W temacie ciast wprost uwielbiam eksperymentować! Dzisiaj kilka słów o moim bardzo udanym eksperymencie. Wyszedł z niego pyszny, lekki i niesamowity w smaku sernik na zimno
Gotujemywdomu.plZanim w końcu doczekamy się wiosny i odrobiny słońca proponuję poprawić sobie nastrój solidną porcją czekoladowej rolady. Czekolada jest dobra na wszystko :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj
To co lubię - gotuję i polecamJeśli wybieracie się w najbliższy weekend na jagody lub chociaż do warzywniaka, koniecznie kupcie litr jagód. Ciasto jest pyszne, robi się je szybko. Idealny deser na
To co lubię - gotuję i polecamRobiłam już roladę czekoladową , truskawkową , a dzisiaj przyszła pora na roladę z galaretką. Jest bardzo delikatna i smaczna, a do tego świetnie wygląda. Dla małych i
To co lubię - gotuję i polecamZnacie te małe ciasteczka obsypane makiem i przełożone marmoladą? Chyba wszyscy je znają, ja je uwielbiam. Są delikatne, puszyste, a zrobienie ich zajmuje niewiele czasu, dlatego
To co lubię - gotuję i polecamPyszne, delikatne, lekkie mini omleciki biszkoptowe z kremem i owocami to propozycja dla tych, którzy mają ochotę na coś słodkiego, łatwego do zrobienia w krótkim czasie
To co lubię - gotuję i polecamJaki jest Wasz sprawdzony przepis na omlet? Ja mam kilka, ale ten robię najczęściej. Omlet biszkoptowy. 2 jajka 1 łyżka (płaska) mąki, dowolnej szczypta soli łyżeczka
KucharzycaTo jest kolejny stary przepis z zeszytu mojej mamy. Znalazłam go przypadkiem, przy okazji szukania czegoś innego. Upiekłam to ciasto ostatnio i już wiem, że znowu
Prosty przepis naSezonowe tiramisu z czarną porzeczką to wyjątkowy deser. Łączy subtelny smak kremu z mascarpone i bitej śmietany oraz gęsty sos … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Sezonowe
My Blueberry CornerSezonowe tiramisu z czarną porzeczką to wyjątkowy deser. Łączy subtelny smak kremu z mascarpone i bitej śmietany oraz gęsty sos … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Sezonowe
My Blueberry CornerUwielbiamy tiramisu, uwielbiamy truskawki, dlatego połączyłam obie te rzeczy i zrobiłam tiramisu z truskawkami. Takie prawdziwe, włoskie bez śmietany, tylko na żółtkach i mascarpone. Zapraszam, bo
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki: ciasto: 5 jajek 5 łyżek cukru 4 łyżki maki pszennej 1 łyżka maki ziemniaczanej krem: ok. 80 dkg truskawek 3 łyżki cukru 1 cukier waniliowy
czarrna od kuchniTiramisu truskawkowe to pyszna owocowa wariacja, bazująca na tradycyjnym włoskim deserze. Pysznie smakuje, jest bez pieczenia, więc polecam je zrobić latem, gdy upały doskwierają i nie
Kulinarne PrzebojeKolejne ciasto z truskawkami w roli głównej. Robię je bardzo często w sezonie - jest tak łatwe, że każdy sobie poradzi.. a smakuje przepysznie ;)
Prosty przepis na