ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1179/2544)

CZEKOLADOWIEC NA MAŚLANCE Z MASĄ BUDYNIOWĄ 229

ważne aby nie upchać w siebie na raz pół ciasta a nikomu w boczki nie pójdzie 😁 Składniki: Biszkopt: - 3 szklanki mąki ryżowej - 2 szklanki maślanki - 1/4 szklanki oleju - 2 łyżko kakao - 2 łyżeczki sody - 1 łyżka przyprawy do piernika - słodzik (u mnie 3 łyżki erytrytolu ) Masa: - 2 opakowania budyniu bez cukru śmietankowego - mleko do ugotowania budyniu Krem: - 1 śmietanka(...)pokojowej). Tortownicę ( 22 cm) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę i pieczemy 40 min 180 stopni. 2. Budynie gotujemy według przepisu. 3. Ostudzony biszkopt przekrajmy na pół i przekładamy masą budyniową. 4. Śmietankę miksujemy, dosypujemy fix i ubijamy do postania gęstej masy wygodnej do rozsmarowania. Smarujemy nią brzegi oraz wierch ciasta. Wedle uznania przyozdabiamy. Chowamy do lodówki najlepiej

Zdrowie i pysznie na talerzu
Mirabelkowo-migdałowe muffiny 129

150g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej ok100g śmietanki 12% [może być 18%] 150ml mleka [ja użyłam 0,5%, ale może być każde] 1 jajko powidła mirabelkowe olejek migdałowy migdały [mogą być mielone, ilość wedle uznania] Rozpuszczamy masło. Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki. Mieszamy ze sobą mokre składniki [bez masła i powideł]. Niezbyt dokładnie(...)ilość zależy od konsystencji ciasta. Ja zmieliłam jakieś 8-10 migdałów. Wlewamy do formy muffinowej- jeśli nie chcemy natłuszczać blachy, przydatne będą papilotki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 ° C i czekamy ok 25 min. Zanim wyjmiemy muffiny z piekarnika warto sprawdzić jakimś dźgulcem czy ciasto jest upieczone i w razie potrzeby piec dłużej. Bierzemy ulubioną filiżankę, zaparzamy dobrą herbatkę

les mirabelles
Ciasto – góra lodowa 106

push({}); Przepyszne ciasto. Kiedy po raz pierwszy zrobiłam, to jest hitem na naszych rodzinnych spotkaniach. Wszyscy pytają, a będzie góra lodowa??Fakt, że ciasto jest trochę pracochłonne, ale nieskomplikowane. Naprawdę warte pracy, bo jest bardzo smaczne. Poza tym bardzo ładnie prezentuje się na stole. Na pewno wszystkim zasmakuje. Zachęcam do wypróbowania mojego przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto góra lodowa(...)proszkiem i kakao przesiewamy przez sito. Do masy z ubitymi jajami dodajemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie mieszamy drewnianą łyżką, aż połączą się składniki. Foremkę 24 X 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać masę. Piec około 30 minut w temperaturze 180 st. C do tzw. suchego patyczka ). Po upieczeniu trzymać biszkopt

Olcia gotuje!
Ciasto śliwkowe pod bezowymi czapkami 111

Niby takie zwykłe, ucierane ciasto śliwkowe, ale z dodatkiem bezowych ”czapeczek” nabiera całkiem nowego wyglądu. Klasyk w zabawnym wydaniu. A dodatkowo można wykorzystać białka, które zostaną

Słodki sentyment
Sernik z marakują 188

galaretki cytrynowej - 125 ml wrzątku do galaretki   Sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. Wobec tego, na wstępie, tortownicę wkładamy do dużego worka do pieczenia, zabezpieczamy mocną nicią, aby się nie zsuwał, a nadmiar folii odcinamy. Musimy również przygotować dużą, szczelną blaszkę, do której wstawimy tortownicę z ciastem i wlejemy wrzątek. Na spód sernika - miksujemy herbatniki w blenderze (dałam

mojewypiekiinietylko
Babka cytrynowo kakaowa z białek. 139

wypieków bywa czasami tak , ze wiele białek nam zostaje a nie koniecznie mamy ochotę na bezy... Dziś babka z białek , czarno biała.  Polecam... Składniki; 7 białek  20 dag cukru 40 dag mąki pszennej 2 łyżki kakao  Skworcu 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Skworcu 180 ml ciepłego mleka 25 dag stopionego masła szczypta soli  Skworcu(...)się rozpuści. Następnie porcjami dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem, ciepłe mleko a także rozpuszczone i przestudzone masło.  Wszystko dokładnie mieszać szpatułką do połączenia składników. Robimy to powoli aby ciasto nie "siadło". Pod koniec wlewamy sok z cytryny. Ciasto dzielimy na dwie połowy, do jednej dodajemy kakao. Przekładamy do formy na babkę z kominem. Najpierw wkładamy ciemne ciasto, potem jasne

Radość kipiąca uśmiechem.
Chlebek bananowy z czereśniami - fit i wege 187

Chlebek bananowy, a właściwie najprostsze ciasto jakie można upiec. Bez miksera, bez ubijania, wystarczy łyżka lub szpatułka do wymieszania suchych składników z mokrymi. Bajecznie proste i bardzo smakowite, mięsiste i wilgotne. Najczęściej przypominam sobie o bananowym chlebku, gdy mam na stanie przejrzałe banany. To właśnie najlepszy przepis na wykorzystanie zapominanych, z czarnymi plamkami, bardzo dojrzałych bananów. Takie mają(...)słodyczy. Dzisiejszy chlebek jest bez dodatku jajek, słodycz płynie z bananów i ksylitolu, a do upieczenia użyłam pełnoziarnistej mąki orkiszowej, pełnej błonnika. Bez wyrzutów sumienia możesz sięgnąć po drugi kawałek! Skladniki: 3 dojrzałe banany 2 szklanki mąki orkiszowej (pół na pół jasna z pełnoziarnistą) 1/2 szklanki maślanki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto dyniowe z hokkaido 175

ciasto upiekłam z surowej dyni. Ciasto dyniowe Składniki: foremka babka o poj. 1,5l 300 g utartej dyni 125 g masła, roztopionego 280 g pszennej mąki 100 g orzechów pekan w czekoladzie 50 g czekolady 3 jajka 100 ml jogurtu 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka kardamonu 200 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli do smaku(...)jeszcze raz wymieszaj. W drugim naczyniu wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, cynamonem, kardamonem, rozdrobnionymi orzechami i czekoladą. Dodaj do masy jajecznej i połącz za pomocą łyżki. Wysmaruj dno formy masłem i posyp tartą bułką. Wyłóż masę do formy, wygładź powierzchnię i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ciasto przez 45-50 minut. Sprawdź dla pewności patyczkiem czy jest upieczone

codojedzenia
Wieniec drożdżowy z pesto 96

pozostaw do wyrośnięcia przez minimum półtorej godziny. W tym czasie ciasto powinno podwoić swoją objętość. Wyrośnięte ciasto przełóż na stolnicę wysypaną mąką. Zagnieć je kilka razy, a następnie rozwałkuj na prostokąt o wymiarach ok. 35×25 cm. Ciasto powinno mieć ok. 0,5 cm grubości. Na płacie ciasta rozsmaruj pesto, zostawiając ok. 1 cm wolnego brzegu z każdej strony(...)arkusz papieru do pieczenia, a następnie przy pomocy ostrego noża przetnij rulon wzdłuż, zostawiając na końcu kilka centymetrów złączonego ciasta – powinno utworzyć kształt litery V, a wewnętrzne warstwy powinny być ładnie wyeksponowane. Zacznij zaplatać naprzemiennie końce, formując kółko. Połącz początek i koniec, aby powstał zgrabny wieniec. Przełóż papier do pieczenia na blaszkę, a następnie piecz w temperaturze

okolicepalnika.pl
Muffinki budyniowe 191

czekoladzie w środku , a dodatkowo dekoracyjny lekki krem sprawia ,że można się nimi zajadać bez końca :) A w dodatku wyglądają rewelacyjnie. Goraco polecam je każdemu. Muffinki z nadzieniem budyniowym  Składniki na muffinki: - budyń waniliowy - 300 g mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia  - 1/2 łyżeczki sody  - szczypta soli  - 170 ml mleka - 150 g masła / margaryny(...)niej cukier. Do osobnego naczynia przesiać mąkę i wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą , sodą oczyszczoną. W osobnej misce wymieszać mleko z jajkami. Do suchych składników dodać powoli mleko z jajkami i przestudzony tłuszcz z cukrem. Wszystko razem delikatnie utrzeć, ale nie zbyt długo. Ciasto powinno być grudkowate.  Papilotki lub silikonowe foremki na muffinki napełniamy ciastem na dnie

Aromatyczne Podróże
Krakersy na zakwasie 222

bez ziół), tak by wyszło w miarę gładkie (nie lepiące się) zwarte ciasto (coś w stylu kruchego ciasta). W przypadku gdy jest zbyt suche, dodaj stopniowo wody (100 ml powinno starczyć). Powstałe ciasto podziel na dwie równe części i zrób coś na kształt prostokątnych sztabek. Obydwie zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na minimum 30 min. Ciasto(...)pieczenia, a następnie na blachę (z tego przepisu powinny wyjść dwie blachy. Posmaruj z wierzchu olejem i posyp gruboziarnista solą. W celu uzyskania innych smaków, możesz posypać: sezamem, papryką wędzoną, pomidorami w proszku, czy tam czym sobie wymarzysz. Następnie potnij placki na 2-3 cm kwadraty, najlepiej przy użyciu kółka do cięcia pizzy. Widelcem nakłuj każdy krakersik. Piecz bez

Przepisy na domowy ser i chleb
Sernik krówka 2750

ulubione ciasto. Chciałyśmy, aby był on inny niż te serniki, które piekłam do tej pory. Miałam w lodówce puszkę kajmaku, który chciałam w jakiś sposób wykorzystać. Poszperałam trochę w internecie i znalazłam na blogu Kulinarne przeboje przepis na sernik krówka. Przypadł mi ten przepis do gustu, ponieważ to ciasto można przygotować z serem z wiaderka. Sernik różni się od tych(...)śmietanki 30% 50 g masła 1 budyń śmietankowy (bez cukru) Wierzch: 1/2 puszki masy krówkowej (250 g) około 80 g orzeszków ziemnych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Ciastka dokładnie pokruszyć (ja kruszyłam przy pomocy blendera). Masło roztopić w kubeczku. Dodać do pokruszonych ciastek. Wymieszać na jednolitą masę. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód wyłożyć masę ciasteczkową. Dokładnie wyrównać

Danka Pichci
Ciasteczka na każdą pogodę 163

porcje ciasta na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszczać - ciasteczka nie będą rozlewać się na boki prawie wcale podczas pieczenia. Piec 10-15 minut w 180 st. C. na złoty kolor. Ostudzić na blaszce - będą bardzo miękkie, stwardnieją w czasie stygnięcia. Smacznego! Nie wiem tylko, skąd mam przepis... Zapisany był na jakimś skrawku papieru, bez dodatkowych informacji

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kostka brzoskwiniowa z jeżynową pianką 315

bezy ozdoby z czekolady Składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić, a kiedy piana zacznie sztywnieć zwiększyć obroty miksera na najwyższe i stopniowo dodawać cukier. Zmniejszyć obroty i wlać po jednym żółtku. Na końcu wsypać przesiane mąki i delikatnie wmieszać łopatką. Na dnie formy 21x25cm położyć papier i wylać ciasto. Nie należy natłuszczać(...)dobrze schłodzoną śmietankę. Wkładać porcjami do jeżyn i trzepaczką delikatnie łączyć. Piankę jeżynową wyłożyć na warstwę brzoskwiniową i wyrównać. Odstawić do stężenia. Ciasto wyjąć z formy pokroić w kwadraty o boku ok 5cm. Przed podaniem udekorować bezami i czekoladą. Smacznego! Kategoria: Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Przekładańce , SŁODKO Tagged: brzoskwinie , jeżyny , kremówka , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Śniadaniowy torcik czekoladowy z kremem i dżemem malinowym 178

waniliowego bez cukru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki otrębów dodatkowo: serek homogenizowany, dżem malinowy, orzechy  Wszystkie składniki oprócz dodatków zmiksować.  Z cista usmażyć trzy placuszki lub upiec je w mikrofali*. W tym celu przygotować foremkę silikonową w kształcie serduszka. Ja użyłam foremki do smażenia jajek, umieściłam ją na okrągłej formie silikonowej. Piekłam każdy blat(...)minutę.  Gotowe blaty przełożyć dowolnym kremem/serkiem i udekorować dżemem oraz orzechami. Smacznego! * Nie bójcie się pieczenia w mikrofali. Warto za pierwszym razem obserwować ciasto. Jeśli rośnie a potem szybko opada, ma na spodzie warstwę surowego ciasta z proszkiem. Ciasto jest gotowe, gdy nie zmienia swojego położenia ;) zawsze możemy sprawdzić to wykałaczką lub ustawić kolejne 30 sekund - dla pewności

Chocolate Muffin Blog

Proponowane wyszukiwania