Śmietanowiec z galaretkami Śmietanowiec z galaretkami to ciasto bez pieczenia, które świetnie sprawdzi się na upalne dni Znane większości z nas i chętnie jedzone przez małych i dużych Pyszne, kolorowe ciasto, którego bazą jest śmietana, a uzupełnieniem kolorowe galaretki. Śmietanowiec z galaretkami zawsze się udaje i świetnie smakuje. U mnie to klasyk, który znika błyskawicznie. Polecam Przepis
WSZYSTKO SMACZNEPyszne wafelki z kremem ze śmietanki do kawy i dżemem z czarnej porzeczki. Na szybko, bez pieczenia, przy takich upałach odpalanie piekarnika to samobójstwo! :) Pokochają je nie tylko dzieci. Za inspirację dziękuję Di bloguje ! Są pyszne, polecam ! Składniki: 1 paczka wafli kwadratowych (5 sztuk) 200 g śmietanki do kawy ( w proszku
Takie tam pichcenieJeżeli chcecie zrobić ten deser musicie przygotować: wiórki kokosowe, mus kokosowy,mleko kokosowe, olej kokosowy nie rafinowany, kakao,gorzką czekoladę,masło i ksylitol. Nie odmierzałam ilości
harrisakiedy na dworze robi się gorąco chętniej sięgamy po chłodzące desery - najczęściej są to lody, ale kiedy one się znudzą to mam dla Was propozycję na orzechowe babeczki - bez pieczenia. Dobrze schłodzone smakują jak lody. Nie zawierają glutenu oraz dodatku białego cukru. Można je zrobić bardzo szybko i równie szybko znikają bo dobrze je zjeść od razu
Health-Fit-LifeGładki, mocno czekoladowy krem/budyń z kaszy gryczanej przełamany kwaskowatym smakiem czerwonych porzeczek. Jeżeli nie przepadacie za kaszą gryczaną - spokojnie, jest praktycznie niewyczuwalna, dodatkowo by "zabić
Czarnawisienkapowierzchni masa była równiutka i nie zrobiły się w trakcie pieczenia bąbelki powietrza. Tortownicę umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 200C. W tej temperaturze pieczemy sernik ok. 15 min. Po tym czasie zmniejszamy temp. do 160-165C i pieczemy jeszcze 1h – 1h15min. Zazwyczaj piekę bez termoobiegu w opcji grzania góra-dół. Sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Wystudzony umieszczamy
Raj dla Podniebieniawyszło pysznie! Od tamtej pory, gdy tylko pojawiają się owoce sezonowe, począwszy od truskawek, poprzez porzeczki, maliny, wiśnie, jagody a nawet borówki, to robimy to proste ciasto bez pieczenia. Idealne na gorące letnie dni. JOGURTOWIEC MALINOWY Składniki: biszkopty w ilości na blaszkę esencja z herbaty około 0,5 kg owoców sezonowych (u nas są to akurat maliny) cukier
dobra gospodyni dom wesołym czynikilkoma innymi składniki, dzięki którym całość nabiera niebywałego smaku. Oczywiście nernik jest wegański, bezglutenowy, bez dodatku cukru i pszenicy , a także w pewnym sensie surowy, bo bez pieczenia . Wiem, że na pewno nie poprzestanę na jednej recepturze i w przyszłości będę kombinować, aby uzyskać jak najlepszy efekt (głównie wizualny) tego ciasta. Na przykład chciałabym stworzyć nernika
Zdrowie na języku :PKolejny banalny, ale przesmaczny i bardzo słodki koktajl. Dzięki porzeczkom koktajl jest bogaty w witaminę C, PP, żelazo. Banan zaś dostarczy nam witaminy takie jak witamina
CzarnawisienkaKlasyczny włoski deser podany w wersji egzotycznej. Śmietankowy kremowy spód zwieńczony lekkim, kwaskowatym musem z limonki. KOKOSOWA PANNA COTTA z MUSEM LIMONKOWYM Składniki: (4
Bon appetit mon amieZapraszam na smaczne ciasto bez pieczenia. Sernik galaretkowy z dodatkiem truskawek i borówek amerykańskich to super pomysł na słodki podwieczorek lub deser a do tego jest bardzo prosty w przygotowaniu. Składniki: 100 g biszkoptów 400 g serka homogenizowanego waniliowego 150 g serka śmietankowego 200 g jogurtu naturalnego greckiego 2 galaretki truskawkowe oraz: kilka truskawek 100 g borówek amerykańskich
słodkie i nie tylko historie kulinarneTe lody to absolutny HIT LATA! Lekkie, przyjemnie kokosowe, posłodzone syropem z agawy i puszyste jak chmurka. Na dodatek tylko z czterech składników! Czego chcieć więcej
Kuchnia ElliePierwszy raz jagielnik jadłam w jednej z łódzkich wegetariańskich knajpek, jakieś 4 lata temu. Tak mi zasmakował, że postanowiłam odtworzyć jego smak w domu. Długo dochodziłam
CookYourselfMuszę się Wam przyznać, że mleko kokosowe to dla mnie ciągle produkt, który oswajam i to oswajanie wychodzi mi coraz lepiej. Tym razem przygotowałam z
Cynamonowe szczęściepieprzem i połowę farszu z wątróbki. Ponownie ułożyć ziemniaki, przyprawioną cebulę i farsz z wątróbki. Na sam wierzch ułożyć ziemniaki i delikatnie przyprawić je solą oraz pieprzem. Całość piec bez przykrycia około 45-55 minut w 180ºC (do lekkiego zarumienienia się wierzchu zapiekanki). Masa z wątróbki przed wymieszaniem Układanie
Ugotować