bez pieczenia i na szybko - 7465 przepisów (strona:56/498)

Proszek do pieczenia, soda oczyszczona czy amoniak? 163

stosunku do użytej mąki. Nadużycie spulchniaczy wpływa również negatywnie na proces ich trawienia.   Proszek do pieczenia Proszek do pieczenia jest środkiem składającym się z kilku substancji, które pełnią funkcje spulchniaczy, wyzwalaczy i stabilizatorów . Torcik jogurtowy Podstawowym składnikiem proszku do pieczenia , który pełni funkcję spulchniającą (gazotwórczą), ponieważ jest źródłem dwutlenku węgla, jest wodorowęglan sodu (soda oczyszczona). Jest(...)wchłonięta wilgoć może spowodować przedwczesną reakcję spulchniacza i podczas pieczenia będzie on nieaktywny. Stabilizatory sprzyjają też równomiernemu mieszaniu się proszku do pieczenia z pozostałymi składnikami ciasta. Ciasto Leśny mech Proszek do pieczenia stosowany jest do wypieku ciast ciężkich, zawierających dużą ilość tłuszczu i cukru. Proszek do pieczenia działa podczas całego procesu przygotowania, to znaczy

Trzeci talerz
Szybkie bułki śniadaniowe 161

Przepis wymyśliłem tak na szybko, spontanicznie. W weekendy zawsze wstaję rano, około 5. W weekendy pracuję w domu, a pracy zawsze mam sporo. Więc i wcześniej zacznę, tym... hmm, nie nie skończę wcześniej, to tak nie działa :) Ale im wcześniej zacznę tym więcej zrobię. Wstałem więc jak zawsze i zająłem się pracą. Tak się zająłem, że nawet o śniadaniu(...)jeszcze wyrabianie ciasta... Potrzebowałem szybkiego pomysłu. A wiadomo, że potrzeba matką wynalazków. A dodam jeszcze, że pieczywo było niezbędne. Bo w weekend na śniadanie jemy jajecznicę. Zawsze. Bez dyskusji. Weekend bez jajecznicy na śniadanie się nie liczy. A jajecznica bez pieczywa też się nie liczy. Więc co miałem robić? Po prostu wymyśliłem szybkie bułki śniadaniowe. Okazały się

Marder&Marder Manufacture
Bananowce bez pieczenia i "Hanka" 247

smakiem kakao. Oba te smaki można zamknąć w waflach i uzyskać pyszny deser bez pieczenia :) Jeden z przepisów na moje bananowce pojawił się na tym blogu w ubiegłym roku. Stosując różne dodatki do nadzienia, za każdym razem można uzyskać w szybki i łatwy sposób smaczny deser szybko znikający z talerza.   Składniki : 4 suche kwadratowe wafle(...)sól z masła . Gdy masa wewnątrz wafli zastygnie (ok. trzech godzin bez wkładania do lodówki), rolady można kroić i podawać :) Uwaga! Wstrzymajcie się z krojeniem bananowców, jeśli nie zamierzacie ich od razu podawać. Zaschnięte brzegi mogą się wywijać i kawałki stracą na wyglądzie. ----- Podobne: Rafaello bez pieczenia i bez jajek Bananowce bez pieczenia Rolady

Weekendy w domu i ogrodzie
Kruche ciasto z pianką waniliową i jagodami 164

waniliową pianką. Jak zawsze u mistrza Pawła - szybko, prosto i smacznie :)     Ciasto: 6 żółtek 300 g mąki 250 g masła 25 g kakao 4 łyżki cukru pudru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Pianka : 6 białek 100 g cukru 40 g cukru waniliowego 3 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 100 g masła, roztopionego

Chocolate Muffin Blog
Ciasto na Halloween! Sernik z dynią! 189

łyżki śmietany - 190 g cukru pudru - 200 g masła z lodówki - łyżka mleka lub maślanki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 cukier waniliowy Z w/w składników zagniatamy szybko ciasto i wstawiamy do lodówki na 20 minut. MASA SEROWA: - 750 g sera twarogowego z wiadereczka (do wypieku serników) - 3 białka - 1 całe jajko - 2 łyżki skrobi ziemniaczanej(...)rondelku na maśle, aż całkowicie się rozpraży. czynność tą robimy bez pokrywki, tak aby cała wilgoć odparowała z dyni. Dodajemy cukier, czekoladę, cynamon i mieszamy masę. Do przestudzonej masy dodajemy jajko i mąkę ziemniaczaną, szybko mieszamy trzepaczką, masę zagotowujemy ponownie. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Wylep nią ciastem. 1/4 ilość ciasta odłóż na bok, będziemy go używać

SMYKWKUCHNI
Prosty murzynek (ciasto) 257

może się obyć bez czegoś słodkiego do kawy lub herbaty. Dziś postawiałam na prostotę i ciasto, które tak lubi cała moja rodzina. Prosty murzynek, to wypiek idealny na każdą okazję . Szybki w przygotowaniu, pyszny, łatwy do przewożenia (tym samym idealny na pikniki itd). Polecam Jeśli szukacie najróżniejszych opakowań do pieczenia (aluminiowych bądź papierowych) oraz cenicie sobie włoskie

Słodkie okruszki
Malinowa chmurka 195

pudru 150 g mąki tortowej 100 g masła cukier waniliowy pół łyżeczki proszku do pieczenia Galaretka z owocami 600 g malin 3 malinowe galaretki 3,5 szkl wrzącej wody Krem śmietankowy 500 ml śmietanki 30-36 % 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Beza z migdałami 3 białka 150 g drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej(...)miski wsypać mąkę dodać zimne, pokrojone masło i posiekać. Dodać resztę składników ciasta i szybko zagnieść. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, schłodzonym ciastem wyłożyć dno formy. Ponakłuwać widelcem i ponownie schłodzić przez około 30 min. Piec w temperaturze 190-200 stopn przez 15-20 minut do zezłocenia i wypieczenia ciasta. Wyjąć

Pieguskowa Kuchnia
Malinowa chmurka 296

pudru 150 g mąki tortowej 100 g masła cukier waniliowy pół łyżeczki proszku do pieczenia Galaretka z owocami 600 g malin 3 malinowe galaretki 3,5 szkl wrzącej wody Krem śmietankowy 500 ml śmietanki 30-36 % 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Beza z migdałami 3 białka 150 g drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej(...)miski wsypać mąkę dodać zimne, pokrojone masło i posiekać. Dodać resztę składników ciasta i szybko zagnieść. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, schłodzonym ciastem wyłożyć dno formy. Ponakłuwać widelcem i ponownie schłodzić przez około 30 min. Piec w temperaturze 190-200 stopn przez 15-20 minut do zezłocenia i wypieczenia ciasta. Wyjąć

Pieguskowa Kuchnia
Ciasto rabarbarowe z bezą 142

szklanki mąki pszennej 1/2 proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżka jogurtu 1/3 szklanki cukru 3 łyżki wiórków kokosowych Beza: 6 białek szczypta soli 1 szklanka drobnego cukru Dodatkowo: 600-700 g rabarbaru 2 łyżki płatków migdałowych Wykonanie: Masło kroimy w kostkę, dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy ciasto. Ja robię to przy pomocy malaksera. Ciasto owijamy(...)się rozpuści, a ubita piana będzie lśniącą. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, dół tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujmy tłuszczem. Dno tortownicy wylepiamy ciastem, nakłuwamy widelcem i pieczemy przez 20 minut.  Ciasto wyjmujemy, posypujemy wiórkami, wykładamy rabarbar i bezę. Wierzch posypujemy płatkami i pieczemy ciasto  w temperaturze 170 stopni przez 60 minut. Następnie studzimy ciasto

Kulinarne przygody Gatity
Szybka szarlotka bez jajek 327

Składniki 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki grysiku 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 kg startych jabłek cynamon imbir (w proszku

kuchcikownia
Zupa z pieczonej dyni i jabłek 132

  Uwielbiam zupę z dyni, ale poprzednia wersja po prostu mi się przejadła. Tym razem do jej przygotowania postanowiłam więc wykorzystać dostępne w domu jabłka, orzechy

Szybko Tanio Smacznie
Żurawina do mięsa na zimę 118

Uwielbiam żurawinę w konfiguracji z mięsem. Doskonale smakuje jako dodatek do wszelkich pieczeni i wędlin oraz jako baza do sosów. Jej zrobienie zajmuje bardzo niewiele czasu

Ze smakiem bez glutenu
Muffiny z marshmallow i białą czekoladą 215

olejem i mlekiem. Płynne składniki dodałam do sypkich i szybko ale niezbyt starannie wymieszałam. Składniki powinny się jedynie połączyć. Piekarnik rozgrzałam do 170 stopni z termo obiegiem (w oryginalnym przepisie polecają 200 stopni bez termo obiegu). Masę przełożyłam do wyłożonej papilotkami foremki. Wstawiłam do piekarnika i piekłam przez 20 minut. Po wyjęciu zostawiłam babeczki na kilka minut dopóki

Kuchenne zapiski Edyty
Muffinki szarlotkowe 174

Chyba smakowały, bo rozeszły się błyskawicznie. Jedliśmy je bez dodatków, ale z kulką lodów waniliowych i sosem czekoladowym będą jeszcze lepsze. Składniki na 20 babeczek: Ciasto kruche • 3 szklanki  mąki pszennej • 250 g masła • 5 żółtek • 2 cukry waniliowe • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Jabłka • 1 kg jabłek(...)cytryny • 1/2 łyżeczki cynamonu Jeśli jabłka są kwaśne, dodać 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Beza • 5 białek • 1 szklanka cukru • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • cukier puder do posypania Wykonanie: Ciasto kruche • Do miski wsypać przesianą mąkę, dodać cukier i proszek do pieczenia. • Na tarce o grubych oczkach zetrzeć masło do mąki. • Ucierać mąkę

To co kocham
In love with burgers 165

jajkiem i posypujemy sezamem lub czarnuszką (opcjonalnie). Wkładamy do piekarnika na 10 min. na środkową półkę. Pieczemy bez termoobiegu - funkcja góra/dół. Po 5 min na dno piekarnika wrzucamy 2 kostki lodu lub wlewamy pół szklanki zimnej wody i szybko zamykamy piekarnik. Wytworzona para nada chrupiącą skórkę naszemu pieczywu.  Po upieczeniu studzimy na kratce(...)olejem, solimy i dokładnie mieszamy Bataty - myjemy dokładnie i kroimy ze skórką. Skrapiamy olejem, solimy i dokładnie mieszamy. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i wkładamy ułożone na papierze do pieczenia ziemniaki/bataty. Pieczemy w zależności od grubości frytek, aż do uzyskania odpowiedniego stopnia wypieczenia. Mieszamy od czasu do czasu. My pod koniec pieczenia włączamy funkcję grill na kilka

Kuchnia od dwojga

Proponowane wyszukiwania