Najpiękniejsze święta to te kiedy na dworze biały puch przykrywa ulice i drzewa. Ostatnio niestety u nas słabo ze śniegiem na Wigilię. Co roku więc na
Kuchnia w oparachChyba nikt nie wyobraża sobie świąt bez ciasta. U mnie królują różne wypieki, ale zawsze lubię zjeść w tym okresie kawałek ciasta z dodatkiem kakao oraz
Kuchnia co dniaCzas płynie nieubłaganie - więc pomału zaczynam odczuwać przedświąteczną gorączkę :) W tym roku zdecydowałam się na prawdziwy, staropolski piernik przekładany powidłami. To wyjątkowe przepyszne i rozpływające się
Świat CiastaKolorowe Mini Bezy – Dzisiaj długo wyczekiwany przepis na mini bezy :). Przepis jest bardzo prosty, bezy są śliczne, urocze i idealnie nadają się do ozdabiania tortów, babeczek
Mała CukierenkaJeśli potrzebna Wam będzie masa kajmakowa, a niestety w sklepie nie będzie gotowej, to z powodzeniem możecie sami przygotować. Należy tylko uzbroić się w cierpliwość i
Tylko pysznieChoć za oknem jeszcze słoneczny i piękny Listopad, czas powoli myśleć o świątecznych wypiekach, warto sobie na spokojnie zaplanować, niż potem w biegu. Dziś mam dla
Wanilia i KardamonDzień dobry! 👋 Przedstawiam Wam gorącą czekoladę piernikową bez dodatku cukru (lub z jak go dodacie)! Do tego pianki i już czuć ten klimat... Świąteczny
CzarnawisienkaListopadowe wieczory dłużą się w nieskończoność, dodatkowo szaro-bura aura na zewnątrz nie zachęca do wyjścia z domu i długich spacerów… wbrew wszystkiemu lubię ten
Fitsweet.meSchab w sosie whisky z suszonymi śliwkami Dziś polecam bardzo smaczny i aromatyczny obiad – kruchy i soczysty schab duszony w sosie z suszonymi śliwkami kalifornijskimi
Blog z ApetytemNa świątecznym stole, podczas rodzinnych spotkań nie może zabraknąć dań , które każdy lubi. Sałatka jarzynowa jest daniem , które na świątecznym stole znajdowała się jeszcze wtedy
Z Majeczką w kuchniToffinek od samego początku wzbudził moje zainteresowanie. Znalazłam go w gazetce z przepisami i czytając składniki stwierdziłam, że musi być pyszny. Po kilku drobnych przeróbkach tak
PatiGotujeDania z drobiu są znane i popularne na całym świecie. Polską kuchnię również trudno sobie wyobrazić bez drobiowego mięsa. Jest ono smaczne, pełnowartościowe i lżej strawne
Kulinarne przemysleniaOpiekane śledzie w zalewie galaretkowej Przepis na tą pyszną śledziową przekąskę nie jest skomplikowany ani czasochłonny, jednak z konsumpcją trzeba niestety poczekać przynajmniej dwa dni, aż
Blog z ApetytemW sklepach pojawiło się już mnóstwo elementów świątecznych. Powoli zaczynamy myśleć o prezentach pod choinkę. Warto też pomyśleć co podamy do jedzenia w tym czasie. To
Kuchnia co dniaZ okresem świątecznym kojarzą mi się szczególne zapachy, są to między innymi aromaty pieczonych jabłek oraz cynamonu. Z takiego połączenia można wyczarować bardzo smaczne śniadanie świąteczne
Kuchnia co dnia