Każdy bochenek chleba wypieczony w domowym zaciszu smakuje pysznie i zdrowo. Nawet wtedy gdy do końca nie wygląda jak ten z przepisu, jest koślawy, popękany. Każdy
Moje Małe CzarowanieMega pyszne, lekkie jak piórko drożdżówki z serem i owocami. Ja akurat miałam czerwoną porzeczkę i wiśnie ale tutaj pełna dowolność owocowa. Bułki są proste w
Moje Małe CzarowanieTym razem w Lipcowej Piekarni Amber chleb łatwy, lekki i smakowity. Przepis na chleb pochodzi z bloga Zorry a oryginał pochodzi ze strony Dagmar. Ten letni
Moje Małe CzarowanieNigdy nie piekłam chleba, wydawało mi się to szalenie skomplikowane ;) Aż w końcu postanowiłam spróbować, tym bardziej, że niedziele niehandlowe zdarzają się coraz częściej i
Moja kraina smakówHamburgery w domowej wersji to pyszny fast food, któremu mało kto się oprze. Ale nie każdy robi domowe bułki do
Kolorowy PrzepisownikTakie małe, pyszne kanapki, słoneczne, dlatego nazwałam je wiosennymi. Letnie kolory teraz zrobiły się od upałów trochę piaskowe, nazwa wiosenne idealnie tutaj pasuje. Robi się je
Moje Małe CzarowanieJest to przepis na bułki polskie według receptury z 1940 roku. Przepis znalazłam na instagramie u Jacka #jacekobszarny24. Zaglądajcie i do niego, ciekawe przepisy, nietypowe wypieki
Moje Małe CzarowanieJogurtowe babeczki z owocami i czekoladą Mięciutkie, wilgotne w środku i rumiane z zewnątrz babeczki na jogurcie z kawałkami czekolady i owocami. Do tego są mega
Blog z ApetytemJakie pyszne śniadanie miałam kilka dni temu na talerzu. Idealne śniadanie było u mnie, jednak pudding może królować na talerzu jako deser czy obiad. Przypomniało mi
Moje Małe CzarowanieSezon truskawkowy trwa więc zajadajmy truskawki póki są, potem będziemy tęsknić. Oczywiście że nie najemy się na zapas ale teraz jak są najsmaczniejsze zajadajmy ze smakiem
Moje Małe CzarowanieFajny, wilgotny z chrupiącą skórką i bardzo smakowity. Pajda takiego chleba znika szybciutko i na jednej się nie kończy. Dodatek mleka sprawia że chleb jest delikatniejszy
Moje Małe CzarowanieCrostini nasmarowane czosnkiem, skropione oliwą i podane z gorącym, wędzonym serem góralskim, do tego plastry cukinii i czereśnie – niebanalne połączenie, ale jakie pyszne! Kolorowo, letnio
Zasmakuj KuchniDziś śniadanie mistrzów bo jak je inaczej nazwać? same smakołyki na talerzu. Prosto, cały proceder trwa tyle co podsmażenie chałki na maśle. I tu nie ma
Moje Małe CzarowanieNowy pomysł, nowy chleb, nowe doznania smakowe. Polecam chleb na zakwasie z mąką gryczaną, jest pyszny, ma lekko orzechowy smak, wyborny. Nie jest trudny do zrobienia
Moje Małe CzarowanieDostałam przepis na proziaki podkarpackie od autora książki "Wielka księga tradycji kulinarnych" Krzysztofa Zielińskiego. Przepis pochodzi z Podkarpacia ze wsi Urzejowice koło Przeworska. Proziaki
Moje Małe Czarowanie