bułki - 33426 przepisów (strona:1934/2229)

Kurczak masło-czosnek 772

moich ulubionych „chińczyków”, tylko że w wersji z indykiem. Dość długo zbierałam się z próbą jego odtworzenia, ale nie z lenistwa. Problemem była panierka Panko, czyli specjalnie obrabiana bułka, która pozwala uzyskać efekt chrupkości kotleta. Nie chciałam jej zamawiać przez Internet, gdyż dla jednej paczki przesyłka byłaby sporo droższa, z kolei w sklepach z żywnością świata kosztowała majątek. Jednak będąc

Fabryka pomysłów
Krokiety ziemniaczane z bazylią i oregano / Kartoffelkroketten mit Basilikum und Oregano 346

Post Krokiety ziemniaczane z bazylią i oregano / Kartoffelkroketten mit Basilikum und Oregano pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Domowe nuggetsy z kurczaka 238

Post Domowe nuggetsy z kurczaka pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Kotlety z piersi kurczaka (kotlety drobiowe) 496

Post Kotlety z piersi kurczaka (kotlety drobiowe) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Kurczak. Przepisy na dania z kurczakiem. Przepisy z kurczaka. 231

Przepisy na kurczaka. Piersi kurczaka w panierce z bułki tartej, piersi kurczaka w panierce kokosowej. Kotlet de volaille, skrzydełka kurczaka z piekarnika z syropem klonowym, pieczone udka z kurczaka w marynacie oraz zapiekane piersi z kurczaka z dodatkiem ziół i ciekawych dodatków. Faszerowana pierś z kurczaka. Roladki z piersi kurczaka. Roladki drobiowe. Makaron z kurczakiem. Sałatki z kurczakiem. Szaszłyki

Kulinarne Przeboje
Krokiety z kapustą i grzybami (pieczarkami) 1446

Post Krokiety z kapustą i grzybami (pieczarkami) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Cordon Bleu z szynką i serem (Kotlet szwajcarski) 2370

Post Cordon Bleu z szynką i serem (Kotlet szwajcarski) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Wielkanocna babka piaskowa 330

Post Wielkanocna babka piaskowa pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Kopiec kreta w innej odsłonie 335

wyszło na poniższych zdjęciach. Składniki na ciasto: 6 jajek 11/2 szklanki maki pszennej, 2 łyżki proszku do pieczenia, 1 szklanka cukru, 3 łyżki kakao Szczypta soli, 10 g Masła, bułka tarta do wysmarowania i obsypania formy  Inne składniki: Wiśnie w syropie, 2 duże opakowania śmietany kremówki, Galaretka, Dżem wiśniowy. Przygotowanie: Ubijamy białka z odrobiną soli (wówczas  jest szybciej(...)dodajemy żółtka, mieszamy i dodajemy resztę suchych składników. Dokładnie mieszamy. Przelewamy do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą,  wówczas ciasto na 100% nam nie przywrze do ścianek . Pieczemy w temperaturze 180' C przez pół godziny. Moje ciasto nie wyrosło równomiernie, a tylko środek, wiec postanowiłem zrobić z niego a'la kopiec kreta . Przekroiłem go na 4 części. Jedną

cookpl
Boczniaki a'la schabowy smażone na oleju rzepakowym 187

więc znowu zagościły na moim talerzu. Przyrządziłam je w prostej formie jak zwykłego schabowego z dodatkiem świeżych warzyw. składniki: 300 g boczniaków sól z pieprzem Kamis 1-2 jajka bułka tarta do panierowania olej rzepakowy 2 spore garście szpinaku 10 pomidorków cherry 5 rzodzkiewek Boczniaki umyć i osączyć, oprószyć solą i pieprzem, odstawić. Jajka roztrzepać widelcem. Rozgrzać patelnię z olejem(...)Boczniaki panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Osączyć na papierowym ręczniku. Przygotować sałatkę. Pomidorki i rzodkiewki pokroić na połówki lub ćwiartki. Wymieszać ze szpinakiem. Wszystkie składniki oprószyć solą ziołową i skropić olejem, wymieszać i podawać. Do smażenia i skropienia sałatki użyłam olej rzepakowy.  Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega

Monia miesza i gotuje
Ser Camembert w panierce 182

smak i idealnie nadaje się na śniadanko, kolację czy przystawkę. Idealnie łączy się z borówką do mięsa, żurawiną ze słoiczka jak i suszoną. Składniki: 1 ser Camember 1 jajko bułka tarta olej do smażenia borówka/ żurawina do podania Ser przekrawamy w pół aby powstały dwa krążki, maczamy w roztrzepanym jajku następnie w bułce tartej robimy to bardo dokładnie

Pudełko rozmaitości
Ryba po grecku wg przepisu Magdy Gessler 14110

Post Ryba po grecku wg przepisu Magdy Gessler pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania