy masłem i wykładamy ciastem. Przykrywamy papierem do pieczenia i wsypujemy ceramiczne kulki lub tak jak ja wsypałam po prostu czarną fasolę ;-) Podpiekamy około 5 min. Usuwamy  obciążenie i pieczemy jeszcze 2-3 min. Cytryny wyjmujemy i ścieramy całe na tarce o grubych oczkach. Moje cytryny(...)napełniamy podpieczone tartaletki. Wstawiamy do piekarnika na około 30 - 35 min lub dłużej. Mają się piec do czasu aż masa będzie miała konsystencję marmolady. Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem lub udekorować bitą śmietana. To taka moja propozycja, w Gruzji zjada się tarte bez dodatków.  Smacznego i udanej lektury

Radość kipiąca uśmiechem.
Błyskawiczny deser czekoladowy (bez glutenu) 139

można z niego zrobić naprawdę niezłe cudo! Ciasto ma puszystą konsystencję, jest czekoladowe i fajnie zaspokaja wilczy apetyt na słodkie Składniki 1 jajko 2 łyżki kakao 1 łyżka erytrolu szczypta soli 1 łyżka kremu kokosowego odrobina proszku do pieczenia Przygotowanie: Ramekin smarujemy masłem. Mieszamy razem kakao, słodzidło, sól i proszek do pieczenia. Jajko ubijamy na sztywną masę, dosypujemy(...)minuty (700 W) ( chyba nie muszę pisać że mikrofalówka nie szkodzi zdrowiu ) lub pieczemy w piekarniku przez około 10 minut w 200 stopniach. Serwujemy z owocami, bitą śmietaną, puddingiem waniliowym albo wszystkim innym co lubicie Smacznego! Artykuł Błyskawiczny deser czekoladowy (bez glutenu) pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Marcepanowe ciasto z kaszy jaglanej z malinami 239

Wydawać by się mogło, że teraz to już spokojnie możemy zjeść upragnione ciasto. Nic bardziej mylnego. To, że zmieniliśmy produkty nie sprawia, że bez wyrzutów sumienia możemy pochłonąć kilka porcji ulubionego wypieku. Takie fit ciasto może w końcowym rezultacie mieć więcej kalorii niż tradycyjne. Owszem możemy delektować się nim, ale pod warunkiem zachowania umiaru. Jedna mała porcja na dzień(...)negatywnie. Zdrowe fit ciasto tylko wtedy jest fit gdy nie tracimy kontroli i zjemy go niewiele.      Marcepanowe ciasto z kaszy jaglanej z malinami składniki: 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej 3 jajka 150 g mąki migdałowej 2 łyżki mąki owsianej 2 płaskie łyżki oleju kokosowego 4 łyżki ksylitolu  2 łyżeczki proszku do pieczenia esencja waniliowa

Przysmaki Karolki
Wegańskie czekoladowo-kawowe ciasto z owocami, Puck - Hel 273

ciasto jest przepyszne i robi wrażenie na gościach (bez jajek, mleka, sera, a takie dobre?!?!?!). Koniecznie trzeba je wstawić do lodówki na kilka godzin przed podaniem. Będzie się lepiej kroiło i smakowało. Warstwy: - biszkopt - słodko-kwaśny dżem (u mnie konfitura śliwkowa, mogą być też dżemy np.: wiśniowy, porzeczkowy, pomarańczowy) - krem - biszkopt - kwaśny dżem - krem - polewa z gorzkiej czekolady(...)mleka roślinnego + odrobina cukru, energicznie wymieszać, od razu polać ciasto) - owoce jagodowe do dekoracji.     Składniki na biszkopt, forma ok. 28 cm średnicy (raczej nie mniejsza): 1/3 szklanki oleju ¾ szklanki mleka roślinnego 4 łyżki cukru 1 szklanka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki kakao 1 szczypta soli 2 łyżki octu

Qlinarnie i Qlinarnie
Placki z jarmużem i serkiem wiejskim 130

Total time 30 min   Placki z jarmużem z dodatkiem serka wiejskiego Author: www.cookinngforemily.pl Serves: 10 Ingredients 50 g jarmużu - bez łodyżek, same liście, umyty i posiekany 170 g mąki ⅔ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka drobno startej skórki z cytryny 2 jajka 150 ml mleka 80 g masła 150 g serka wiejskiego dwie łyżeczki posiekanego koperku(...)Odcisnąć z wody i w razie koniecznoście jeszcze drobniej posiekać. Do miski dodać mąkę, proszek do pieczenia, skórkę i ½ łżeczki soli- całość wymieszać. Jajka odzielić od żółtek. Do miski z mąką dodać żółtka i mleko, stopione masło i wymieszać( zmiksować) ciasto. Białka ubić na pianę, DO ciasta wmieszać jarmuż, posiekany koperek i serek wiejscki a na koniec delikatnie

Cooking for Emily
Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem 278

cieście francuskim ze szpinakiem – szybkie i pyszne danie. Obiad dla całej godziny bez brudnych naczyń! Wystarczy 15 minut przygotowań i trochę chęci Czas wykonania: 40 min Ilość porcji: 4 Składniki: 300 g łososia 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g) 60 g sera mozzarella 100 g mrożonego szpinaku szczypta pieprzu szczypta gałki muszkatołowej odrobina oliwy(...)szpinak. Szpinak przyprawić gałką muszkatołową i pieprzem. Ciasto po bokach naciąć i naprzemiennie zawinąć rybę, tworząc gruby warkocz (krok 4.). Tak przygotowany warkocz wysmarować delikatnie oliwą i posypać np. sezamem. Całość piec na papierze do pieczenia przez 25 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu pokroić w plastry

KuchniaWeDwoje.pl
Zakochana tarta 134

mniejsze kosteczki i wrzucamy wraz z resztą składników (bez wody z barwnikiem), do wcześniej zrobionego wgłębienia. Szybko zarabiamy ciasto, powinno wyglądać trochę jak kruszonka. Dopiero wówczas dolewamy wody i bardzo szybko wyrabiamy na jednolitą masę. Przekładamy masę do woreczka i wkładamy na ok. 30 min do lodówki, aby ciasto odpoczęło. Po tym czasie ustawiamy piekarnik na 190 stopni góra(...)daje pewność, że tarta ładnie odejdzie po upieczeniu. Ciasto wałkujemy i przekładamy na blachę. Odcinamy zbędne części. (U nas zostały one wykorzystane do zrobienia ciasteczek w kształcie serduszek i dekoracji gotowej tarty.) Ciasto już w blaszce wkładamy jeszcze na 10 min do lodówki. W tym czasie przygotowujemy papier do pieczenia oraz specjalne kulki, fasolę lub ryż, którym obciążymy ciasto

Kuchnia od dwojga
TORT FERRERO ROCHER 136

WYKONANIE  Ciasto : z papieru do pieczenia wycinamy kółko wielkości tortownicy, boki pryskamy tłuszczem w sprayu, posypujemy bułką tartą. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli, dodajemy cukier, następnie żółtka. Później dodajemy resztę wymieszanych ze sobą składników, delikatnie mieszamy. Wylewamy na blaszkę, wyrównujemy, wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy(...)Masło ucieramy, dodajemy czekoladę, nutellę oraz likier. Masę dzielimy na 2 części. Do 1 dodajemy pokruszone wafelki.  Biszkopt przekładamy kremem z pokruszonym wafelkiem, wierzch i boki smarujemy masą bez wafelka. Wierzch polewamy rozpuszczoną czekoladą, robiąc esy floresy, posypujemy orzechami, dekorujemy pralinkami

słodki bratek
Makowa panienka 749

ciasta,ja dołączam swoją. Większość ciast przełożona jest kremem budyniowym,bywają też z masą śmietanową.  Ja zrobiłam masę budyniową bez użycia gotowych budyni i uperfumowałam ją na waniliowo. Górę ciasta ozdobiłam prażonymi płatkami migdałowymi.    ciasto: 8 białek 4 żółtka  100 g cukru 150 g maku 100 g wiórek kokosowych 100 g mielonych migdałów krem(...)żółtka. Do masy jajecznej wsypać wiórki,mak i mielone migdały. Delikatnie wymieszać wszystko łopatką. Masę podzielić na 2 części i przelać do 2 blaszek (24/28 cm) wyłożonych papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 170* przez 20 minut. Po upieczeniu wystudzić placki. Odlać 1/2 szklanki mleka, wymieszać z mąkami i żółtkami,resztę zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego

Kolorowa kuchnia Elki
SERNIK WIEDEŃSKI 169

Sernik można powiedzieć ekspresowy, bez potrzeby robienia ciasta kruchego na spód. Puszysty z polewą czekoladową.   SKŁADNIKI: (tortownica 24 cm) MASA SEROWA: 1 kg twarogu tłustego trzykrotnie zmielonego 6 jaj 100 g stopionego, ostudzonego masła 1,5 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyń waniliowy polewa . SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Masa serowa Żółtka utrzeć z cukrem(...)dodać mąkę lub budyń  i jeszcze chwilę ucierać. Na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć z masą serową. Ciasto wlać do tortownicy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 60 -70 minut w temperaturze około 180 C (góra - dół). Po upieczeniu sernik zostawić w piekarniku na 10 – 15 minut

RAROSSA
Ciasto / tarta bananowo-kokosowa na spodzie daktylowym z płatkami gryczanymi 201

gorzkiej czekolady. Bez pieczenia, jajek, mleka, dodatkowego cukru i glutenu. Ciekawe również jako opcja śniadaniowa dla miłośników słodkich śniadań. Składniki (2 porcje): 1 duży banan 100 g płatków gryczanych 100 g daktyli 80 ml mleka kokosowego 3 rządki gorzkiej czekolady 1/3 łyżeczki agaru Przygotowanie (15 minut bez moczenia i mrożenia): - daktyle zalewamy gorącą wodą i pozostawiamy(...)jeżeli masa jest za rzadka dosypujemy trochę płatków. - masę wykładamy do kokilki lub dla łatwiejszego wyciągnięcia ciastka do kokilki wyłożonej sreberkiem aż po brzegi - kokilki z ciastem wkładamy do zamrażalnika - w tym czasie banana rozgniatamy widelcem i mieszamy z mlekiem kokosowym. Całość gotujemy chwilę z agarem - masę przekładamy

Pora na pora i pomidora
Simit (tureckie obwarzanki) w marcowej piekarni 149

długości mniej więcej 70 cm (ja najpierw wałkowałam na ok. 50 cm wszystkie kulki, a potem wałkowałam ponownie na dłuższe wałki; drugie wałkowanie było znacznie szybsze i łatwiejsze, bo ciasto nie było sprężyste). Złożyć wałek na połowę i skręcić delikatnie dookoła własnej osi, aż otrzyma się świderek (robiłam 10-11 skręceń). Złączyć jego końce i ułóż na blacie. Tak przygotowane(...)się rozkleja), lekko odsączyć je nad miską, a następnie obtoczyć w siemieniu. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Bajgle najlepiej smakują w dniu wypieku. Kilka obwarzanków zrobiłam bez nasion - przy drugiej turze dotarło do mnie, że siemię rozniesie mi się w najbliższym czasie po całym mieszkaniu

Weekendy w domu i ogrodzie
Wyniki konkursu "Skrzat gotuje bez laktozy" 187

sposób gorszy czy odczuwał ograniczenia związane z jego nietolerancją. Dlatego moim noworocznym postanowieniem jest sprawić by bezboleśnie i nieodczuwalnie niemalże wszedł w świat nowych smaków i poznawał je wszystkie bez wyjątku przy jednoczesnym nie spożywaniu produktów które mu szkodzą. I mam taką cichą nadzieję że pyszne posiłki przekonają również dużego skrzata do tego by bardziej zadbać o potrzeby swojego(...)niedawno pierniczki :) Kacperek miał troszkę swojego ciasta, które gniótł, rwał i bawił się. Przecież o to właśnie chodzi by takie zajęcia były dla dzieci też formą zabawy. Wiem, że książeczka na pewno nam się przyda w kolejnych kulinarnych podbojach :) Chętnie wstawiłabym zdjęcie na którym widać ile radości i zabawy daje maluchowi wspólne pieczenie ale niestety nie ma tu możliwości

Słodkie okruszki
Rogale św. Marcina 757

migdałów bez skórki 2 łyżki gęstej śmietany 18% 3 biszkopty, pokruszone na okruszki Mak i orzechy sparzyć gorącą wodą, po kwadransie odcedzić i osączyć. Dodać migdały i 2 razy dokładnie zmielić w maszynce. Masę makową połączyć z cukrem i biszkoptami, ale tylko tyle, by uzyskać zwartą, ale jednocześnie miękką i plastyczną konsystencję. Ciasto na rogaliki rozwałkować na prostokąt(...)zwijać, zaczynając od najszerszego boku, w kierunku wierzchołka. Ułożyć na blaszce, przykryć lnianą ściereczką i odłożyć do wyrośnięcia na około 45 minut. Po tym czasie rogale posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Jeszcze ciepłe polukrować i posypać orzeszkami. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy

Proponowane wyszukiwania