biszkopt - 18068 przepisów (strona:647/1205)

TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO. NA TWAROGU I MASCARPONE. 210

lubi, prawda? Mój sernik na zimno jest pysznie aksamitny, delikatny, lekko zaromatyzowany cytrynową nutą extraktu (u mnie cytrynowy, bo nie lubię waniliowego). Nie robię też spodu z biszkoptów, bo przy nakładaniu z reguły biszkopty ... zostają na spodzie blaszki. Poza tym są suche i zapychające, więc moje serniki na zimno najczęściej nie mają spodu.  Składniki: (u mnie tortownica o średnicy

Walijskie Pichcenie
Piernik z jabłkami w rumie 101

Tekst przeczytasz w 5 min Na Boże Narodzenie piernik znajdzie się pewnie w większości domów! I nic dziwnego, bo jest bardzo smaczne i aromatyczne ciasto. Niektórzy

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto Arkadia bez pieczenia / Peach and Mascarpone No Bake Cake 128

gęsty i sztywny, wystarczy mu godzina w lodówce, by całkowicie stężał.  Jeśli wolicie, nasze ciasto z mascarpone i budyniem możecie przygotować na spodzie z kruchego ciasta lub jasnego biszkoptu - na biszkopcie będzie jeszcze wyższe i efektowniejsze. Jeśli lubicie połączenie pomarańczy i czekolady, takie proste ciasto bez pieczenia może Wam bardzo posmakować. To świetny wybór dla wszystkich, którzy nie przepadają

Lekcje w kuchni
Bananowiec 123

ogromną fanką ciast z ich udziałem. Dzisiaj mam dla Was przepis, na bananowe ciacho z galaretką, które ostatnio robiłam dla rodzinki i zniknęło w mgnieniu oka :) Składniki blaszka 23/33: biszkopt: jajka 3 szt, cukier 6 łyżek, mąka ziemniaczana 3 łyżki, mąka pszenna 3 łyżki, masa bananowa: banany 4 szt , masło 150 g, galaretka gruszkowa 2 opakowania, warstwa śmietankowa: śmietanka(...)szklance gorącej wody. Banany zmiksować blenderem. Masło ucieramy, stopniowo dodajemy tężejącą galaretkę oraz zmiksowane banany. Wszystko musi być w temperaturze pokojowej, aby krem się nie zwarzył. Masę wykładamy na biszkopt. Krem śmietankowy: Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę, miksujemy do połączenia i wykładamy na ciasto. Jeśli krem jest zbyt rzadki to należy

kulinarne odsłony pati
Ciasto TRIO-czekoladowo-śmietankowe z jabłkami bez pieczenia +FILM 107

Ciasto powinno postać w lodówce do najmniej kilka godzin, by wszystko się stężało i przegryzło. Ciasto bardzo ładnie się kroi, jest pyszne, kremowe. Spód można zrobić dowolnie, np upiec biszkopt, użyć biszkoptów.  Polecam i życzę smacznego. jeszcze raz serdecznie zapraszam na film

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
SZKOLENIE CUKIERNICZE CZ.1 W AKADEMII SWEET DECOR ( 23-24.11 ) 104

razem! Zobaczcie kilka zdjęć z warsztatów – efekty naszej pracy! Zainteresowanych oczywiście zapraszam na kolejne szkolenia – terminy możecie zobaczyć TUTAJ W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE

Ostra na Słodko
Murzynek 86

herbaty. Zapraszam zatem na ten przepis  A jeśli lubicie pyszne klasyczne pyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: –  sernik tradycyjny –   sernik z jagodami –  biszkopt z truskawkami –  tort czekoladowy z owocami –  sernik z borówkami –  sernik z malinami –  szybki biszkopt z rabarbarem –  najlepsze kruche ciasto ze śliwkami –  prosta szarlotka –  sernik

nietylkopasta.pl
Ciasto cytrynowe z makiem 100

Tekst przeczytasz w 3 min Dziś ciasto dobre na każdą okazję! Ciasto cytrynowe z makiem pasuje na święta Bożego Narodzenia, jaki i Wielkanoc, jest to również

SprawdzonaKuchnia.pl
SZKOLENIE CUKIERNICZE CZ.1 W AKADEMII SWEET DECOR ( 14-15.11 ) 86

razem! Zobaczcie kilka zdjęć z warsztatów – efekty naszej pracy! Zainteresowanych oczywiście zapraszam na kolejne szkolenia – terminy możecie zobaczyć TUTAJ W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE

Ostra na Słodko
"PIERROTOWE" PTASIE MLECZKO 103

czekolada gorzka 50 g masło 100 g kakao 1 czubata łyżka cukier brązowy 30 g cukier biały 70 g 3 jajka 2 pełne łyżeczki żelatyny woda 80 ml okrągłe biszkopty 9 sztuk duża czekolada Pierrot ok. 7 cząstek do dekoracji    Masło i połamane czekolady rozpuszczamy ciągle mieszając w saganku o grubym dnie. Masę należy lekko przestudzić. Żółtka oddzielamy(...)bardzo delikatnie z masą czekoladową. Do napęczniałej żelatyny dolewamy 40 ml wody i rozpuszczamy podgrzewając ją w rondelku z ciepłą wodą.Studzimy. Tortownicę 15-16 cm wykładamy folią przezroczystą. Biszkopty delikatnie maczamy w mleku i wypełniamy spód tortownicy. Ostudzoną, ale jeszcze płynną żelatynę powoli wlewamy do masy i delikatnie ale dokładnie mieszamy. Gotową masę natychmiast przelewamy do tortownicy i wstawiamy

Smaczne moje
Rogale marcińskie 106

wałkowania   masa z białego maku: 400 g maku białego 1 szklanka orzechów włoskich 1 szklanka migdałów 40 g rodzynek 1 łyżka skórki pomarańczowej tartej kandyzowanej 100 g biszkoptów olejek migdałowy kilka kropli 2 jajka 70 g masła 125 ml miodu 1/2 szklanki cukru pozostałe: cukier puder plus woda 1 żółtko plus 4 łyżki mleka   Masa makowa: Przygotowuje(...)nożem. W głębokim rondlu rozpuszczam masło, miód, cukier, dodaję skórkę pomarańczową, rodzynki, mak z orzechami i migdałami. Podsmażam na wolnym ogniu cały czas mieszając około 5 minut. Masę studzę. Biszkopty kruszę, dodaję do masy, wbijam jajko i mieszam. Potem drugie jajko.  Ciasto półfrancuskie: Składniki na ciasto mają mieć temperaturę pokojową. Drożdże rozpuszczam w 50 ml mleka letniego, dodaję szczyptę

wesoła kuchnia
Serniczek na surowo z brzoskwiniami i galaretką 74

Jeżeli są tutaj miłośnicy serników to ten przepis jest w sam raz dla nich! Składniki oraz sposób przygotowania: Biszkopt z 5 jajek. Białka ubić +5 kopiatych łyżek cukru, dobrze ubić i dodać żółtka. Z żółtkami delikatnie wymieszać +5 kopiatych łyżek mąki krupczatki i 1 płaska łyżeczka proszku. Serek. 2 litrowe serki waniliowe lub brzoskwiniowe, 2 galaretki pomarańczowe lub brzoskwiniowe rozpuścić(...)szkl. wody, 1 śmietana 30% o pojemności 330ml. 2 łyżeczki żelatyny rozpuścić. Śmietanę ubić dodać serki, razem zmiksować i dodać galaretki, a na koniec żelatynę. Wyłożyć na biszkopt na wierzch brzoskwinie i zalać 3 już stygnącymi galaretkami. Dodam że nie dodaję już cukru bo serki i galaretki są wystarczająco słodkie. Autor przepisu: Joanna Chodak Artykuł Serniczek na surowo z brzoskwiniami

Wasze Przepisy
Tort śmietankowy z mascarpone i dżemem tuskawkowym 92

kilka kropel barwnika spożywczego niebieskiego  2-3 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem i łączymy z serkiem mascarpone mikserem na najniższych obrotach. Jeden z biszkoptów nasączamy kilkoma łyżkami wody.Nakładamy  4 łyżki dżemu,równo smarujemy. Na dżem dajemy 5 łyżek masy śmietanowej.Przykrywamy drugim biszkoptem.Nasączamy i smarujemy dżemem oraz smietaną.Nakładamy 3 biszkopt

Przepisy mojej mamy
Ciasto Hortex 118

Pyszne ciasto z masą jajeczno-kakaową z rodzynkami i płatkami migdałowymi namoczonymi w alkoholu na biszkopcie.Nie polecam robić w upalne dni,gdyż masa może się zwarzyć. Składniki: biszkopt z kakao z 3 jajek Masa:   6 jajek -  w temperaturze pokojowej  2 margaryny 1 szklanka cukru 2-3 łyżki kakao 2 łyżki żelatyny pół szklanki mleka oraz do masy(...)zwarzyły.Żelatynę rozpuszczamy w ciepłym mleku i chłodne wlewamy do masy oraz dodajemy przesiane kakao.Na koniec wsypujemy rodzynki i migdały oraz delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na biszkopt i wstawiamy do lodówki na parę godzin. Smacznego

Przepisy mojej mamy
Tort hawajski z czekoladową bitą śmietaną,dżemem wiśniowym i wiórkami kokosowymi 85

czekolada się rozpuści,ale nie gotujemy!!! Cały czas mieszamy.Zdejmujemy z ognia i studzimy,następnie chłodzimy w lodówce przez co najmniej 4 godziny. Potym czasie ubijamy czekoladową śmietanę. Jeden biszkopt nasączamy,smarujemy dżemem,cienką warstwą śmietany i posypujemy łyżką wiórków.Przykrywamy drugim biszkoptem i powtarzamy czynności.Na wierzch kładziemy trzeci placek.Nasączamy,smarujemy i dekorujemy resztą kremu.Posypujemy wiórkami. Smacznego

Przepisy mojej mamy

Proponowane wyszukiwania