wiadomo ile w kuchni, skoro można spędzić cudowny czas na zewnątrz? Jednakże podniebienie domaga się deseru, więc trzeba coś wymyślić. I właśnie takim idealnym pomysłem na ciasto bez pieczenia jest ta oto tarta na ciasteczkowym spodzie, z domowym budyniem i owocami. Jest przepyszna, prosta i robi wrażenie na gościach. Jej smak możecie zmieniać w zależności od rodzaju ciasteczek
Magda Kucharzybędzie jeszcze szybciej! :D Taka mieszanka jest też świetną bazą do zdrowych, domowych batoników! Wystarczy dodać ulubione składniki, jakiś łącznik, który je sklei i upiec (lub zrobić wersję bez pieczenia). Składniki: 2 szkl. płatków owsianych 1 duże jabłko 1/2 szkl. posiekanych orzechów włoskich 1/2 szkl. ziaren słonecznika 3 łyżki miodu 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki cynamonu
Kolorowy PrzepisownikPlanujecie detoks organizmu i szukacie oczyszczających przepisów? Mam dla Was coś pysznego! Koktajl jaglany, który pomoże oczyścić Wasz organizm z toksyn, usprawnić jego funkcjonowanie, przyspieszyć metabolizm
CzarnawisienkaPrzepyszne. Obłędne. Wyśmienite. Do tego w wersji bezglutenowej i wegańskiej. Czego chcieć więcej? Hmm może trochę więcej samozaparcia, żeby kulek a'la Ferrero Rocher nie zjeść
CookYourselfSzybkie w wykonaniu ciasto bez pieczenia, na czekoladowych herbatnikach, z kajmakiem, masą z batonikami Lion i polewą z mlecznej czekolady. Najlepsze po dniu leżakowania w lodówce, gdy ciastka zmiękną. Polecam! :) Składniki Masa opakowanie budyniu śmietankowego na 750 ml mleka 600 ml mleka 3,2% 200 g miękkiego masła 5 batonów Lion Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu
Słodkie inspiracjeChociaż nie lubię kokosu zdecydowałam się, że zrobię tę tartę. Po pierwsze dlatego, że ostatnio zaczęłam się interesować wypiekami wegańskimi, a po drugie dlatego, że spodziewałam
Mania Wypiekaniamasy, by przełamać smak i zmienić wygląd w przekroju. Ta wersja jest nadal słodka, ale nie przesadzona, więc śmiało spróbuj, bo w kilka minut przygotujesz wspaniały torcik bez pieczenia . Składniki: Masa jasna: 200 g słodkiej śmietany 30% 250 g serka mascarpone 2 tabliczki białej czekolady 3 szkl. ziaren zboża ekspandowanego 3 łyżki startej gorzkiej czekolady Masa ciemna
Kolorowy Przepisownikorphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} To jedno z naszych ulubionych ciast bez pieczenia. Szybkie i efektowne, delikatne w smaku, „zjada” się bardzo szybko. Kilka lat temu robiliśmy pierwszy raz, oj pamiętamy! Latająca patelnia z wiórkami :P ale zabawnie było, smacznie wyszło
R'n'G KitchenDziś będzie bez pieczenia, smażenia i gotowania. Opowiem Wam jak bardzo szybko zrobić ser biały w dowolnych smakach. Tak się, że w moim domu panowie wolą zdecydowane smaki, a panie łagodne. Nie dotyczy to jednak serów. Wszyscy lubią wszystkie . Zawsze robię jeden słoik z chili, drugi z czosnkiem i ziołami (jakie podlecą pod ręce). Doskonałym wyjściem byłoby, gdybyście
Tylko pyszniedaktyli kakao, po nutę serową i lekko kwaśny mus z rabarbaru – po prostu bajka. Spód na tyle mi smakuje, że stwierdziłam, że będzie fajną bazą do zdrowych batoników bez pieczenia. Z pewnością jeszcze nie raz go wykorzystam. Składniki na tortownicę o średnicy 18cm Spód: ¾ szklanki płatków owsianych górskich 1 łyżka kakao 1 łyżka oleju kokosowego (lub masła
Fabryka pomysłówlekkiego zgęstnienia sosu. W międzyczasie kiełbaski oddzielić od siebie i naciąć (z 1 strony). Gorący sos przelać do naczynia żaroodpornego. Na wierzch ułożyć białe kiełbaski (nacięciami do góry). Piec bez przykrycia około 30-35 minut w 195ºC . Po upieczeniu posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać na ciepło. Przygotowywanie sosu i ułożenie białych kiełbasek
Ugotowaćherbatników 100 g masła cukier puder do masy - 1 szklanka (tutaj najlepiej dobrać ilość wg uznania, bo masa z dodatkiem kajmaku już jest słodkawa) Wykonanie: Blaszkę pokryć papierem do pieczenia. Na spód wyłożyć zmielone z masłem herbatniki. W misie miksera umieścić ser, dołożyć do niego 1 i 1/2 puszki masy krówkowej, mąkę i zmiksować na gładką masę. Ciągle(...)sekund, by dobrze się wchłonęło, dopiero dodać kolejne. Masę wylać na herbatniki. Sernik wstawić do nagrzanego pieca w 180 stopni na 20 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec przez jeszcze 100 minut. Łącznie pieczemy 2 godziny. PIECZEMY BEZ TERMOOBIEGU. Studzić przy uchylonych drzwiczkach. Gdy sernik jest już chłodny, przygotować polewę. W rondelku umieścić pół
Poezja Smaków - blog kulinarnyLody dla...ups. Muffinki dla ochłody! Pyszny, wiosenny, kolorowy i myślę, że całkiem zachęcająco wyglądający deser nawet dla tych na diecie. Niskokaloryczny i prosty w wykonaniu
Czarnawisienkazimnej wodzie, nakłuwamy z każdej strony widelcem. Przekładamy do formy. Przykrywamy resztą cebuli i śliwek. Ponownie posypujemy przyprawami. Boczek kroimy w cienkie paseczki. Wykładamy na wierzch dania. Pieczemy bez przykrycia w 180 stopniach C przez ok. 30 minut. Ilość porcji: 5 szt Czas przygotowania: ok. 1 h Koszt przygotowania
Pobite gary BarbaryJeśli nie macie dużo czasu na przygotowanie niedzielnego ciasta, polecam szybki sernik bez pieczenia. Lekka fioletowa pianka z jagodami goji idealnie smakuje w połączeniu z korzennymi herbatnikami. Składniki 2 opakowania herbatników regionalnych korzennych z polewą kakaową firmy Cukry Nyskie 500 g sera do serników 1 szkl mrożonych lub świeżych jagód leśnych 1/3 szkl jagód goji firmy Targroch
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty