Pyszne ciasto, które jadłam pierwszy raz u koleżanki na imprezie. Postanowiłam go zrobić u siebie w domu i to był strzał w 10. Wszyscy domownicy nie
Prosty przepis naDziś przychodzę do Was z nowiną i z konkursem organizowanym wspólnie z bee.pl w którym do wygrania jest Robot Kuchenny marki Kenwood. Wystarczy, że zrobicie
CzarnawisienkaPrzepyszne, mocno czekoladowe ciasto, które nie wymaga pieczenia. Jest łatwe do przygotowania i gwarantuję, że każdemu się uda. Goście byli nim zachwyceni :) 460 g masy
Smakołyki AsiMasa serowa: serek homogenizowany 500 g śmietana kremówka 30% 200 g żelatyna spożywcza 2 łyżeczki spore cukier puder 1 łyżeczka DODATKOWO: Biszkopty marmolada brzoskwinie Paraguayo dojrzałe
przepisy- MilkiTwaróg na sernik - 1 kg masło - 25 dag cukier - 2,5 szkl jajka - 5 szt cukier waniliowy - 2 op żelatyna spożywcza - 12 łyżeczek mleko - 1 szkl
przepisy- MilkiSerowe oponki, czyli niekwestionowany bohater karnawału i wspomnienie z dzieciństwa. Szybki i pyszny deser, który najlepiej smakuje oczywiście na ciepło z cukrem pudrem. Składniki na około
Słodki sentymentSernik na zimno o smaku popularnego włoskiego deseru. Dla takich wielbicieli Tiramisu jak ja, to po prostu rozkosz dla podniebienia :). Sernik jest prosty i szybki w
Opowieści z piekarnikaŚmiało mogę powiedzieć, że to ciasto jest odkryciem 2019 roku. Robi się je błyskawicznie, jest bardzo proste do wykonania i smakuje obłędnie!
Prosty przepis naBłyskawiczny w przygotowaniu sernik - idealny dla zabieganych. Delikatny, kremowy na biszkoptach ze słodkimi pierniczkami w środku. Składniki: 1,5 kg sera z wiaderka, 6 jajek L
Lena GotujeUwielbiam pralinki Ferrero Rocher, dlatego musiałam wypróbować też to ciasto 🙂 W skład wchodzą herbatniki czekoladowe, mascarpone z bitą śmietaną, orzechy i czekoladowa masa kajmakowa, co sprawia
BullioPraliny na mleku w proszku to świetny i szybki deser do złapania w rękę na raz. To wariacja na temat bloku czekoladowego lub wafli z mlekiem
Słodki sentymentgolonka już się ugotowała wyciągnęłam ją z wywaru i przełożyłam na blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem. Posypałam odrobinę przyprawą do golonki i piekłam w 180 stopniach pod przykryciem przez ok. 30 minut. Po tym czasie zdjęłam całkiem pokrywkę i polałam golonkę piwem. Piekłam już bez przykrycia ok 20 minut do zarumienienia się. Dodatek piwa sprawił, że skórka nabrała
Pieprzyć z Fantazją[Głosów:1 Średnia:5/5] składniki: 400-450 g cukierków krówek 80 g ryżu preparowanego 70 g masła wykonanie: Krówki kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy
Domowy Smak JedzeniaPysznie i prosto. Taki deser można przygotować w kilka chwil. Ucieszą się z niego i duzi i mali. Można przygotować na słodki prezent. Ładnie zapakować i
Izabelawkuchni