dodac różne dodatki - rodzynki albo sezonowe owoce.składniki:4 szklanki mąki125 g margaryny1 szklanka cukru1 szklanka mleka50 g drożdży5 jajekaromat rumowy600 g owoce dowolnych owoców mogą być maliny, truskawki, borówki, jeżyny, śliwki, wiśnieSkładniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Drożdże rozkruszyć i zasypać cukrem odstawić. Margarynę rozpuścić w rondelku i wystudzić. Gdy drożdże się rozpuszczą dodać całe jajka
Monia miesza i gotujedelikatnie uchylonym piekarniku. Po całkowitym wystudzenia bezy wyjmujemy ją na paterę do góry dnem i delikatnie odrywamy papier.Ubijamy kremówkę (bez cukru) i wykładamy ją na górę Pavlovej. Dekorujemy owocami ( borówki, maliny, truskawki,granat itd.)/na podstawie przepisu Pani Doroty "moje wypieki"/Bon Appetit
Pudełko rozmaitościwielka przyjemność, a wspólna dekoracja była świetną zabawą.Tort został przełożony dżemem brzoskwiniowym i kremem z serka mascarpone połączonego z bita śmietaną. Na wierzchu udekorowany malinami i borówkami, a bok toru plasterkami truskawek. Był bardzo orzeźwiający, owocowy, po prostu idealny na wiosnę.Przepis na biszkopt znajdziecie tutaj.Smacznego
cookplobiecałam wrzuca moją dwukolorową Pavlovą :). Robiona była specjalnie na 8 urodziny kuzynki. Z królewskiej niebieskiej bezy wyszła smerfowa z różową bitą śmietaną udekorowana borówkami i truskawkami. Sposób przygotowania jest identyczny jak w przypadku Białej Pavlovy z tym, że dodajemy odpowiednie barwniki ( w moim przypadku 2-3 krople niebieskiego barwnika spożywczego w żelu do bezy i 2 krople czerwonego barwnika
Pudełko rozmaitościSzybki i lekki deser dla wielbicieli chia i malin. Szybko można wyczarować pyszny deser, wstawić do lodówki a potem delektować się smakołykami. Z kawą, herbatą, czystkiem
Moje Małe CzarowanieTiramisu, włoski deser gdzie namoczone biszkopty zanurzone są w kremowym wnętrzu, któż go nie lubi. Powiem szczerze że Przemek za kawą nie przepada ale ten deser
Moje Małe CzarowaniePrzez kilka dni szukałam pustych rurek waflowych w pobliskich sklepach i oczywiście takich jak chciałam nie było. Mogłam sobie odpuścić te głupie rurki i zrobić
Leśny ZakątekKanapka grzybiarza:) Domowy chleb, aksamitny serek, przyrumieniona cebula, aromatyczne borowiki, jajko z płynnym żółtkiem....Oto pomysł na niebanalne kanapki. Jak ja lubię takie śniadania!
Obiad gotowyGrzybowe szaleństwo trwa... i niech się nie kończy;) Zupa borowikowa ze świeżych grzybów smakuje wspaniale. Można ugotować ją również z innych leśnych grzybów, np koźlarzy
Obiad gotowyDzień dobry, widzieliście już figi ? Jak macie okazję zróbcię tę sałatkę bo jest mega pyszna :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldPierwszy raz na szybko robiłam zdjęcia bo ten serniczek jak szybko się robi, tak szybko zniknął ze stołu. Czytaj więcej »
Ana Mari's world